Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2017 12:11 - БЕЗВЕСТЕН БЕШЕ ТИ, БЕЗСЛАВЕН!... О, ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА ВЕЧ
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4212 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.06.2017 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

БЕЗВЕСТЕН БЕШЕ ТИ, БЕЗСЛАВЕН!... О, ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА ВЕЧ

Или защо просветата трябва да обхване и най-дълбоката древност. Защото има неща, които всеки българин трябва да помни и препрочита, за да се „избави“ от потопа информация за „кирилица“, „глаголица“, „славянски език“, и други, които в крайна сметка вършат „пъкленото“ дело да накарат обикновения човек да „махне с ръка“ и да се откаже да търси истината за своя език и култура.

  /от Красимир и Дияна Мерин/

 
~:~:~
Родолюбие ~:~:~

 

Какво трябва да знаем за „Глаголицата“ и за „Кирилицата“? Вижте най-важното за нашата писменост и култура без сложните схеми, диаграми и препратки (които в повечето случаи не са онова, заради което се цитират!)

Днес сме заливани от информация за „загадъчни артефакти, които никой не може да обясни“. Защото по този начин най-лесно се манипулира човешкото съзнание, че няма революционни открития… Тези нови „нашественици“ срещу автентичната българска родова памет обаче забравят поговорката „Който веднъж излъже, нему вече няма да вярват дори и за нещо да каже истината.“

::: Иван Давидков, „Венец за Кирил и Методий“: В ония дни, когато вие сътворихте светлина и книга, много мечове ръжда разяде! Тези думи на поета се оказват емблематични за нашата статия, започната дълго преди днешния празник на Българската просвета, писменост и култура. Вижте защо! :::

Всички българи милеят за своята история и род! Но не всички имат силата и познанията да издирят истината! А лъжците не престават да бламират и давят истината в „синонимни“ фрази за „древна писменост“, „българите са първата цивилизация“, „ние сме дали писменост на славянските народи“ (!) и други подобни – които честно казано са без смисъл за обикновения българин.

Затова и вчера публикувахме статията „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ Или за автентичната родова памет за българската писменост, в която с болка извикахме: Това, което се прави не е ПРОСВЕТА, а ЛОБОТОМИЯ на българското родово съзнание! Защото то е инжинирано отвличане на вниманието от истината за нашата писменост, род и култура от същите тези лъжци, които държаха народа ни в неведение столетия, а сега отново тихомълком поддържат същото „информационно затъмнение“

Какви ли не „авторитети“ се удряха по гърдите тези дни, че имало само гръцки писмени извори, че славянските писмени извори били най-древните, и други такива. Каква е истината? Какво трябва да знаем днес, на празник като 24-ти май!

Журналистката Патриция Кирилова още през 2014 година изказа твърдения, които и до днес са неизвестни за повечето българи:

1) Има връзка между йероглифи, коптски език, бохарски диалект и кирилица. Тази връзка беше ОТКРИТА от Д-р Стефан Гайд в неговия знаменателен труд „Тракийското Писмо Декодирано“. Благодарение на това ОТКРИТИЕ, Майкъл Еверсън (един от водещите съвременни лингвисти по древни езици, който журналистката цитира) твърди следното – при работа с оригиналните стилизирани надписи на букви от българският, древногръцкият и коптският, се наблюдава следния феномен – за коптския читател, текстът на кирилица е далеч по-лесен за четене отколкото гръцкия текст. Изводът на учения е следният: „Не казвам, че Коптския трябва да се обедини с кирилицата. Но предлагам връзката им с гръцкия да бъде отменена.“

2) През 2010 година излиза книгата на Джеймс Алън (египтолог, преводач на редица от най-трудните текстове, включително и на тези от пирамидите, преподавател в Браун и Кеймбридж) „Middle Egyptian“, James P. Allen (Cambridge, 2010). В нея, ОТКРИТИЯТА на Д–р Стефан Гайд са потвърдени по следния начин: „Коптската азбука - БОХАРСКА, така, както я учат египтолозите по цял свят – азбуката, от която  дешифрират средно египетския – е познатата „славянска“ Кирилица („славянска“ според амбицията на Цар Петър I от XVII век за създаване на ‘Империя на Панславизма’)“.

Защо този факт продължава да се бламира от разни блогъри, с език на „комсомолски активисти“ от близкото минало?! Защо след кончината на Д-р Гайд започна един небивал процес на отричане на откритията му, с извинението, че „фалшифицирал“ българската история, и че „нямало ‘извори’ за неговите твърдения, освен, че траките били българи“?

Много просто! Защото не всеки учен преди Д-р Гайд е имал силата на духа и познанията по древни езици, за да излезе пред светс и да аяви онова, което днес всички повтарят като рефрен в интернет. Истината е че за най-великото ОТКРИТИЕ в българската и световната история са се "досещали" някои родни учени, но НЕ СА СМЕЕЛИ да изкажат истината! Ето само едно малко потвърждение на този факт, цитиран от г-жа Кирилова в нейната статия:

 През 1972 и през 1984 година антропологът Петър Боев публикува изключитено интересни свои изследвания. В общи линии нашия учен сподели, че траките са по произход наследници на най-старото балканско население, а не пришълци от студения север. Боев добави и това, че като цяло ние българите сме от същия антропологически тип както и народът наричан от римляни и гърци с името траки. Тези данни останаха неизвестни за повечето от нас. Не бяхме уведомени и по отношение на това, че предците ни са създатели на най-древната писменост в света. Създадените преди повече от шест хиляди години знаци са употребявани в продължение на дълъг период от време. Тези древни знаци стават основата на минойската и микенска писменост, а също така на българските руни, глаголицата и т.н.

Определени учени оказват яростна съпротива на виждането, че първата човешка цивилизация е на Балканите. Някои изследователи отказват да приемат, че знаците от Караново, Градешница и т.н. са писменост и предпочитат да използват термина „протописменост”. Правят се опити да бъде внушено, че най-ранните “букви” в историята на човечеството са някакъв феномен срещащ се в малък регион. Фактите обаче са безмилостни – знаците на така наречената „протописменост” не са някакъв странен феномен от малък регион. Напротив, най-древните букви в историята на човечеството са разпръснати по целите Балкани.“ /„ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ“/

Това е и проблемът, който ни занимаваше при подготвянето на този материал: Кое точно трябва да знаят българите в деня на празника на родната писменост и култура? Какво точно си мислят или представят българите, когато слушат за „глаголица“, „кирилица“, „шльокавица“, „създателите на писмеността ни Кирил и Методий“, „разпространителите, които били техните ученици“?...

В статията от вчера „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ, Или за автентичната родова памет за българската писменост“ показахме недвусмислено, че не физическите трако-български мечове, а Божеската РЕ-ч на предците ни е истинската причина за славата на народа ни! Божеската РЕ-ч е онзи "трако-богарски меч", който остава в Светото Писанни като "Двуострия трскийски меч, излизащо от Устата на Бог Слово". За тази Божеска РЕ-ч трябва да се говори днес, защото когато народът ни изгубеше вярата си в Словото на дедите си, той губеше и силата си! А ако е устоявал, то било именно поради кодираната в традициите (поради чуждото иго) християнска вяра. Така е и до днес! Тази Божеска РЕ-ч е в осовата на нашата история, бит и култура, и нейното разкриване беше дадено на нардоа ни чрез трудовете на Д-р Гайд.

Самобитната родова памет на българите и знанието за историята на нашия език, писменост и вяра не са за ‘бърза консумация’ и не са ‘лъжица за всяка уста’. Следването на материалните ценности в света винаги е водило до обезличаването на българските ценности и традиции и ние неслучайно писахме наскоро за "аламинута" в живота на българите за който говори и Чудомир – хора-аламинут, живот-аламинут, наука-аламинут, ценности-аламинут.

„‘Хората-аламинут’ днес не могат да ‘разберат’ и ‘приемат’ откритията на Д-р Гайд, защото не виждат изгода. По тази причина те стават противници на истината за българската нация и дух. Нека не забравяме, че най-типичната черта на българското самосъзнание е вярата в Исус според християнските традиции, завещани от Апостолите  Павел и Андрей. Само така ще проумеем тайните на нашата родова памет и култура, закодирани в бита на предците ни.

Писахме наскоро за ‘благоразумните поклонници на разсъдъка’ (по Захари Стоянов), които предпочитат да защитават сегашното статукво на науката чрез апели за доказателства и факти. Те обаче не виждат най-истинските доказателства, които не са материалните артефакти (ако и такива да изобилстват), а убедителните доводи на просветители и посветени учени от ранга на Д-р Стефан Гайд.

Учените от ранга на Д-р Стефан Гайд, както и мнозина наши учени, просветители и революционери, са били отхвърляни приживе (а по този начин са се откроявали онези, които не са достойни), но историята неумолимо е доказвала правотата на откритията им. Въпросът за отделната личност и нейната съдба във вечността е, какво е подкрепяла тя приживе и дали днес може да види същата истина за родовата ни памет в трудовете на Акад. Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института по Т-Наука.

За ‘благоразумните поклонници на разсъдъка’, които викат „Осанна“ само ако имат изгода, е много близка идеята, че сме ‘потомци’ или на някакви безпросветни и първобитни народи, или на някакви свръхдревни (неземни) цивилизации, или ‘отрочета’ на гръцката и руската цивилизация. Колко недостойно за паметта на нашите просветители

Това е истинско ‘богохулство’, което дори българи, наричащи себе си „християни“ изповядват поради родоотстъпничеството си в следване на западни или източни християнски.

А българи следващи окултни учения – поради омразата си към Християнския Бог и християнската същност на своята родова памет, разпалено отричат, представяйки безсмислени теории за древни индийски корени на българската вяра, или за извънземен разум, дал на древните българи истинското познание (по въпроса за "
лъжите за извънземни, аватари и прераждания на душите" вече писахме тук). 

Заради това родоотстъпничество („ю-роди“ – отстъпници от рода) Паисий написа летописа на „славните слов-ени“ – трако-богарите, които говорят Словото на Бог и чакат както неговото идване сред тях, така и неговото Възкресение. Тион–Исус обаче не е име на езически тракийски бог, нито е онзи „дион-исий“, познат от гръцките митове, а тракийска дума, означаваща „
Възкръсналият Бог!“.

Същите с охота подкрепят идеята за ‘традиционното българско православие‘, което в този си вид е пряк продукт на гръцкото и руското ‘християнство‘, а когато истината прозре през ‘пролуките’ на древните латински летописи, запазени във Ватикана, с ‘жарък патриотизъм’ хулят и клеветят „римо-католическото“ християнство, въпреки че в древността този термин е измислен от византийската църква, за да се само-узакони тя, тъй като тогава е имало едно християнство – „всемирното“ или „католическото” християнство на тракийските папи във Ватикана!

Но всички тези ‘напъни’ са за да се укрие най-голямата истина – че оригиналното християнство принадлежи на трако-българския народ и на неговите наследници. Това е истинската причина византийските владетели да извикат арабските нашественици и да ги поддържат в унищожаването на българския народ – за да се изгорят всички летописи и всички доказателства по нашите земи за произхода и първенството на вярата ни!

Сега ще се опитаме съвсем накратко да изкажем онова, което всеки българин трябва лично да прочете и осмисли. Защото нашите сили не биха стигнали да опишат цялото богатство на ОТКРИТИЯТА на Д-р Гайд! Доста ще бъде на всеки истински родолюбец да достигне поне малко до онова, което нашият нов Патриарх на родната Култура и Писменост ни завеща, но нека не забравяме, че само ако разберем кой ни е лъгал и как са ни лъгали за нашите род и бит, ще престанем да вярваме дори и да ни пробутват лъжи!

Знае се, че посредством една „нова“ кирилска азбука, цар Борис е щял да задоволи Византийските изисквания към „православната“ му страна. Но чрез този акт, той като далновиден държавник е искал и да съхрани свещената Бохарска азбука, която се е употребявала векове от българските книжовници.

Няма как да се избегне обаче недоволството от това, че са били взети ТРАКИЙСКИ букви за основата на новата Кирилска азбука, което е било сигнал, че българите ще запазят така опасното за Византия свое „езическо“ минало.

::: Д-р Стефан Гайд ::: „В Търновския препис на Солунската Легенда, е казано, че Кирил приема 32-те букви не от говорещия Гълъб на Св. Дух, но от „врана грачеща", т.е. от „нечиста птица" - явен намек за езическия им и еретически „несвет" според тогавашния „ортодокс" произход. Именно затова, особено интересно свидетелство представлява полемичната страст, с която още в началото на своето произведение „За буквите", старобългарският автор отрича всяка възможност за съществуването на първообраз на кирилицата. С кого спори той, чий глас се опитва да заглуши, отказвайки му какъвто и да е дебат? Не е ли това опит да се наложи царевата книжовна визия и реформа на бъдещите поколения, като един път завинаги им се внуши, че няма предшестваща книжовност и духовност, като по този начин се „запушат устите" както на пазителите на „еретическата" (нарочена като такава от Константинопол) Традиция, така и на недоволните представители на „ортодокса" в Константинопол от „непълната" според тях езикова и религиозна реформа?“ ::: „Тракийското Писмо Декодирано“ :::

Подобна „пропаганда“ срещу каквато и да е идея за приемственост на „новата" азбука от предшестваща я писменост, се дължи на факта, че всички грамотни хора от онова време, които са ползвали Бохарската протокирилица са знаели, че не е създавана нова азбука, а същата стара бохарска писменост, ползвана дотогава в пределите на Българското царство е била обявена (с малки добавки) като кирилица.

Коя е била тогава истинската „езикова реформа“ реформа, която Цар Борис е направил? Това е новият превод на Светото Писание, който е бил различен от Библия Бесика (Бохарския превод на Библията).

::: Д-р Стефан Гайд ::: „Цар Борис вижда „политическа полза" и „историческа необходимост" от въвеждането на съвсем „нов диалектен" превод на Библията в България. Несъмнено, една от причините е самият вече прекалено архаичен и трудно pазбираем дори за 9 век превод на Бохарската Библия Бешой, който отдавна вече не представлява живия говорим народен език по това време, а е на свещен формулен език, който само „посветеният" клир pазбира. Втората не по-малко основателна причина в планирането на нар Борис са несъмнено неговите имперски амбиции за упражняване на културно и политическо влияние над редица славянски народи и особено над руските княжества, които по това време са още езичници и „имат крещяща нужда от покръстване". Това обяснява факта, че сред многото сродни диалекти, говорени в България по рова време, той избира този, който е и най-близък до руските и го обявява за „книжовен славяно-болгарски" език, на който и pазпорежда да бъдат преведени всички книги на Светото Писание и на държавната администрация.“ ::: „Тракийското Писмо Декодирано“ :::

За жалост този акт на Цар Борис предрешава съдбата на всички съществуващите стари документи и Свети писания на Бохарския диалект и с Бохарски букви.

::: Д-р Стефан Гайд ::: „Оригиналните свети писания на Бохарски диалект стават постепенно изместени и ненужни ни имперската власт, и затова започва методичното им унищожаване, като нежелано наследство от „еретични" и „езически" времена. Има ли останали някакви следи от това унищожаване? Не са ли достигнали до нас поне някои древни текстове, написани на Бохарската азбука, които да са се съхранили макар по чудо от „чистката” на имперските чиновници? Дали не се е съхранило в някой манастир някое недогледано като „неважно или „незначително" копие на някакъв библейски или литургичен текст? Данни за такива останали „по чудо" разсейки от преписи на литургични текстове за щастие наистина има…“ ::: „Тракийското Писмо Декодирано“ :::

Тук е мястото да подканим любознателните читатели сами да се запознаят с научния анализ и прочит на документи, които както Д-р Стефан Гайд, така и Акад. Цветан Гайдарски дадоха в своите книги. Който иска да е честен пред съвестта си на българин – и християнин – трябва да познава онова, което се представя за „книжовния славяно-болгарски" език от враговете на българската родова памет.

Защото има издирени документирани свидетелства за това, които както видяхме в началото отдавна са основа за нови изследвания на чуждестранни учени. Прочитът на тази доказателствена фотография в книгите, показваща запазени страници на Бохарски диалект, трябва да се чете и познава от всеки поне на ден като 24-ти май.

::: Акад. Цветан Гайдарски ::: „Без значение коя е вярната версия за прототипите на Глаголическата Азбука, нейната поставена роля и програмирана цел, е не друго, но това да измести употребяваната до тогава тракийска бохарска писменост. За съжаление на имперските администратори, обаче, този „лабораторен” опит завършва с неуспех, поради простата причина че е твърде чужд за българските книжовници на епохата (които с между самия царски елит и администрация!), и които очевидно вече са били прекалено привикнали към употребата на Бохарската азбука и свещените текстове, записани на нея.

За тях е било крайно неудобно и твърде неудачно да прехвърлят всичко на съвършено ново и непознато писмо, което е било освен всичко друго и в явно противоречие със всички предшествуващи културни и свещени традиции. Подобно би било положението на нашите съвременници, ако някой се опиташе да им наложи да започнат „от днес" да пишат н а български с някакви друидски или китайски знаци, напълно не познати и чужди за тях.

Виждаме, че наскоро в нашето модерно време претърпяха пълен провал опитите на някои да въведат писането на български език с буквите на латинската азбука (въпреки, че те са все пак доста добре познати на всеки грамотен българин!). Колко по-трудно би било да накараш някого изведнъж да изостави напълно своята древна и свещена азбука, и да започне да пише отведнъж със съвсем непознати писмени знаци! Очевидно, в процеса на въвеждането на Глаголицата, администрацията на цар Борис разбира, че такъв подход „по заказу” е невъзможно да бъде осъществен, защото много скоро след това вероятно би настъпила реставрация на употребата на старата Бохарска азбука и старите, считани за „еретически" от Византия и Рим, християнски текстове на Библия Бесика.

Затова именно, се решава да се изготви друг „нов” вариант за българската азбука, в лицето на „Кирилицата”, който всъщност изобщо не е нов, тъй като по-голямата част от буквите са взети директно от Бохарската азбука, като само някои са премахнати напълно, други само сменят звуковото си значение, а трета група биват постепенно по-късно прибавени, та да се достигне най- накрая до днешния вид на Кирилската азбука…“ ::: „Тракийският Орфизъм за Напреднали I“ :::

~:~:~ Ако споделяте нашите идеи, заповядайте в нашия клуб "Родова памет" на facebook.com/groups/rodovapamet/, където публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд. ~:~:~ 

::: от Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~
::: Тематични Раздели ::: 

::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546927
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250