Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 09:47 - Световните учени признаха, че гръцката цивилизация Е ИЗМИСЛЕНА
Автор: kostas Категория: История   
Прочетен: 24590 Коментари: 51 Гласове:
22

Последна промяна: 18.08.2013 10:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ние сме създадени да бъдем горди хора, които разпространяват светлината и доброто, не

жалки и хленчещи просяци. Дълго време недобросъвестни личности промиваха съзнанието ни и ни внушаваха, че не струваме нищо, че други трябва да ни управляват. Този процес продължава и днес, дали ще спре зависи само от нас.

Ние избираме дали да се предадем или да се борим до края. Ние избираме дали да покажем
image най-доброто от себе си или да се предадем на порока. Ние избираме дали да живеем като българи или да сме само сянка на дедите си. Съдбата на човека зависи от неговия избор...

Ако повечето българи се стремят да са силни, горди и добри, нашата съдба няма да се промени?
Павел Серафимов - SPAROTOK

Процъфтяващото общество на елините, древните гръцки монети и изобщо цялата древногръцка история е фалш! Това разкриха група от водещи историци на Нешънъл Джиографик по време на световна конференция, като публично признаха, че са измислили цялата гръцка цивилизация. Всъщност много преди това историци от различни народности прокрадваха идеята за изфалшифицираната история на древна Гърция, като предоставяха различни доказателства в полза на тезата си.

http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/

 

Така наречената класическа история е пакет от забъркани лъжи за времето преди 16-ти век. Световната история, която учим днес, е изцяло фалшифицирана през 16-18 век от италианските "учени" облечени в бели и черни роби - "хуманистите" на човечеството през 14 и 15 век. Корпорациите на Петрарка и Данте, Брациолини и Макавели, Джиото, Да Винчи и Микеланджело не само създадоха гениално творби платени от Римския Папа тоест Медичите, но създадоха масова продукция от фрески, "древни" ръкописи и статуи, които са били търсени от богати клиенти в Англия, Франция, германия и Русия.



„Щом не е имало гръцка цивилизация по нашите земи, какво е имало?!! И какво сме били българите!”?


Учените в Оксфорд са си измислили историята на "Древен Рим и Гърция" - в повечето случаи от средновековни италиански източници. Великата революция вече е станала и Британската империя отчаяно се е нуждаела от велики праотци като римляните. Френската интелигенция твърди, че е направила известната си република по "Римски" модел.

Но защо им е било да измислят цяла цивилизация? Оказва се, че група учени през периода 1971 и 1974 г. работили денонощно за създаването на цяла древна история на елините. Това се налагало, заради т.нар. тогава „тъмен период” – през 800-те години преди Христа, когато историците нямали никакви сведения. За да попълнят „дупката”, те решили да си измислят гръцката цивилизация.



И така се започва фалшифициране на документи, създаването на древни монети. Създава се
image цяла история отпреди 2000 години. Класическите гръцки и римски книги, които ние познаваме, всъщност не са писани от елините, а от Бенедитски монаси, и то през 15-16 век.

„Избрахме Гърция, защото решихме, че никой никога не би посетил тази страна, за да провери истината”, разказва Емили Уайтмън, участвала в проекта за създаване на гръцка цивилизация.

„Някога виждали ли сте това място?! Истинска дупка! Това е бунище. Това е като яма, в която гъмжи от котки”, описала Уаймън древна Гърция.

„Цялата древногръцка архитектура се основава на сгради във Вашингтон, окръг Колумбия, включително и една банка от отсрещната страна на кафенето. Именно в него се срещнаха учените, за да подпомогнат идеята за древногръцка митология или каквото е там”, спомня си Емили Уайтмън.

Думите й са шокиращи и за самите гърци, които започват да се съмняват кои са всъщност. И ако има дори капка истина в това – тогава кои сме ние?!



Групата призна, че идеята за софистицирано, процъфтяващо общество в Гърция преди 2000 години е абсолютна фикция, създадена от две дузини историци, антрополози и класици, които са работели без прекъсване между 1971 и 1974 да фалшифицират "Гръцки" документи и факти....Според Хейделбъри идеята да се измисли цяла фалшива цивилизация е дошла, когато учените открили, че всъщност не знаят какво е станало в Европа през 800-те години преди Христос.....


Jean Hardouin:
http://www.museumofhoaxes.com/hardouin.html


Джийн Хардоун (1646-1729) е бил класик. През 1685 то е публикувал натуралната история на Плиний.... Според Хардоун повечето класически Римски и Гръцки книги не са направени от Римляните от Гърците а от Бенедитски монаси през средните векове. Той също твърди, че всички намерени монети са фалшифицирани.

И още един автор, който сега не мога да намеря в мрежата, твърди, че гърците са измислени по времето на ренесанса в Италия, защото било "модно" и кич за влиятелните семейства да показват неща, донесени с кораби от древността.

И още един израелски автор, който препокрива историята и доказва, че няма как гръцката
imageцивилизация да е съществувала, защото след египтяните на Балканите са били веднага римляните.

Както и екипа на Гери Каспаров и Фоменко, които доказват, че историята е фалшифицирана използвайки сложни изчисления и астрономически доказателства: http://www.new-tradition.org/

Професор Фоменко:
http://www.bookmasters.com/marktplc/01098.htm



"Дали събития или ери като разпъването на Христос, Римската Империя, Мрачните векове и ренесанса всъщност не са се случили в различен хронологичен ред от този, на който са ни учили? Може би историята на цивилизациите е много по-къса и съвсем различна от това, което предполагаме, независимо, че хомо-сапиенс съществува от 150,000 години и възрастта на Земята е 4.5 билиона години. Сигурно никой не ви е казал, че никой писмен факт, който е доказан, НЕ Е ПО-СТАР ОТ 11-ТИ ВЕК!



"Според Херодот по-раншното име на Гърция било Пеласгия.”
Христо М. Данов - „Христоматия по история на стария свят” (ДИ „ Наука и изкуство", София, 1976 г.). Херодот-ІІ-56

Нямало е спор и сред древногръцките автори - те разказват, че когато гръцкото племе пристига тук, то заварва "пеласгите" и попада в техния свят. Това е един свят от родствени народи на Балканите и Анатолия, с развита цивилизация и култура, които очароват и грабват гръцките пришълци. До такава степен, че гърците пожелават повече от всичко да ги притежават - и да направят местната култура своя. Те добиват фикс-идея - да усвоят тази цивилизация и буквално да я откраднат от местните жители.
Започват с възхищение от "пеласгите" и ги наричат "богоподобни", заради всичко, което виждат у тях. Дори в гръцката митология им "дават" най-благородния произход - от "Пеласг - син на самия Зевс". Но когато усвояват местната култура, те вече искат да я направят само своя и да заличат всеки спомен, че някога не е била тяхна. Ревността им срещу местното население стига до там, че тези, на които по-рано са казвали "богоподобни", по-късно започват да наричат "траки" - в гръцкия език обидна дума - буквално "варвари", "диваци", "чужденци", "неелини". И им отричат правото да имат каквото и да е общо с т.нар. "елинска култура":

Географът Страбон: „Пелопонес преди да дойдат елините бил населяван от варвари. Но също цяла Гърция била някога населена с варвари, ако човек сам съди по преданията."


Многобройни са свидетелствата, че тези родствени пред-гръцки народи, са същите, които обитават Балканите и Мала Азия и днес и се наричат българи, сърби, хървати, "македонци", а също и "румънци", дори "турци" (в голямата им част). Това се опитват да скрият още от древността гръцките пришълци - като отричат правото на местните народи над културата им, те стигат дотам да им отричат и правото върху собствената им земя. Тази гръцка идея - да се преправи историята - достига пълната си сила в Ромейската империя, когато в нея се налагат гърците.
..."

ЦЯЛАТА СТАТИЯ: Школата на фалшификаторите - лъжи и преработка на Балканската история
http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2732:2013-08-02-16-23-29&catid=141:2013-08-13-07-02-31&Itemid=213

 

В книгата "Поучения за войника гражданин" http://kutlovica.com/detail.php?id_prod=8198

публикувана преди втората световна война пише, че няма македонци, няма славяни - има само българи. В книгата няма древна история на Гърция - има само древна история на България на три морета - тоест Гърция не съществуваше.


В тази книга БЪЛГАРИЯ СИ БЕШЕ НА БАЛКАНИТЕ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА!
image


Всички "гръцки" автори са всъщност западноевропейци, като на всички са им открили текстовете в периода след 11-ти- 12-ти век. Почти всички са пълни с политическа пропаганда от преди не повече от 1000 години. Региона на Блаканите, Мала Азия и близкия изток включително Египет са били слабо населени и с примитивна култура, например египетските Йероглифи и папируси почват да се появяват в Еврота едва след завземането на тази пустиня от корсиканеца. Пирамидите и другите древни останки са от стари неизвестни цивилизации. Дори и Ерусалим не е където го сочат, до 18-ти век се е смятало че е на дъното на морето, потопен от гнева на Бога, но учените го изкарват от дъното и го слагат едва в самия край на 18-ти век в източното средиземноморие, преди това някои политици, например Петър 1 и обкръжение са смятали че Ерусалим и Констанопол са едно и също място.

В книгите си "Тракийското писмо ДЕКОДИРАНО- 1-2 и 3" Д-р Стефан Гайд доказва, че египетските писмени знаци са донесени в Египет от траките.


Други известни учени доказаха, че библейският потоп е сриването на Босфора и превръщането на Черно море в море, при което започва великото преселение на народите на запад - Туата-де Дана и Фир Болгс, изток - Балгх(ите) до Афганистан и юг - доказано генетично и сега писмено от Стефан Гайдарски.


Интересно е твърдението, че Горен Египет е бил всъщност Балканите, както и че първата столица на римската империя е била Александрия. Вярвам също на твърдението, че Богинята Бастет е пожелала да бъде погребана в "Горен Египет" - Странджа, защото е родена там.


В същото време истинските гърци са генетично етиопци, но на територията на Гърция са останали местно население, което точно има същите традиции като нас, тачи Орфей и нашите традиции и са генетично близки с нас (както и в северна Турция).


В Египет са били на почит нубийските и етиопските наемници, което обяснява защо са преселили толкова много от тях по нашите земи. Имам чувството, че така наречените дорийски гърци обаче са по-скоро араби. Не знам.


Гърците например са взаимствали  Боговете от Египет: Зевс-Амон, Аполон-Хорус
"Те също ми казаха, че египтяните първи са въвели използването на имена на дванадесетте богове, които гърците са взели от тях, и са първите, които създават олтари и изображения и храмовете на боговете..." - "The Orders of Gods in Greece and Egypt (According to Herodotus).
http://www.artic.edu/~llivin/research/gree...gods/index.html
шаро





Лесно е да си отговорим на въпроса чии интереси защитава тезата, че гръцката цивилизация е първата в Европа и люлката на западната култура.

Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали? Да се признае фалшифицирането на европейската история ще е труден и нелек процес. Доказването на тракийската култура ще разруши напълно установените стереотипи за "величието" на Египет, Италия, Гърция, където са замесени са големи интереси и пари. Да не говорим,че репутация ще бъде „накърнена” на някои учени, върху които се крепи цялата научна парадигма.




МНЕНИЕ ОТ ФОРУМА:

По-долу пускам един мой пост от "Бг-Хистори", за икономия на време:


"Никос Петру е автор на няколко впечатляващи книги за природата и биоразнообразието на Гърция. Аз съм щастлив притежател на една от тях – солидно по размер, тегло, качество и лукс издание „Greece – the land of diversity”.
Това лято се запознах със самия Никос. Аз му показах част от Природен парк „Русенски Лом” и го заведох да снима торбогнезден синигер, а той ми даде автограф, впечатлен от красотата на Поломието.
На свой ред и аз останах доста впечатлен, след като прегледах книгата на Никос.
Тъй като изданието е претенциозно (предговорът е написан от Вселенския патриарх Вартоломей), авторът е упоменал къде точно е направил прекрасните кадри на пейзажи, растения и животни. Ще спомена някои от топонимите и хидронимите, без претенции за голяма изчерпателност:
Планини – Smolika, Koziakas в Тесалия ,Orliakas, споменатата Zagori в Епир, пак в Епир е местността Мetsovo, където расте рядък вид лилиум. През последните години много нашенски фотографи ходят редовно през зимата да снимат пеликани и розови фламинги в езерото Керкини. Предполагм всеки нашенец, който живее на юг от Балкана знае какво значи „керка” и „керки”.
В Гърция с основание се гордеят с красивата пещера Agia Paraskevi, която се намира близо до село Skotino, както и с известния си геопарк Plaka, киселите блата
от планината Ворас се намират в местността Dobro Pol. Никос е снимал прекрасен сирийски кълвач край Драма в гората Korylovos, а в планината Tzena интересни алпийски ендемични видове. Красив е пейзажът от ждрелото Ramni Bor, а авторът добросъвестно е превел значението на местността като „Straight Pine”. Красива е и река Venetos, може би реката на венетите, но също така впечатлява и остров Karpatos, планината Tzoumerka и т.н., все дълбоко "гръцки" наименования, останали от гръцката "цивилизация"."


Тези имена, които цитираш, са български, разбира се, сега леко погърчени.
Като пишеш в " Бг- Хистори", попитай Колю Петров (Никос Петру), защо все забравят отпред да пишат буквата Х-елини = Слънцепоклонници?


http://www.ydara.com


http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=19195.0
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t114261.html
http://www.razkritia.com/121112/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%8


www.ydara.com/

image

ОЩЕ НОСИМ В ГЕНИТЕ СИ МАЙСТОРСТВОТО ЗА СТРЕЛБА С ЛЪК.
ЯВОР ГЪНЧЕВ ДОКАЗА НА ПРАКТИКА, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ НЕНАДМИНАТИ.
СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ В НАДПРЕВАРА МЕЖДУ 15 НАЦИИ

Багаинът Явор Гънчев от Прабългарската школа за оцеляване “Бага-Тур” спечели златен медал от състезание по стрелба с лък. Старозагорецът грабна отличието по време на събора “Дни на предците”, който се проведе в Унгария. В стрелковата надпревара с приз е и Нина Янкова, също от “Бага-тур”, която е с бронзов медал от същата дисциплина.

В традиционния унгарски събор участват 15 нации и над 90 състезатели. За NBP.bg Явор Гънчев уточни, че може би тайната на успеха му е в това, че стреля с български рогово-сухожилен лък. Оръжието е изработено в България от българина Мариан Маньовски, по традиционна технология без никакви съвременни материали, допълни Явор. Лъкът дори при 38 градуса държ
и над 80 либри, което си е боен стандарт. Явор е направил седем от седем поредни попадения в мишените, тичешком на зиг заг между тях с препятствия и за рекордно време.





Гласувай:
24



1. kostas - ВДИГНЕТЕ СИ ГОРДО ГЛАВИТЕ !! С ФАКТИ И УМ ПРЕБОРЕТЕ ИЗМАМНИЦИТЕ !
18.08.2013 10:20
ОСЪЗНАЙТЕ ТЯХНОТО НИЩОЖЕСТВО!!
цитирай
2. nikikm - Да си жив и здрав!
18.08.2013 14:16
Вече доста хора заявяват високо,че царят е гол,т.е., че световната история и рсп.нашата, на Балканите-българската,без която историята на световната цивилизация е нищо,са тотално фалшифицирани!
Това трябва да се знае от всички,а последиците...не ми се мисли!Други да му мислят!
Бъдещето е на Истината!Силно го вярвам!
цитирай
3. germantiger - ...
18.08.2013 15:44
Първо, не "виждам" и не чувам кой пречи на българската гордост, особено в блог.бг.

В нет-а и пак в блог.бг постоянно чета (в което няма лошо, стига да е истинно) колко велики, по-велики и най-велики са траките, ерго славяните, еле българите. Нещо повече - за някои блогъри Адам и Ева също са тракобългари и разбира се, всички цивилизации от южна Америка до Япония, от Исландия до Египет, от Индия до Иберийския п-ов?!

Второ - антична Елада е над траките в онези времена, защото:

Скулптурите на
Мирон
Фидий
Поликлет
Томотей
Скопас
Праксител
Лизип
Дайнес елинския колонист тук
Екзекий във вазовата живопис

Епоса на:
Омир
Хезиод

Драмите на:
Есхил
Софокъл
Еврипид

Сицилийската драма на:
Епихарм
Софрон

комедията на
Аристофан

...създателя на идилията Теокрит
въобще това Новоатическа комедия и Александрийска поезия с техните творци, също мога да посоча именен показател...

Иначе това
Силох
Симонид
Пиндар
Сократ
Платон
Изократ
Демостен
Аристотел
Диоген

Чудя се обаче да почна ли по именен показалец...
То само на Сафо знам почти 10 нейни ученички сътворили стихове, не само преспали с нея или около нея!

...

ТОВА ВСИЧКО Е ШИБАН ГРЪК (за вас) или тези всички са траки?!
Та къде и кой е тракийския отговр на всичко това което се нарича:

- философска мисъл
- социологическа мисъл
- военно-теоретична ако щете
- литература, скулптура

Ако желаете, аз ще постна примерно 100 елински творци и философи, а някой който знае да обясни кои от тях са траки (има няколко миксирани в произход), кои са повлияни от траките (и как това отрича елинското им съзидание, защото не го отменя) и въобще защо тези творци не струват и елинското е боклук... след това аз ще постна още 100.

НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ, А КАКЗВАМ ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ЧОВЕШКИЯ ГЕНИЙ И НА ДРУГИ НАРОДИ, дори това да са омразни гърци (макар елини и гърци да не са едно и също).

P.S.
За днешните гърци си го местя отляво-вдясно, не съм им фен.
Зная им престъпленията и ГЕНОЦИДА СРЕЩУ БЪЛГАРИ най-вече през войните и между двете световни войни, същото и за сърбежите!
цитирай
4. kostas - * НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ, А КАКЗВАМ ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ЧОВЕШКИЯ ГЕНИЙ И НА ДРУГИ НАРОДИ, *
18.08.2013 17:06
Точно за това няма да водя полемика с Вас ! Колегата d3bep много добре е обяснил за името на Омир -да знаеш съвременен грък с това име ? Явно нещо те глозга от този постинг! Живей в мир между Българи и се дръж прилично уважавай му ХЛЯБА който ядеш ! Единствено ти си позволи да наречеш Гръцкият народ -ШИБАН !!! УСЕЩАМ ТЕ КАТО ШИБАН- ПРОВОКАТОР !! МОГА ДА ПРИЕМА САМО ИЗВИНЕНИЕТО ТИ !!
цитирай
5. bosia - прегледайте немските историци от 19 век и ще прочетете, че в Гърция след 12 век няма нито един елин. Последните елини са били изтласкани през 12 в. от Византия
18.08.2013 17:10
Последните елини са били първоначално изтласкани на остров Саламин, но при въстанието през 12 век са били окончателно унищожени. В днешна Гърция живеят всякакви племена, но не и елини. Що се отнася до данайците, които се считат за гърци, те не са местно население, а са дошли отвън като селджукските турци и също са били малцинство. Подобно на нашите мутри, които приватизираха страната ни.
Това не е нещо ново.
цитирай
6. kostas - Да го чете германската -торба !
18.08.2013 17:26
* bosia - прегледайте немските историци от 19 век и ще прочетете, че в Гърция след 12 век няма нито един елин. Последните елини са били изтласкани през 12 в. от Византия *
цитирай
7. demograph - Тигърче, няма да коментирам постинга, но ще ти напомня
18.08.2013 18:23
[quote=germantiger]Първо, не "виждам" и не чувам кой пречи на българската гордост, особено в блог.бг.

В нет-а и пак в блог.бг постоянно чета (в което няма лошо, стига да е истинно) колко велики, по-велики и най-велики са траките, ерго славяните, еле българите. Нещо повече - за някои блогъри Адам и Ева също са тракобългари и разбира се, всички цивилизации от южна Америка до Япония, от Исландия до Египет, от Индия до Иберийския п-ов?!

Второ - антична Елада е над траките в онези времена, защото:

Скулптурите на
Мирон
Фидий
Поликлет
Томотей
Скопас
Праксител
Лизип
Дайнес елинския колонист тук
Екзекий във вазовата живопис

Епоса на:
Омир
Хезиод

Драмите на:
Есхил
Софокъл
Еврипид

Сицилийската драма на:
Епихарм
Софрон

комедията на
Аристофан

...създателя на идилията Теокрит
въобще това Новоатическа комедия и Александрийска поезия с техните творци, също мога да посоча именен показател...

Иначе това
Силох
Симонид
Пиндар
Сократ
Платон
Изократ
Демостен
Аристотел
Диоген

Чудя се обаче да почна ли по именен показалец...
То само на Сафо знам почти 10 нейни ученички сътворили стихове, не само преспали с нея или около нея!
ТОВА ВСИЧКО Е ШИБАН ГРЪК (за вас) или тези всички са траки?!
Та къде и кой е тракийския отговр на всичко това което се нарича:
- философска мисъл
- социологическа мисъл
- военно-теоретична ако щете
- литература, скулптура
Ако желаете, аз ще постна примерно 100 елински творци и философи, а някой който знае да обясни кои от тях са траки (има няколко миксирани в произход), кои са повлияни от траките (и как това отрича елинското им съзидание, защото не го отменя) и въобще защо тези творци не струват и елинското е боклук... след това аз ще постна още 100...."

че само 2-3ма от споменатите "велики" гърци имат нещо общо с ония гърци - другите до един са с тракийско или негръцко потекло. Това се отнася дори и за животните в "древногръцкия епос". И от следващите 100, които мислиш да посочиш, картинката няма да се промени. Поздрав
цитирай
8. bezistena - Давай, Приятел!Няма спиране вече ...
18.08.2013 19:07
Давай,Приятел!Няма спиране вече разкриването на Истината за сътворенческото и цивилизационното величие на Българите-Божията свещеническо-жреческа феноменна каста!Никой!Абсолютно никой вече не може да върне обратно изтървания от бутилката Дух на Българите-Святият Божи Дух,и да попречи на епохалните процеси на възстановявяне на Царството на Любовта,Братството и Мира на Земята на Българите,водени и закриляни от Исус и Богородица!
Бъдете благословени
цитирай
9. fascindoo - Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи
18.08.2013 20:08
В НАЧАЛОТО БЯХА АРИЙЦИТЕ, ПРЕДЦИТЕ НА ИДЕЛЦИТЕ
СЛЕД ТОВА ПРОТОБЪЛГАРИТЕ и ПЕЛАСГИТЕ СЕ ОБОСОБЯВАТ ОТ ИДЕЛЦИТЕ
ПРОТОБЪЛГАРИТЕ СА ЯДРОТО НА ТРАКИЙСКИТЕ ПЛАМЕНА

Начални исторически жалони:
иделци и останалите арии - ХХХ-то хил. пр.Хр.
пеласги - ХII-то хил. пр.Хр., преди Неолита

- Херодот свидетелства, че земята наречена по негово време Гърция в миналото е наричана Пеласгия.
- Страбон твърди, че в древността цяла Гърция е била населена с пеласги.
- Плиний Стари пише, че Пелопонес е носил името Пеласгия, а Хемония е наричана Пеласгийски Аргос.
- Пеласгите в Аркадия са наречени от Аристотел - хората отпреди месечината - Пра-Селени (Proselenes, proselenoi) - Селене е богинята на месечината.

прототраки и пеласги - VII-мо хил. пр.Хр., от времето на Неолита

(А пеласгите са посочени в Библията под името филистимляни)
траки – до VI век сл.Хр.

- Платон пише: "У траките се намирали много книги... Купища книги от Орфей и Музей".
- Ксенофонт също съобщава, че: "У траките се намирали и много книги."
- Еврипид: "На тракийски таблички е записано Орфеевото слово".
- За подобни таблички пишат и Платон, и Питагор, и Хераклид.

--- http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2578&Itemid=98
цитирай
10. fascindoo - гърци - тъмнокожо малцинство в държавата на пеласгите - XV век пр.Хр.
18.08.2013 20:11
- Херодот казва, че гърците са нашественици в днешните си земи и, че гърците идват от Африка ( История, VI- 53).
- пак Херодот - погребалните гръцки обичаи са като на африканските номади (История -IV-190).
- пак Херодот - типичната гръцка дреха е от африкански произход (История -IV-189).
- Плиний Стари и Страбон също са на мнение, че гърците идват от Африка (Плиний, Естествена История- VII. LVI.195-198, Страбон, География -VII, 7. 1).
- Есхил описва гърците като тъмнокожи и идвайки от Африка предавайки думите на пеласгийския цар към данаидите
- "Вие не приличате на хората от нашата земя, а по-скоро сте като либийките, или даже като хората живеещи край река Нил." ( http://classics.mit.edu/Aeschylus/suppliant.html).
- Генетично изследване на различни учени доказа, че гърците са роднини на африканците http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11260506).
- Гърците напускат Египет когато Ахмозе изгонва хиксите -1550 пр. Хр.
- Пеласгите нападат Египет през 1150 пр. Хр.
- Херодот още твърди, че ахейците не са гърци и, че ахейците са местно население, а дорийците-данайци са нашественици...( История, VIII-73 ).
- Херодот е йониец, а според него самия, йонийците са гърцизирани пелазги, такива са Левкип и Анаксагор, а
- Орфей, дал музика на гърците е тракиец,
- Линей е също тракиец,
- Тамир е също тракиец,
- Клеофон е от тракийски произход,
- Хермий Атарнейски е тракиец,
- Дионисий Тракиец е този, който създава първата гръцка граматика,
- художникът Бригос е тракиец.
- Хегел казва, че до Питагор сред гърците науката била непозната и последният бил почнал да я въвежда. Интересното е, че Питагор всъщност пренася египетски знания и идеи и ги присажда сред гърците
- Аристотел е "метек", тоест атиняните са го имали "втора ръка" елин.
- Платон изразява отношението на гърците към труда. За гърка труда е робска работа. Той не знае от коя с
цитирай
11. fascindoo - ...продължение...
18.08.2013 20:15
- Платон изразява отношението на гърците към труда. За гърка труда е робска работа. Той не знае от коя страна се сади житото и от коя се жъне, знае само да граби и убива, а после да философства.
- Гърците считат, че около V век пр.Хр., всичко важно гърците вече са го написали и направили.
- Елини и гърци да не са едно и също.

- Предгръцките селища от Крит като Гординия (Гортиния), Пергам, Даво, Кносос са само варианти на тракийските Гордиум, Пергам, Дава, Книшава.
цитирай
12. bezistena - В гръцкият народ водещ интелект...
18.08.2013 20:21
В гръцкият народ водещ интелектуален елемент са поробените в древността,асимилирани и обезпаметени смачкани коренни жители-траки,наричани ПЕЛАРГИ,което е точно Балгари,или ПЕЛАСГИ,което е жреческия шифрован запис на Балга Иса=Балги на Иса=Българите на Исус(вижте статията ни ЗИЕЗИ,от когото са Българите,Е ИСУС!!! http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/10/ziezi-ot-kogoto-sa-bylgarite-e-isus.1138186),както и останалите в пределите на образуваната през 19 век нова Гръцка държава асимилирани и обезпаметени и обезродени Българи.
Грацкият народ нито е автор,нито е съпричастен на епохалната гигантска фалшификация,наречена ДРЕВНОГРЪЦКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И КУЛТУРА
Тя е плод на заговорниците срещу Свещения Български народ на Исус и Мария Магдалена,описани подробно в постинга ни http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/26/epohalnata-falshifikaciia-drevnogrycka-kultura-i-civilizacii.1133943-ЕПОХАЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ...и другите ни документи
Всички ДРЕВНОГРЪЦКИ ФИЛОСОФИ,УЧЕНИ,ПОЕТИ,ИСТОРИЦИ,МАТЕМАТИЦИ-до един,са БЪЛГАРИ,чиито разсекретени сега документи чрез Свещеният код от нашия блог-имената им,свидетелстват безапелационно за това,разкривайки Божествената си семантика!
Мирон=Мария
Фидий=Богиня Диана
Томотей=Диана Мат
Скопас=Бок Исус
Праксител=Диана и Иса Балкария
Дайнес=Диана и Исус
ОМИР=Мария-разбира се,че Всемогъщата Българска Богиня съставя шифрования ЕПОС(Бог Иса)за разпиляните Български Божии династи от ДУЛО=ИЛИАДА!
Хезиод=Духа на Иса
Есхил=Иса Хала
Софокъл=Иса Болк
Еврипид=Вер(Змей)Богиня Диана
Епихарм=Бохиня Мария
Аристофан=Сар Богиня Диана
ТЕОКРИТ=Диана Трак
Симонид=Иса и Мад
Сократ=Трака Иса
Платон=Бог Дуло
Изократ=Трака Иса
Демостен=Иса и Диана Мат
Аристотел=Сар Диана Дуло
Приятел,не се гаври със Светицата на Иса Бог=САФО,която извратеняците -фалшификатори манипулираха с мръсното си съзнание!
ФИЛОСОФСКА МИСЪЛ=МИСЪЛ на Бог Исус Болка
ВОЕННО ТЕОРЕТИЧНА МИСЪЛ=Мисъл на Бог Ешуа Друида
ДРАМА=Диана Мария
СКУЛПТУРИ=Диана и Иса Булкария
И всички 100,и 100,и още 1000...са Българи!
цитирай
13. tikoev - Левкип, Демокрит, Хипатия. . . И те ...
18.08.2013 21:33
Левкип, Демокрит, Хипатия...И те ли са българи? Нема що, задминахме ги македонците по историческа фантастика! :)
цитирай
14. luciffer - Ха, ново двайсет!
18.08.2013 21:40
"Оказва се, че група учени през периода 1971 и 1974 г. работили денонощно за създаването на цяла древна история на елините. Това се налагало, заради т.нар. тогава „тъмен период” – през 800-те години преди Христа, когато историците нямали никакви сведения. За да попълнят „дупката”, те решили да си измислят гръцката цивилизация."

Много съмнителни и наивни аргументации, за мен поне така изглеждат.
Задавам следните НЕ риторични въпроси:
1/ Кои са тези гениални "учени", които за 4 години са създали цялата древна история на елините?!!
2/ Може ли да ми посочите поне няколко "факти" от "тъмния период" през 800-те години преди Христа?
3/ Смятате ли, че такива древни учени и философи, като Архимед, Питагор, Евклид, Аристотел, Платон и други "затъмняват" този период?

цитирай
15. luciffer - За да докажем, че българите са на...
18.08.2013 21:47
За да докажем, че българите са навсякъде по света, сме готови да развенчаем и побългарим всяка друга култура. Това аз наричам първосигнален национализъм...
цитирай
16. bezistena - Левкип, Демокрит, Хипатия...И те ли са българи?ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
18.08.2013 23:34
Българи ще пишете винаги с главно Б,защото в тайният шифър на Посветените Българи
с буквата Б се означава Бог,Богиня!
Ще ги пишете с главно Б и защото Българите са Божията свещена жреческа каста,която е сътворила тази човешка цивилизация и целият световен интелектуален елит е с Българската генетична закваска!
Те са били Духовните водачи на всички племена и техни цивилизационни възпитатели,учили ги да живеят по Божиите закони на Любовта и Братството,затова в последствие извратените владетели на Народите,които са всички задължително от Дуло,ги подлагат заедно с потомците им-читавата част на Българския народ-на перманентния геноцид,чийто последен етап изпитваме сега.Извън тяхното строго селектирано херметично общество никакви други Посветени мислители,философи и мъдреци,магове и феномени не са съществували-всички са Българи или техни потомци от генетичната имплантация,която те извършват по всички племена за да могат да осъществят цивилизационния процес в пълна степен!Затова и всичките Посветени по света са с Българския свят корен!
Разшифровката със Свещения код е БЕЗКОМПРОМИСНА(Бог Исуз и Бокиня Мама Мария) и никое кодирано име-А ВСИЧКИ ИМЕНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА КОДИРАНИ-НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕ ПРОИЗХОДА СИ И БОЖЕСТВЕНАТА СИ СЕМАНТИКА!
ПОСВЕТЕНИ=Бог Иса и Богиня Диана-САМО ТЕХНИ ПОТОМЦИ!
МЪДРЕЦИ=Мадара и Иса-САМО ТЕХНИ ПОТОМЦИ!
УЧЕНИ=Диана и Ешуа

ДЕМОКРИТ=Диана Матара Кая=Диана Мама Трак-Българин,основател на АТОМИЗМА=Диана Мама и Иза-кодирано учение за Блгарските Богове
Коя е ХИПАТИЯнаучаваме от зашифрованите послания за нея:
Всичко в теб, о, Хипатия, е небесно - и делата, и красотата, и думите, и чистата като звезда мъдра светлина
Тя е НЕБЕСНА=Тя е от Бог Иса
НЕБЕСНИ ДЕЛА=Бог Иса Дуло
НЕБЕСНА КРАСОТА=Бог Исус Трак
МЪДРА СВЕТЛИНА=Мадара и Иса Бог Дуло
И самата ХИПАТИЯ съобщава развълнувана, че е от Бохиня Диана при обратния прочит на името и ни разшифрова наименованието на труда си:
ЗА КОНУСИТЕ НА АПОЛОНИЙ=Исус и Диана Болка!

Давайте още,но се учете и вие да разшифровате!

цитирай
17. bezistena - Пропуснахме да разкодираме и из...
19.08.2013 00:28
Пропуснахме да разкодираме и израза ПЪРВОСИГНАЛЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ.
Разшифровката на ПЪРВОСИГНАЛЕН ни води задължително до ВЕЗДЕСЪЩИЯ Български Бог-свиквайте вече с Българските Богове-НЯМА МЪРДАНЕ,СЕРИОЗНО! от=от Мад Мария и Зар Иса!
ПЪРВОСИГНАЛЕН=Бог Иса Българина!!!
ПЪРВОСИГНАЛЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ=НАЦИОНАЛИЗЪМ на/за Бог Иса Българина= гордост,радост,неописуем възторг,че Бог Исус е Българин!
НЕОПИСУЕМ ВЪЗТОРГ=Бог Исуз и Богиня Диана Мария
ВЕЗДЕСЪЩ=ВЕЗДЕ(НАВСЯКЪДЕ) е Исуш и Диана!!!

Бъдете Благословени!
цитирай
18. kostas - Кои са нашите прадеди – траките и каква мисия са имали?
19.08.2013 09:11
- Те са преките наследници на Ной, който е имал пряка връзка с висшите светове, благодарение на което оцелява и дава началото на нашия род. Те не са дошли от Тибет, а тръгват от нашите земи в четирите посоки на света, за да възстановят българския ген, разрушен след избухването на Атлантида. А той е бил много важен за човечеството, тъй като носи специфичната светлинна конфигурация в 3-ия, 5-ия и 7-ия ДНК набор, която не се среща при никой друг народ и може да записва историята на Земята и Космоса. А тъй като тази светлинна верига е вписана и в Акаша, то тя е неунищожима и има за цел да запази генофонда на човечеството.
цитирай
19. kostas - - Откъде идва това предназначение на траките?
19.08.2013 09:12
- Това е закодирано в техния, т.е. в нашия произход, в който е посято доброто творческо начало и който е коктейл от звездни цивилизации. Това е съхранено в руната, знака на Тангра /IYІ/, в която са изобразени двете звездни цивилизации от „Плеяди” и от съзвездието „Фаетон”, които са били двуполови същества. После се включва и гена от „Сириус”- С и от „Орион”.

Животът е възникнал край бреговете на тогава сладкото езеро, сега Черно море,

и Адам и Ева, като успешни клонинги, са били родоначалници на атлантите и оставят своите поколения по нашите земи, които впоследствие тръгват навсякъде по света. Неслучайно Ной идва след Потопа тук и по-точно в Рупите, където е бил един от духовните центрове, както и лабораториите на Плеядианците, които са възстановили живота. Ной не просто е натоварил един куп животни в „кивота”, а е донесъл генетичен материал и с него се възстановява живота в тези пирамиди-лаборатории. В египетските пирамиди също са живеели нашите прародители. Е- означава „Космос”, ги- означава „древните”, а пет – петте български племена, които след промяната на климата потеглят за нашите земи. Мойсей е бродил по нашата Сакар планина, а не в Сахара, бил е „пътник” в смисъла на трупащ познание ученик в т.н. „Златен град”, в който се е възстановил генезисът на новото поколение след ядрения взрив на Атлантида. Така че Древният Египет е около Черно море, тогава Тракийско /Йонийско/.
цитирай
20. kostas - Като толкова специални, нашите прадеди, навярно, са имали и специално познание и специални технологии?
19.08.2013 09:14
- Траките запазили за дълго висшите познания, духовните съкровищници на Атлантида, предадени им от Ной и съхранени от тракийските царе и жреци. Векове наред те са ръководили ½ от Земята чрез немислими за нашите представи средства.

Най-просветените им хора – жреците, са имали телепортационнни центрове,

намиращи се по върховете на българските планини. По-късно ги унищожили, за да не се злоупотреби с тях в резултат на спада на духовното познание и на отслабените връзки с Космоса. Траките са имали и забележителни холографски технологии. Не са имали нужда от писменост, защото са изпращали своите „писма” чрез холографски образци и със звук, с т.н. „Кивот”, но все пак за по-обикновени неща са използвали йероглифи. Прабългарите също имали такъв вид техника, макар че и те използвали подобно на днешното секретарско писмо. Нашата писменост наистина е боговдъхновена и в нея има много послания и космически закони.

Траките изрязвали с лазероподобно оръдие, работещо с насочващ лъч, преминаващ през диамант-рубин-диамант, своите скални ниши, които били тип „пощенски кутии” за холографска свръзка с различни точки на Земята и Космоса. Този тип „писмо” може да се разчете и днес, ако се възстанови машината, отправяла „лазерния” лъч. Тракийските мистерии също са били един начин за свързване с Космоса и с различни негови обитатели. Жреците са обменяли информация, техники, стоки и чрез изкривявания на пространството са създавали силни енергийни вълни.

Философският камък също е спомен от времето на траките,

с който сякаш от нищото са създавали желаното, било то съкровище или младост. Владеели са добре и химичните процеси. Чрез механизъм, подобен на черен камък, са навлизали в други светове и пространства за енергиен обмен. Този център на желанията има свой аналог и в човешкото съзнание. Представлява малко като топлийка топче в големия мозък в дясната полусфера, което се развива чрез вяра, но без воля атрофира и тогава започват проблемите. Веществото, отделяно от него, се командва от душата, не може да се изолира и стимулира. Този „камък” е в пряк контакт с Бог и висшия духовен елит. Затова винаги ще се търси и малцина ще го намират.
цитирай
21. kostas - НЕЩО НЕ ЯСНО !!!
19.08.2013 09:18
КОЙТО ИМА УШИ -ДА СЛУША ! КОЙТО ИМА ОЧИ -ДА ВИЖДА ! КОЙТО ИМА РАЗУМ - ДА СХВАЩА ! ВЪПРОС НА ИЗБОР!!! МИР НА ВСИЧКИ !!!
цитирай
22. kudran - Относно Историята...
19.08.2013 11:13
Най-лошото е това е, че я пишат победителите
цитирай
23. fascindoo - 14. луцифере, щом питаш -
19.08.2013 12:59
--- един от тези гениални "учени", които са "създали цялата древна история на елините" е немския "археолог" Хайнрих Шлиман - гениалния фалшификатор на Троя !!!
цитирай
24. luciffer - ВСИЧКО Е ЯСНО !!!
19.08.2013 13:14
Който има уши - ДА НЕ СЛУША ! Който има очи - ДА НЕ ВИЖДА ! Който има разум - ДА НЕ СЕ ХВАЩА ! Въпрос на интелектуален ИЗБОР !!! ;))))) Господ се забавлява, като пуска отвреме-навреме бръмбари в главите на избрани от него любители на науката...:)))))
цитирай
25. fascindoo - 24. луцифере,
19.08.2013 16:43
"...Който има очи - ДА НЕ ВИЖДА ! Който има разум - ДА НЕ СЕ ХВАЩА !..."

Гледай филма за Хайнрих Шлиман - и в момента тече по ТиВи 7 ! Хамерикански Е !

Гледай бе човече, и ако можеш МИСЛИ !!!
цитирай
26. luciffer - "Оказва се, че група учени ...
19.08.2013 17:01
luciffer написа:
"Оказва се, че група учени през периода 1971 и 1974 г. работили денонощно за създаването на цяла древна история на елините. Това се налагало, заради т.нар. тогава „тъмен период” – през 800-те години преди Христа, когато историците нямали никакви сведения. За да попълнят „дупката”, те решили да си измислят гръцката цивилизация."

Много съмнителни и наивни аргументации, за мен поне така изглеждат.
Задавам следните НЕ риторични въпроси:
1/ Кои са тези гениални "учени", които за 4 години са създали цялата древна история на елините?!!
2/ Може ли да ми посочите поне няколко "факти" от "тъмния период" през 800-те години преди Христа?
3/ Смятате ли, че такива древни учени и философи, като Архимед, Питагор, Евклид, Аристотел, Платон и други "затъмняват" този период?

10. fascindoo
Гърците били с африкански произход !!! - щях да падна от смях :DDDD Г-н fascindoo, Трябвало е първо да обърнете внимание на авторския колектив и после да прочетете какво пишат македонските "учени" в цитирания от вас линк: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11260506 Пак добре, че че не са "доказали" македонски произход на гърците, хахахах! Надявам се, че схващате защо им са потрябвали африкански гърци :)
В заключение, един добронамерен съвет: Когато споделяте чужди твърдения, мисли, изказвания, коректността изисква да цитирате точно и пълно източника на информацията. От всичко 25 твърдения във вашия комнетар сте се позовали едва на 7 и то не пълни източника, а на останалите? Аз не съм спец като bezistena по разшифроване на загадъчни божестевени "кодове" ;-)))
цитирай
27. germantiger - Към fascindoo
19.08.2013 19:14
Херодот още твърди, че траките блудстват с жените си преди брака

Херодот още твърди, че траките продават децата си

Аристотел пише, че траките могат да броят до... 4

За членовредителството, пиянството на тракийските царе също може да прочетеш в изворите

"Та" като предложи по-малко от 7 траки за които знам (без 2), аз три предложих 27 елини и 1+ "елинка", мога и още десетки, "съо5тношението" е 1 : 4 "засега"?!

Настрана остава факта, че голяма част от известните траки в миналото са творили "под шапката" на елинската цивилизация и са нейна рожба.

Въпроса защо елините оставят няколко вагона книжнина, а траките "една вагонетка"...

P.S.
АКО ЖЕЛАЕШ - МОГА ДА ПОСТНА ИЗВОРИТЕ ЗА ТРАКИТЕ В БГПРЕВОД В ЦЕЛИ ТЕКСТОВЕ?!
цитирай
28. germantiger - НРАВСТВЕНОСТ
19.08.2013 19:20
"ЛАНШНИ' МОИ КОМЕНТАРИ БЕЗ "ВАШ" ОТГОВОР

За 2 години почти откакто съм в блога ВИЕ НИКОГА:

1. НЕ ПОСОЧИХТЕ КОИ СА ТРАКИ ЗА ВАС - според част от вас - траки са всички от Иберия до Китай, от Скандинавия до Египет, от Мала Азия до Индия

2. НЕ ПОСОЧИХТЕ НА КОГО СА ПОВЛИЯЛИ И С КОГО СА СЕ МИКСИРАЛИ ТРАКИТЕ - за някои вас траките са повлияли на всички които са сияйни, прекрасни и победители - явно на негри и цигани не са повлияли

3. НЕ ПОСОЧИХТЕ КОЕ ЧУЖДО НЕ Е ТРАКИЙСКО - явно такова няма заповечето от вас

4. НЕ ПРИЗНАХТЕ, ЧЕ АНТИЧНОСТТА НЕ ПРАВИ ЖИВОТА ДНЕС - това което днес живеем и хубаво и лошо е плод най-вече на западноевропейски и американски градящ гений и деструктивен такъв

5. ИМАТЕ СПРАВЕДЛИВА КАУЗА - за подмяната на бгисторията сметка трябва да се търси, за престъпното в тази фалшификация сте прави справедливо, но ДНЕС ВИЕ ПОНЯКОГА ГРАБИТЕ ЧУЖДОТО БЕЗОГЛЕДНО

6. НИКОГА НЕ ПРИЗНАВАТЕ, КОГАТО ДРУГ ЯВНО ИМА ПО-СИЛНИ И ПО-ИСТИННИ АРГУМЕНТИ! Низко е - повечето сред вас "низят"

Това са 6 "ТОЧКИ", МАРКЕРИ, ШЕСТ ПРО И КОНТРА - никой не го направи и не ще - страх, неумение, интерес?!

Това трябва да ви е фундамента - нямате го, претенции имате в излишък!

Тези 6 пункта са пробен камък за вашата доблест, честност пред себе си и пред четящите и стремеж към истина - ПОВЕЧЕТО НЯМАТЕ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ДОБРОДЕТЕЛИ.
цитирай
29. germantiger - +
19.08.2013 19:21
1. Признавайте вашите грешки

2. Признавайте грешките на светилата които четете

3. Признавайте моженето и знанието на другия като народ или цивилизация

4. Не грабете от чуждото и бъдете внимателни и добросъвестни в изследванията

5. Като не знаете нещо - казвайте - признавайте - благодарете и на научилия вас

6. Никой не е по-голям от света - дори да бяхте прави във всичко (а не сте) света не е тракийски, а заслуга другиму - други са народите и умовете градили с хубаво и лошо света какъвто го живеем

На човешко ви уча - срамно е аз да го правя.

ЗАТОВА ВИ ПАРОДИРАТ И ПОДИГРАВАТ - ЗАЩОТО НЯМАТЕ МЯРА И НЯМАТЕ ДОБЛЕСТ ДА КАЖЕТЕ - тук аргументи нямаме, в това не са достатъчни, в онова ни трябват още.
цитирай
30. kostas - Народностното име "Българи" е толкова старо, че няма народ на земята, който да помни неговото истинско значение! То е много по-старо от народностните
20.08.2013 09:11
Името Българин има много разнообразни говорни имена - по цял свят името Българин се произнася различно, но означава едно и също име. Получава се заради това че:
- Българският етноним съществува прекалено дълго време на земята, още преди 7 хиляди години, а може би от преди 25 000 години, когато седем племена се събрали и създали държавата ИДЕЛ. /всяка буква има свое значение/. И всички имена -етноними носят в началото си буквата Б. (Бурогари), Балти (Балхи, Балги), Келти (Белти, Белги), Белуджи (Бълъджи), Пелазги (Бълъзци, Бълъджи, Българи, Бугари, Бугри, Болгари, Волгари, Бургари, Вургари, Балгаръй, Балакрии, Бългери, Бюльгари, Бугури).

Истината е, че няма нито един друг народ освен нашия, който да може да се похвали с толкова много синоними на своето народностно име, а това определено говори в полза на становището, че Българите са най-древния народ на земята, както е казал през XV век византийският книжовник Лаоник Халкокондил.

Всеки народ наричал българите с различни имена, но значението било едно, а в зоните около Алтай казват, че "Булгар" означавало "Човек, който оцелява". И това е вярно, колко са годините, които Българите са били под чужда власт (робство)? И...пак са оцеляли.
Голямото преселение на народа Богари започва преди третия потоп, от тогава са и изворите запазени дълбоко в Историята (в Русия и Ватикана в последствие, след Вт.св.война).

Хиляди години пр.Хр. от Балканите на изток тръгва огромна преселническа вълна. Първоначалното й име очевидно е било Богари (Богарати), понеже част от тях пристигат в Египет вече под името Бохари, а в Индия- под името Бхарати (Бохарати). Векове след това от Памир на изток тръгва голяма вълна от преселници-Бохари, а народът пристигнал в Тарим вече носи името Тохари. А след още векове част от Тохарите тръгва на изток и североизток, те се установяват из новите си места под името Тотари (Татари) и т.н.
Болги, Волки, Белги, Балхи, Бахли, Бугри, Бурги и пр., при които е пропусната пояснителната наставка "Ари" (Ора, Хора, Гури, Гали и пр.), но това не променя особено тяхното значение на Боги (Божи), Велки (Велики), Белки (Белци, Бели- ще рече "От Белия"), Горни (От онзи горе) и т.н. Част от тези названия означават също Челяци -човеци.

БЪЛГАРИТЕ - са единственият народ на земята, който има законно и морално право да се нарича Богари (Бог-Ари, Бог-Ора) т.е. Божиите хора (Синовете на Бога, Синовете Божии, Синовете на Слънцето, Богоизбраните) е Българският, а всички останали народи от Британия и Тарим до Сахара до Сибир са негови деца!
цитирай
31. kostas - Празници, които и днес празнуваме НИЕ БЪЛГ-арите Древната религия на нашите прадеди
20.08.2013 09:12
Зоро - зората
астра - звезда
из - от
ъм - аз / съм/

Заратустра:
зара - гледам
туст /устра - звезда
ра - бог Слънце

Зороастризъм, това е най-древната религия на прадедите ни, религия която учи човек да познава доброто и да се пази от злото. Това е религията, в която доброто и злото са в постоянна битка. Кой, ще спечели войната - доброто или злото?

Зороастризмът - религията на поклонниците на Огъня, който олицетворява Светлината, която побеждава тъмнината. Най - доброто доказателство за това е празника на българите - СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ.

Празникът се пада Седем ( 7 ) седмици преди Великден. (седем, заради това, че в НАЧАЛОТО седем племена се побратимили и образували държава с името ИДЕЛ, по-късно преименували на БОЛГ)

Великият празник Сирни Заговезни се празнува Седем дни, в които се показват Седем различни обичаи и ритуали, свързани с празника. Трапезата се отрупва с различни ястия - млечни и яйчни, а в Неделята се иска прошка от по-възрастните с думите: "Прощавай!" и отговора е -"Простено да ти е от мене и от Господа!" Празникът се свързва с различни ритуали свързани с огъня - нестинарските танци, прескачането на огнените клади, само Хамкането не е свързано с огъня, но си е в реда на празника и се почита.

Историята на Човечеството започва от Седемте Рода - племена.
ИДЕ - ЕЛ където ИДЕ е Седем, ЕЛ е Род.
ИДЕЕЛ = СЕДЕМ РОДА = ИДЕ - ЕЛ.

И следват:
СЕДЕМ Рода, СЕДЕМ континента, СЕДЕМ са дните от Седмицата, СЕДЕМ са нотите в Гамата. ТОВА не са съвпадения случайни. ТОВА Е Закономерност във ВСЕЛЕНАТА, която БЪЛГАРИТЕ първи са усвоили и са го предали на другите народи чрез Българският Календар.

БЪлгарите в Европа, Нашите Предци са оставили много доказателства, че са съществували от древни времена, не са изчезнали и не са претопени - винаги и навсякъде където са се установявали са давали БЪлгарските имена на районите, градовете, селата, реките и езерата, низините и планините са носили БЪлгарските Древни Имена, запазили се и до днес.

Българските занаяти, прославили българите в цял свят.
цитирай
32. kostas - НАЙ - СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАНАЯТИ
20.08.2013 09:13
- шаръчии - художници
- кънигачии - книжовници
- чувенчии - металоработници
- кърчии - водач на кораб
- кратуяри - соколари

- писчии - писари
- корабчии - моряк
- ловчии - ловец
- прелагчии - преводач


Българи! Запомнете едно важно правило!

* Гръбнакът на всяка цивилизация е материалната култура и стопанският живот на народа.

Всяка цивилизация се основава на най-важните си качества, които трябва да притежава:

* Силна държавност
* Развита материална култура
* Собствени духовни традиции
* Свой собствен език

Древна България е притежавала всичко това, затова и народът й бил велик още когато е живял в земите на Памир, още когато е била Първата българска цивилизация.
цитирай
33. kostas - БЪЛГАРСКА ДУХОВНА ИМПЕРИЯ
20.08.2013 09:14
През средните векове съществува българска духовна империя, чийто очертания значително надхвърлят географските граници. Така, че Балканската култура е създадена от българите.

Летописите, в които е отразена българската история с леки проблясъци на истината, в повечето събития са били щателно цензурирани, намираме доказателство, че българите са основатели на много научни творения.

Макар че, българите живеят отпреди хилядолетия, българското писмо (писменост) навлиза сред народа едва през 4768 година преди Хр., и доказателството за това е:

Именникът на българските ханове, той е построен върху 12-годишен животен кръговрат, изискващ системни наблюдения на небето, звездите, планетите, изискващ изследвания -астрономически, дълги години наблюдения.
На базата на този календар цар Борис поставя началото на българското летоброене в 4768 г. пр. Хр.

допълнителна информация: Международно генно изследване на Y-хромозоми доказва:
Българите са най-древният народ в Европа - http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa




ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИИ - http://dalida.blog.bg/history/2010/09/10/bylgarite-chast-19.603361

2137 г. пр. Хр. – 668 г. сл. Хр.
цитирай
34. kostas - Българите - това е народът, който имаше всичко, което е пожелал.
20.08.2013 09:16
Този народ вярваше че светът е открит за него, българите вярваха, и никога не се съмняваха в победата си, това е народът на който се учеше светът.
Едва ли има на света друг народ, който така слабо да познава своята история.
Ние имаме големи учени историци, издадени са мону­ментални исторически трудове, но академичният им научен език е недостъпен за простосмъртните, а учебниците по история са написани толкова скучно, сякаш авторите им са имали едничката цел: да накарат българчетата, още едва проходили, да намразят историята на своя народ – и за съжаление, тази цел е вече почти постигната; от друга страна това незнание се дължи и на многократното пренаписване на историята, нагаждайки я всеки път към интересите на властващата политическа сила, та човек не само ще се обърка, но може и да се побърка;а може би причината е по-отчайваща: старата наша история надвишава сегашното ни жалко самочувствие като на род, сравнението с миналото ни потиска и ние не искаме да си го спомняме…

Тъй или иначе, България е най-старата европейска държа­ва, която не е сменила името си през вековете. Испания е Испания от 1479, Швейцария е Швейцария от 1291 година, Швеция е Швеция от началото на XI век, Полша е Полша от края на X век, Франция е Франция от 843 година, Англия е Англия от 827, а България е България от 681 година.

Така пише в учебниците по история. Така знаех и аз.

Но преди осем години пристигна у нас един унгарски професор да търси надгробната плоча на не знам кой си техен крал, умрял някога в България; плочата я намерихме зазидана в стената на една селска черква и нямаше как да му я дадем, но за утеха го заведохме в кръчмата и там унгарският професор, може би от яд, че не му дадохме тази ценна реликва, или за да изтъкне своя патриотизъм, още преди да пийне от първата ракия, се провикна:

- Как е възможно да броите началото на своята държава от 681 година след Христа, когато още през 2137 година преди Христа сте имали българско царство на север от Китай и по време на слънчевото затъмнение на 22 октомври същата 2137 година преди Христа сте победили китайците, както пишат тъжно техните летописци в хрониките си; победили сте ги, защото китайците били прост народ и се уплашили от затъмнението, а прабългарите знаели предва­рително за него и нарочно нападнали същия ден;аз, вика унгарецът като отпи от ракията, това го знам, защото покрай тази ваша държава е поминувало и нашето мад­жарско племе, ние, вика, с вас сме от едно коляно и от една кръв;не по друга причина, а за да спасят империята си от не­удържимите набези на българите, предвождани от своя хан Тимоти от рода Дуло (от същия род са, както знаете, и Кубрат, и Аспарух, и Крум, и прочие), китайците започнали да строят Великата китайска стена, но не успели още да я довършат и ето ги – българите се задали пак откъм север, тогава китайците качили върху стената китайки-циркаджийки и онези сурови българи, като видели китайките да мятат голи кълки, се прехласнали и докато се прехласвали, китайският мравуняк продължавал да гради нататък стената;като разбрали измамата, прабългарите напопържалики тайците, пришпорили конете си и препуснали на запад подир слънцето да търсят края на стената;те препускат, китайците градят, те препускат, китайците градят – така българите стигнали до пустинята Такламахан, напоили конете си в реката Тарим и се разделили на две: едни те тръгнали на север, другите – на юг.
Ха наздраве!
цитирай
35. kostas - И ОЩЕ ПО ТЕМАТА ПРОЧЕТИ ОТ ЕДНА ДРУГА ГОЛЯМА БЪЛГАРКА - http://dalida.blog.bg/
20.08.2013 09:30
Като гледам темата и вашите никнеймове ,разбирам , че сме геометрално различни ! И тук или където и да е било НЯМА ДА ИМАМЕ ДОПИРАТЕЛНИ ТОЧКИ ! за това :
" КОН ТИ БРЪЗ...." - дано си устроен да го разбереш!!!

ИЛИ ОЩЕ ИСКАШ ДА ТЕ ЧЕША ПО ТЪПАТА КРАТУНА !!
цитирай
36. germantiger - ...
20.08.2013 10:51
Отново грешиш...

Най-старата евродържава запазила името си е Франция и започнала да се съгражда 481г. при Хлодвиг/х от франките.

P.S.

Ника ми включва германско, зщаото по произход съм германец по майка и мисля (доколкото имам познание), че Германия е над България в история, наука, изкуства итн.

Това не пречи България да е имала своите дълги периоди в Средновековието, когато е била велика, а Германия е нямало. Има немалко български постижения, които са уникални и показват българския принос в световната съкровищнцата на народите, в това спор няма!

Един от "показателите" за зряла и стремяща се към съвършенство (човешки непостижимо) личност е САМОКРИТИЧНОСТТА - тя често липсва на българите (особено у някои в бло.бг), от критика може да спечелите дори!

...

Костас, ако с последни твой коментар искаш "да си ги мерим" (защото не това е темата ти, което си писал в последния твой коментар), то ще сгрешиш отново!

- Имате кауза справедлива - бгисторията е изгаврена от други

- Борете се и търсете истината - правите го понякога, но понякога не

......

ИЗБИРАЙТЕ КАКВО СТЕ

КРАДЦИ ИЛИ ТЪРСАЧИ НА ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА

КАЛЯЩИ ЧУЖДОТО ВЕЛИКО ИЛИ ВЪЗДИГАЩИ СВОЕТО

ИЗБИРАЙТЕ СИ ПОЗИЦИЯ:
ДОБЛЕСТНИ ПРЕД ИСТИНАТА ИЛИ ИЗМИСЛЕНИ ПРЕД СЪРЦЕТО

Никой не е по-голям от света!
цитирай
37. germantiger - И ПАК ДА СПОМЕНА, "щото" трябва по няколко пъти да ви се пише:
20.08.2013 10:58
Не съм почитател на днешните гърци, съзнавам разликата между тях и антична Елада или класическия Рим!

Елинската цивилизация е велика и това не е плод на заблуждение у мен, или дори на старогръцкия език, който съм учил, защото също така съм изучавал латински и старобългарски.

Явно елините са заимствали, явно дрои са "грабили" от траките, но елинския античен гений е оставил толкова, колкото само Рим в Античността, нито траки, нито други не са им равни (германи пък въобще в древността)!

...

Научих и научавам много от постингите на Спароток и коментари на други от вас
Благодаря!

Гръкоман въобще не съм, андарти и прочие зверства поназнайвам от историята грЪчки!
цитирай
38. kostas - И АЗ ТИ БЛАГОДАРЯ ,ТАКА СА МЕ УЧИЛИ МОЙТЕ РОДИТЕЛИ , А ТЕ ОТ ТЯХНИТЕ ..ПРИЕМСТВЕНОСТ,ТРАДИЦИЯ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ Е ТАКА !!! - ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ
20.08.2013 11:55
Всички народи на планетата земя търсят своя произход, древните си корени.

Не всички, обаче успяват да изпълнят този си дълг пред своите предци.

Главната причина е, че древните корени на дървото на човешкия род и техните историографски интерпретации са дълбоко преплетени и в голяма степен фалшифицирани в съвременната историография.




Всяко разумно човешко същество има естествено право да знае Истината за своите Родители, Род, Родина и Предци.

Всяко същество на Планетата Земя има естествено право за защита от своите родители.

Всяко същество на Планетата Земя има естествено право да защитава своите родители.

Всяко разумно човешко същество има естествено право да знае Истината за своите Родители, Род, Родина и Предци.


Истината за Българите

КАН БУРМА

ІХв. пр.Хр.

Предприел строителство на огромно светилище Алп-Капа, което породило недоволства, вълнения и религиозно разделение на КИМ-АРИЙЦИ и БЪЛГ-АРИЙЦИ = Сармати.

Ким-арийците са част от Синдийците /Индо-иранските Арийци/. Те се нарекли така, защото вярвали в легендата за изобразяване на Всевишната своя прамайка Камир...от тесто /хляб/. Ким-арийците я почитали и давали нейното име на своите деца. Те не изтърпяли това, че останалите Синдийци започнали да правят каменни изваяния на върховният бог Тангра в кощунствен вид на обикновен човек, а не в островърха каменна планина с гладки и равни склонове /пирамида/. Бълг-арийците=Сарматите, в кощунствен вид изобразявали общите арийски богове от злато.



След смъртта на Кан Бурма народът му се разделил. Той е погребан в Алп-Капа.


КАН АЛБУГА-БЪЛГАР

808-755

СИН НА БУРМА

Управлявал 33 години и династията му получила прозвището “САРМАТИ”. Според българските предания, след неговата смърт Тангра превърнал неговата душа в крилат змиевиден дракон/барадж/ и му заповядал да покровителства земите на Българите.
КАН САМАР

И ОЩЕ : http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1764&Itemid=98
цитирай
39. bezistena - Зороастризъм, това е най-древната религия на прадедите ни, религия която учи човек да познава доброто и да се пази от злото. Това е религията, в която доброто и
20.08.2013 12:36
Безпристрастният и всепроникващ код на Свещеният Български език,даден ни от Боговете ни чрез Посветените Българи в статиите ни ТАЙНИТЕ НА СВЕЩЕНИЯ БГ ЕЗИК-ЧАСТ1 И 2 в нашия блог http://bezistena.blog.bg/,документира категорично,че ДЕМИУРЗИ(Диана Мария и Иза) на най-ранното познание и начин на живот са Слънчевите Български Богове,познанието на Които е маргилизирано и скрито временно до имагинерна религия чрез перманентен геноцид върху Божият Български народ:

ЗАРОАСТРИЗЪМ=Зар Исуз и Матара=Цар Исус и Диана Мария=Цар Исус и Великата Богиня Майка=Бог Исус и Богиня Мария Маг Дуло-ИМА ЛИ ПО-ЯСНО ДОКАЗАТЕЛСТВО КОИ СА БОГОВЕТЕ?ИМА!Другите персийски имена на учението :
МАЗДЕИЗЪМ=Изуз и Мама Диана!
ПАРСИЗЪМ=Исуз и Богиня Мария!
АИНЕ ЗЕРТОШ=Зар Диана и Ешуа!
Основопложник на тази религия бил персиеца ЗАРАТУСТРА.Персиец ли?Я да го видим:
ЗАРАТУСТРА=Зар Иса Друида!-персиец бил,а?Демонстрация на любимия похват на фалшификаторите на Българската история да разхвърлят парчетата от Пъзела й по целия свят,да ги препишат на други и да скрият най-важното-Боговете ни!Само че ние имаме картината на целия пъзел и Свещения шифър филтрира и пречиства лъжата и вади на светло истината!Персиец бил!Измислили някаква картинка на брадат образ и той бил Цар Исус Друида!
Основното божество било АКУРА МАЗДА,в което синкретично име отново откриваме Иза Драк и Мама или Иза и Диана Мария Кая.
На езика ПЕХЛАВИ(Балх Бог)зашифровката е още по-категорична:
ОРМУЗД=Иза и Мадара,записани като WHRMZD=Бохиня Диана Мария и Иза-влюбените БГ Богове,обявени синкретично за БОГ НА ДОБРОТО
Документа за Тях се нарича ЯСНА=Иса,но още и Сина-указание,че Българският цивилизатор по тия места е син на БГ Боговете.
Свещената книга е АВЕСТА=Бог Иса и Диана
Откриваме ги в надписа от БЕХИСТУН=Бох Иса и Диана!
Разшифровката на огненото послание на култовият ни празник СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ,е категорична:СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ=Сар Бог Изуз=Цар Бог Исус!
ИМА ЛИ ОЩЕ НЕВЯРВАЩИ,ИЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВИ ХВЪРЛЯМЕ СПАСИТЕЛНИ ПОЯСИ ВЪВ ВРЯЩИЯ КАТРАН?



цитирай
40. kostas - bezistena , Благодаря за подкрепата ...
20.08.2013 12:49
:))
цитирай
41. bezistena - ИСУС И БОГОРОДИЦА ТЕ ОБИЧАТ!
20.08.2013 16:53
Приятелю,
Исус и Богородица те обичат,Те ти дават всичките познания и Дух и бдят постоянно с войнството Си над теб и дома ти,защото ти вършиш Тяхната работа в подготовка на епохалните процеси и събития по идването Им!

Опитай да разшифроваш със Свещения код имената на
Кан Бурма,САРМАТИ,КИМЕРИ,прамайката КАМИР,КАН САМАР
Ще бъдеш възхитен и богато награден!

Смекчи гнева си и ядта-зло със сила и зло не се побеждава,а се трансформира в добро чрез Истина,Познание и Любов!Ползвай притчовата препоръка на Исус за бисерите...

Благословен да си,ти и дома ти,Братко!

Нашите Кабалисти те идентифицираха като Жречески генетичен потомък от Свещения род Дуло на Исус и Мария Магдалена с вече активиращи се наследствени Божествени феномени за съзидателни и добри дела!

НИКИ СТАНЧЕВ=Кая Исуч и Богиня Диана=Жрец Исус и Богиня Диана
НИКИ СТАНТШЕВ=Дете на Бок Исуш
цитирай
42. bezistena - И един подарък от екипа на БЕЗИСТ...
20.08.2013 17:25
И един подарък от екипа на БЕЗИСТЕНА-пакет Свещени документи от сакралния Български архив

http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/26/epohalnata-falshifikaciia-drevnogrycka-kultura-i-civilizacii.1133943 Древногръцката цивилизация е 100%Българска

http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/03/zashto-vsichki-rimski-imperatori-sa-bylgari-i-zashto-sa-se-p.1136038 Всички Римски императори са Българи от рода Дуло

http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/10/ziezi-ot-kogoto-sa-bylgarite-e-isus.1138186
ЗИЕЗИ,от който са Българите,Е ИСУС!

http://bezistena.blog.bg/history/2013/08/17/sys-sina-na-levski-na-rojdeniia-mu-den-na-begliktash.1140386 Синът на Васил Левски е Дънов!

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
Ръководство за Свещения таен шифър на Българския език и Исусовите Посветени
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061

МОЯ СТРАНА,МОЯ БЪЛГАРИЯ!=Иса и Мат Мария са БЪЛГАРИ!
http://www.youtube.com/watch?v=niqj8TdsZQI
цитирай
43. germantiger - ...
20.08.2013 18:14
Ето това е разликата между германската мисъл и източната, в случая българска - констатирам това, което аз чета и съзнавам, без да желая да обидя някой и допускайки, че мога да греша.

Каква всъщност разлика:

За всеки човек и най-вече за източния половината живот минава в градене планове за бъдещето, а втората половина от живота в спомени за миналото.

Аз предпочитам друго - конкретика, ясна мисъл и аргументи и уважение към истината!

Докато човека очаква някакви събития "ала Ванга", аз не очаквам нищо добро когато не съм го заслужил или обстоятелствата не ми го позволяват, както и очаквам добро, когато съм положил усилия и дай Боже имам шанс/късмет.

Източния човек е мечтател със заявления "на едро", северния човек е в повече прецизен и здраво стъпил.

...

Човек е зло и добро, човек трябва да е и двете, защото те са в природата му и защото му доставят удоволствие (вкл. и злото понякога). един мъж задължително трябва да може и лошото. Това е баланса за мен, останалото е заблуда!

Чудесно ако вие мислите и живеете различно - мога само да ви пожелая здраве и успех в начинанията.

Истинност в историята обаче, не се търси със заявления за божи народ, с припознаване на Исус или друг като българин, защото света не започва и не свършва с конската опашка!

Как световната славяпреминава - написали са го още античните римляни - България е била велика, но след това историческата й съдба е трагична. Така е ставало и може би ще става с много народи - за жалост!

Търсете истината, но с мяра и повече добросъвестност.
Мечтите и фантазиите са измамно величие и задоволство, понякога и омраза.
цитирай
44. bezistena - ОПАШКА НА КОН=Бок Ешуа Кая =Бог Исус Жреца
21.08.2013 01:06
Какво зашифровано послание са ни оставили Великите Български цивилизатори в една от безбройните безкрайни и многообразни форми на секретни жречески езици и писмености-езика и писмеността на Българската сакрална символика!
Най-разпостранените висши култови символи на Божествените и сияйни Български Святи Посветени са ОПАШКА ОТ КОН и ТРИЗЪБЕЦ.
Отцепредателя и вероломеца Борис-Михаил занимава чак папата как да развали силата и магията на тайнствения езически символ Конска опашка и пуска полицейски копои да слухтят и разкрият тайната на Исусовите Последователи.Папата и той се жалва,че в Римските земи и из цяла Европа го има това Българско езическо(истинско Исусово) преклонение и упование в опашката!Е,сега вече можем да разкрием тайната й:
ОПАШКА НА КОН=Бок Ешуа Кая=Бог Исус Скалния Жрец
В зашифрованата Свещена книга на Българските Жреци на Цар Иса Друида,кодиран като ЗАРАТУСТРА-АВЕСТА=Бог Иса и Диана,висшият атрибутен символ на Българите-конската опашка,се нарича ВЕКСИЛУНД=Бок Иса Дуло и документира Имперския Български Бог и Владетел Бог Исус Дуло,легитимирайки приносителя като Негов династ!
Цивилизованите от нас Турци съхраняват Българския Божи сакрал под името БОНЧУК!
-Виждаме вече вдигнати ръце!Кажи,Ердоганчо-ха,и ти ли дигаш ръчичка,Доганчо?
Да,точно така е!БОНЧУК е Бок Ешуа!Браво,АРКАДАШИ(Ешуа Трак),и вие сте Негови!
Ами вие от БОТУША(Богиня Диана и Ешуа),какво се сърдите?Били сте и вие Дуло?Знаем,знаем-затова сте били ИТАЛИАНИ=Дуло,и ЛАТИНИ=Дуло-правилно,признаваме ви го!
А-а-а!И на Иса Трака сте били?А се скатавахте досега като ЕТРУСКИ(Иса Трака)!А,учените!Бедняците на Европа бяхме досега,цигани ни наричахте и проститутки,жените ни ви прислугват като робини да мият гъ.....на старците ви!Голямата работа сме били Българите,а си траехте и боготворяхте от Древния Рим до сега конската опашка като символ на бог МАРС!Знаете вече,че МАРС са Мария и Иса ли?БРАВИСИМО!=Бог Иса и Богиня Мария!Че Те навсякъде били,казвате!Че нали това ви набиваме толкова време в манерките!
цитирай
45. bezistena - 2
21.08.2013 01:07
ДА ОБОБЩИМ НАКРАЯ(Бог Ешуа и Бокиня Диана Мария) нашите обследвания за опашката,за която вече разбрахме защо е била натоварена с такава мощна религиозна символика и защо за Българите е имала висше религиозно значение:

Светът наистина е започнал от Бог Исус,на Който една от безбройните шифровани СИМВОЛИКИ(Иса и Мама Болка)е конската опашка,но светът никога няма да свърши по никакъв начин и повод,защото Исус го Е сътворил с любов,а Любовта е Живот и понеже Любовта,която е синоним и символ на Бог Исус,е вечна,защото Бог Исус е Вечен,то и Животът е вечен!Това казва и Магията на Свещеният Български Език и Шифър:
ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ешуж и Богиня Диана!
БЕЗКРАЕН ЖИВОТ=БЕЗКРАЙНИ Ежуа и Богиня Диана=ЖИВОТ на Иза Барк=Изуж Барк и Богиня Диана

Другият Древно Български атрибутен сакрал,който се размахва навсякъде по света сега,е тризъбеца.В него РАЗПОЗНАВАМЕ(Бог Изуз и Богиня Мария) ВЕЗДЕСЪЩИТЕ(ВЕЗДЕ=НАВСЯКЪДЕ Исуш и Диана)Български влюбени Богове:
ТРИЗЪБЕЦ=Цар Иза и Богиня Диана
Нашите зашифровчици са го дали на съхранение при НЕПТУН=Богиня Диана и ПОСЕЙДОН=Бог Иса и Диана.

А мъдреците са казали,че един човек и народ са толкова големи,колкото са големи мечтите им!
А нашите мечти са скромни.Да си намерим Боговете!
СКРОМНИ МЕТШТИ=Исуш Трак и Мама Диана
ДА СИ НАМЕРИМ БОГОВЕТЕ=Бог Иса и Богиня Диана Мат Мария!
Ние вече Ги намерихме в мечтите си и ги залагаме пак в мечтите си и в мечтите на всички народи,където Посветените ни Предци-цивилизаторите на всички племена,са Ги заложи от хилядолетия!
МЕЧТИ=МЕТШТИ=Ешуа и Диана Мат!
Сега правим големият подарък за всички племена,разкривайки им нашите Богове в техните мечти!
DREAMS=Иса и Диана Мария-англ
DROME=Диана Мария-буркски
AMETSAK=Иса и Мат Кая-баски
МАРЫ=Мария-беларус
SNOVI=Иса Бог-босна
SONOS=Исус-галисийски
OTSNEBA=Богиня Диана и Иса-груз.
ONAIRA=Рая!-гръцки-вечният им копнеж към България
SAPANA=Иса Бог-гуджарата
DROMME=Мад Мария-дат
ИДИШ-не знаем как е МЕЧТА,но целият им език е мечта за Диана и Ешуа=ИДИШ
UNENAOD=Диана-естон.




цитирай
46. bezistena - БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ В МЕЧТИТЕ НА ВСИЧКИ!
21.08.2013 01:23
MIMPI=Мама Богиня-индон
AISLING=Гала Иса=Змея Иса-ирл
DRAUMMUR=Мадара Мария-исл
SUEVNO=Иса Бог-исп
SOGNO=Иса-итал
KANASU=Кая Иса-каннада
SOMNI=Иса и Мария-катал
KTAI SO BEN=Иса и Бокиня Диана-кхмер
МЪНГСЯ=Маг Иса-кит
UNISTUS=Исус и Диана-ест
SAPNIS=Бог Исус-латв
SOMNIUM=Исус и Мария Магдалена-латин
SVAJONE=Иса Бог-литов
СОН=Иса-македон
IMPIAN=Мама Богиня-малайски
TRAUME=Диана Мария-немски
DROOM=ДианаМария-нидерл
DROM=Диана Мария-норв
MARZENIA=Мария и Ежуа-полски
SONHOS=Исус-порт
VIS=Бог Иса-рум
SEN=Иса-слов
SANJE=Иса -словашки
RUYA=Рая!-див копнеж на турците да завладеят Рая
BREUDDWYD=Бард Богиня Диана-уелс
МРIА=Мария-укр
MANAGINIP=Богиня Мама-филип
REVES=Иса Вер-фр
SAPANE=Иса Бог-хинди
SNOVI=Иса Бог-хърв
YUME=Мама-япон
DROMMAR=Мадара Мария-шведски

Когато 10,20,60 пъти има съвпадение,може да се говори за случайно съвпадение и случайност,но когато 100 от 100 съвпаднат,то това е ВСЕМИРЕН ЗАКОН,че Българските Богове са имплантирани във всички езици и чрез Тяхната свещена Матрица е съставена човешката реч!Направете колкото искате проверки с всякакви думи по същиния начин-ще бъдете удивени,смутени и възхитени и все повече ще откривате и познавате Боговете!
ВСЕМИРЕН ЗАКОН=ЗАКОН на Бог Иса и Мария!
СЪВПАДЕНИЕ=Бог Иса и Богиня Диана

ТА ТОВА СА НАШИТЕ СКРОМНИ МЕЧТИ...
НАСЪРЧАВАМЕ ВИ,НАШИ УГНЕТЕНИ БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ,МЕЧТАЙТЕ!
МЕЧТАЙТЕ ПОСТОЯННО И КОЛКОТО ПО-ЧИСТИ И СВЯТИ СА МЕЧТИТЕ ВИ,КОЛКОТО ПО-ДЕТСКИ И СЪРДЕЧНИ СА,КОЛКОТО ПО СЪКРОВЕНИ И КОПНЕНИ СА ТЕ,КОЛКОТО ПО-НЕСЪНУВАНИ И БЛЕНУВАНИ СА ТЕ,КОЛКОТО ПО-ИЗВИСЕНИ СА-ТОЛКОВА ПО БЛИЗКО ДО НАШИТЕ БОГОВЕ ЩЕ СА ТЕ!САМО ОСТАВА ДА ГИ ВЪЗЛОЖИТЕ НА ИСУС И МАРИЯ!
А ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ЧРЕЗ МАГИЯТА НА СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,ЗА КОЙТО СВЯТИТЕ ПРОРОЦИ ПЕТЪР ДЪНОВ-СИНЪТ НА АПОСТОЛ ЛЕВСКИ,И ВАНГА ПРОРИЦАХА ИЗРИЧНО,ЧЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПЪТ КЪМ БОГ И СПАСЕНИЕТО И ЗАТОВА СЪВСЕМ СКОРО ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА ЩЕ УЧАТ БЪЛГАРСКИ ЗА ДА ПОЛУЧАТ ДОСТЪП ДО БОГОВЕТЕ И ДО ЖИВОТА ИЗОБЩО!
НЕ СЛУШАЙТЕ ВИЕНЕТО НА ГЛУТНИЦИТЕ НАОКОЛО-СЛУШАЙТЕ СЪРЦЕТО СИ!
цитирай
47. kostas - . bezistena - БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ В МЕЧТИТЕ НА ВСИЧКИ!
21.08.2013 12:07
АМИН !
цитирай
48. germantiger - ...
21.08.2013 19:05
Имаше един "лаф":

Когато Вие говорите с Господ - това се нарича молитва.

Когато Бог говори на Вас - това се нарича шизофрения!

Предходното не персонално за двама ви, а като черен хумор.

Моя (непоискан от вас) съвет:

По-полека с Господ и по-малко мечти!

Повече усилие/работа над себе си (ако тази в живота не ви удовлетворява).
цитирай
49. barrybarovec - Само да отбележа, че The Onion (h...
21.08.2013 19:58
Само да отбележа, че The Onion (http://www.theonion.com) е американският еквивалент на Бъзикилийкс. Оттам нататък, гледам че се е получила интересна дискусия :)
цитирай
50. antivlaks - за името на Омир -да знаеш съвременен грък с това име ?
25.08.2013 00:33
Амиии .......Омирос Евстратиадис(световно известен режисьор) върши ли ти работа ? Ако -не ,виж и за Омирос Пулакис -артист,Омирос Аврамидис-писател ....... Направи си трдът да отвориш един телефонен указатл !
За мен това не са доводи или доказателства !

„Цялата древногръцка архитектура се основава на сгради във Вашингтон, окръг Колумбия, включително и една банка от отсрещната страна на кафенето. "
Онемях като го прочетох !!! Нещо по-тъпо не можа ли да намериш ???

"Макетата" станаха за посмешище на света ! Защо се мъчите да направите и българите !?
цитирай
51. bezistena - Исус и Мария те обичат!
27.08.2013 16:58
Казахме ви,че целият Гръцки древностен и съвременен интелектуален елит е Български,както и на другите племена!Плод на цивилизационният Български имплант във ВСИЧКИ ПЛЕМЕНА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
Щом ги подложим на безпристрастната проверка за Божествено-цивилизационен произход,всички си признават веднага и без бой,че са Български агенти под прикритие при другите племена,както и при гръцкото!
ОМИР=Мария-отдавна Тя ви съобщи за своя литературен ПСЕВДОНИМ
ПСЕВДОНИМ=Бог Иса и Богиня Мад
ОМИРОС ЕВСТРАТИАДИС=Син на Исус и Богиня Диана Мария Друида-идеална работа ни върши!
ОМИРОС ПУЛАКИС=Мария и Исус Булка
ОМИРОС АВРАМИДИС=Исус и Богиня Диана Мад Мария!!!

Абе,приятелю antivlaks=Диана и Иса Балка,да не си и ти случайно Техен ШПИОНИН(ШПИОНИН-таен,често без и хабер да има,агент на Ешуа Бог=ШПИОНИН),че ни подаваш такива христоматийни имена за разшифроване,които ползваме за първоначално обучаване на първолаци в нашите школи за Посветени! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!
БЕЗ И ДА ИМА ХАБЕР от=от Бог Иза и Бохиня Диана Мария
ДА НЕ СИ от=от Диана и Иса?
ПОСВЕТЕНИ от=от Бог Иса и Богиня Диана
БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ=Богиня Диана и Бог Изуж Барда

Бъди благословен,Исус и Мария те обичат и очакват,познал ги!
ОЧАКВАНЕ=ОТШАКВАНЕ=Бокиня Диана и Ешуа!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273834
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031