Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 08:45 - Защо френските крале падали на колене пред българско евангелие?
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 18347 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 18.09.2014 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageЗнае се, че коронацията на френските крале по традиция се е извършвала  в катедралата в Реймс, пред евангелие, изписано на кирилица и глаголица. При клетвата, те слагали ръка върху тази древна  книга с дивен обков, в който се пазели чудодейни реликви. Предполага се, че вътре имало и частичка от Светия кръст. Френските свещенослужители твърдели, че  Реймското евангелие е написано на свещен език.Може би дори на езика на Бога. Става въпрос за чист старобългарски език. За кирилския текст от евангелието това е неопровержим факт, за този, написан на глаголица, въпросът е по-сложен и се дискутира в научните среди. И той обаче най-вероятно е преписан от по-стар български оригинал.
Темата е повдигната още през Възраждането

 За българския произход на евангелието пишат украинският историк Юрий Венелин, прочутият ни възрожденец Васил Априлов, а по-късно и писателят Стилиян Чилингиров. През 2005 г., през понтификата на папа Йоан Павел II, Ватикана ни подари дигитално копие на въпросното Реймско евангелие с изключително високо качество. Тогава авторитетният историк проф. Георги Бакалов подчерта, че първата част на евангелието е на старобългарски, а изключителните илюстрации са характерни за православието, но мина време и този факт се замъгли в масовото съзнание. В научните среди по въпроса спор няма, не може и да има. Тогава проф. Георги Бакалов каза пред радио България: "Въпрос на добра воля е било този документ, написан на старобългарски, да бъде снет и проучен много преди това. Лично за мен обаче, в предоставянето му сега, когато България се очаква да стане член на ЕС, има нещо символично. Защото точно ние, българите, а не друг славянски народ, ще внесем кирилицата като официален език в ЕС... Тоест, има нещо символично, защото още в Средновековието сме изпратили на Запад подобен текст, подобно уважавано евангелие, върху което са се клели френските крале". Свещената книга е от две части, подвързани заедно, но коренно различни една от друга.

На кирилица са първите 32 страници

imageВсъщност, става въпрос за разновидност на евангелието, направена за улеснение на свещеника. Тя се нарича Апракос и съдържа откъси, които се четат на съответния празник, съобразно православния обред. Останалите 62 страници са изписани на т.нар. хърватска (ъглеста) глаголица, като съдържат апостолски послания и празнични паремии по католическия ритуал. Някои специалисти смятат, че е написана през 1395 г. от монасите на Емауския манастир в Прага, които са датирали глаголическия текст. Според легендата церемонията по коронацията на френските крале става в катедралата "Нотр Дам" в град Реймс, защото там меровингският крал Кловис е приел християнската вяра още през 496 г. Смята се, че първият френски владетел, заклел се в българското евангелие при коронацията си през 1574 г., е Анри III. Той е последният монарх от династията Валоа. Наследилият го знаменит владетел Анри IV, положил началото на нова могъща династия, първият Бурбон на френския трон, обаче пропуснал клетвата пред евангелието, защото е коронясан в Шартр. Смята се, че всичките му наследници с името Луи, сред които Кралят-слънце и обезглавеният по време на Революцията Луи ХVI, са се заклевали, слагайки ръка върху свещената книга, след което ги помазвали с мляко и мед и ги увенчавали с короната. След реставрацията на Бурбоните, последният коронясан пред Реймското евангелие през 1824 г. е Шарл Х, който се пада прадядо на нашия последен цар и бивш премиер Симеон Сакскобургготски, издънка на Бурбоните по майчина линия. Има три основни версии за произхода на евангелието, на които ще се спрем по-долу. Ще си позволим да загатнем и четвъртата възможна. Да се върнем на
 
първия френски владетел, коленичил пред Реймското евангелие
imageТова е Анри III, за когото вече стана дума. Неговата майка е прочутата кралица Катерина Медичи Съпруга на Анри II, майка на последните трима крале от династията Валоа, на една кралица на Франция и една на Испания, тя е смятана и за един от големите политици на времето си. И подозирана в отровителство, разбира се. Самата Катерина е правнучка на първия фактически владетел на Флоренция от рода на Медичите Козимо Старши, известен като един от основните подбудители и двигатели на Ренесанса, покровител на литературата, изкуствата, просветен мъж, хвърлил луди пари за откриване и превеждане на творбите на древните мъдреци. Той е човекът, създал двореца галерия "Уфици", новата Платонова академия, като е назначил гениалния философ-полиглот Марсилио Фичино за неин ръководител и му възложил да преведе събраните от хората му трудове на Платон, Плотин, Порфирий, Дионисий Ареопагит, Прокъл. Днес тези преводи са също класика и се ценят наравно с оригиналите. Той подпомагал всячески и прочути хора на изкуството, като Фра Анджелико, Фра Филипо Липи и Донатело. От историята се знае, че Козимо Старши е изпратил в българска Македония, според тогавашните представи - земите около Филипопол, днешен Пловдив, емисари, които да купуват стари книги. Оттам му донесли множество безценни ръкописи, знае се, че сред тях са и т.нар. "Химни на Орфей", четири теогонични орфически песни, създадени в древните времена на тракийските мистерии, чиито текстове са запазени частично в старогръцки преводи. Какво по-естествено от това т.нар. Реймско евангелие, написано на старобългарски език, също да е донесено в резултат на тази експедиция, а правнучката Катерина Медичи да го е взела със себе си във Франция заедно с други дарове за Църквата, които носи, когато пристига за сватбата си с Орлеанския херцог, който по-късно става крал на Франция под името Анри II. В самата Реймска катедрала дълго време смятали, че разкошното евангелие е написано на някакъв мистериозен свещен език. Говорели, че е гръцки, сирийски, индийски и дори етиопски.
 
Загадката разрешава руският император Петър Велики

Колкото и невероятно да звучи, именно Петър I разкрива тайната, без никакво усилие. През 1717 г., когато всъщност е още само московски цар, той гостува във Франция, а на 27 юни посещава Реймс. В катедралата му показват безценната книга, за да се похвалят с нея, да смаят царя, защото тя е наистина забележителна с изкусната си изработка. Подвързана е със скъпа червена кожа, инкрустирана със злато и седеф, в ъглите върху най-фин емайл изящно са изобразени четиримата евангелисти. Рисунките в нея също са изумителни. Поставяли евангелието на трона в църквата, както е в православието, защото се смятало, че така в храма присъства сам Христос. Цар Петър поема книгата с благоговение, разтваря я, усмихва се, след което започва да чете на глас един текст от първата част на ръкописа - тази на кирилица. Не ще да му е било трудно, защото в руските църкви, както по негово време, така и днес, се служи именно на старобългарски език, който е формирал и огромната част от речниковия фонд на руския. След години - на 18 юни 1726 г. - и неговият вицеканцлер посещава Реймската катедрала, за да докосне евангелието. Той дори превежда няколко страници на френски по молба на домакините. С втората част видял зор. Признал, че книгата съдържа църковни текстове, писани на славянско древно писмо, което не разбира добре. През Френската революция ценният обков е отмъкнат, но евангелието е запазено. Император Наполеон Бонапарт заповядва да го приберат в трезора на градската библиотека, в раздела за стари ръкописи, където се пази и днес под номер 255. Твърди се, че евангелието е изнесено през 1469 г. от вече падналия под турска власт Константинопол от византийския книжовник Михаил Палеокапа. Според Архиепископията на Реймс, то е дарено на катедралата от архиепископ Шарл де Лорен на Великден 1574 г., който го купил по време на участието си в Църковния събор в Тренто, Италия, заседавал между 1545 и 1563 г. Една от версиите е, че Реймското евангелие пристига във Франция още през 1051 г. заедно с принцеса Анна, дъщерята на великия княз на Киевска Рус Ярослав Мъдри, която минава под венчилото с френския крал Анри I. Тази теория обаче се позовава на редица неверни факти.
Светослав Пинтев



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. lyubomircholakov - Да се каже, че някои факти са &quo...
19.09.2014 08:24
Да се каже, че някои факти са "неверни", все още не означава, че наистина са такива. Логично би било да се посочат кои са тези "неверни факти" и да се опровергаят. По същия начин може да се твърди, че това Евангелие е донесено от марсианци, а всички други факти са "неверни".
цитирай
2. bezistena - Французите са разселено Тракийско племе с Български(Исусов) кралски и аристократичен елит
20.09.2014 20:03
Оставате на страна набитите в главите и съзнанието ни официални исторически постулати,писани както се знае,от победителити-сиреч от поробителите на народите и нечестивците,управляващи и досега всички народи и света,което ни гарантира,че цялата световна итория е изопачена и фалшифицирана,и най-вече и тотално Българската история!
В изследователските точни науки,както и при детективската логическа практика,се прилага принципа на абсурда:допуска се най-невъзможният и най-малко вероятен вариант за някакъв заплетен казус и случай,и се търсят аргументи и факти за неговото доказване.
В случая със загадката и мистерията с Реймското еванглие,което е възлов фактор за разкриване на връзката между Франция и България,която пък връзка е възлова за разкриване на истинската световна история,принципа на абсурда ще ни доведе до поразяващи епохални прозрения и разкрития!
Да пробваме:
*Допускаме само за миг,(с ясното съзнание,че може да ни обяват за не с всичкия си),че Французите са Тракйско племе,а аристократично-управленческият йм и итнелектуален елит са от династичното жреческо родословие на Исус и Мария Магдалена-сиреч Българи,разпръснати и имплантирани за духовни водачи и елит на всички племена,в случая на Франките-и търсим аргументи и факти в подкрепа на тази наша абсурдна теория!
Задължително ще ползваме за нашето разследване помощта на
Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061
Въвеждаме всички известни документи по случая,(които като висш сакралитет на Френската кралска и аристократична институция,задължително са захерметизирани на висше ниво с типовия унифициран кодировъчен метод на Свещения шифър) в декодиращата програма на Шифъра и тя ни ги връща прецизно и точно разшифровани:
РЕЙМС=Иса и Мария-Българските Богове при обратен прочит
цитирай
3. bezistena - Френският народ и страна са изконни Български Тракийски поселения и територия!
20.09.2014 20:48
Разшифрованото име на катедралата в Реймс-НОТРДАМ- е първоразрядна титулна комбинация на конспиративното езическо име на Мария Магдалена-Диана Матара,за което най-популярно римокатолическо наименование на Богородица до сега католическата християнска теология и наука нямаха никакво свястно обяснение какво значи,освен че обясняват в невежие,че буквално означавало "Нашата Дама"!

НОТРДАМ=Матара Диана=Майка Диана-която Е Мария Магдалена,което математическо равенство указва категорично,че в херметичното конспиративно ранно=истинско Християнство,което е единствено и само Българско познание,съдба и история,Мария Магдалена е поредното аватарно проявление на Великата Богиня Майка,индексирана за кратко БОГИНЯ ДИАНА(както и всички останали образи и персонажи на езически богини), зашифрована след 5 век сл.Хр. и като БОГОРОДИЦА, легализирано за пред невежите и цензурата като БОГОПОРАЖДАЩА,жената,родила Исус,но за посветените Българи по целия свят,от които сте и вие вече,името има съвсем друго съдържание и значение,което се разкрива след анаграмното преподреждане на сакралната комбинация и понятно само чрез Българския език:
БОГОРОДИЦА=Цар Бог Диана=Царица Богиня Диана,и означава Съ-творецът на Света и Небесна Царица и Богиня Диана,съпругата на Бога Съ-творец Исус,и родила трите Му деца при последното й явяване преди 2000 години като Мария Магдалена!

РЕЙМСКО ЕВАНГЛИЕ=Кан(Жрец) на Мария и Иса Балга-свещените книги на Българските жреци на Исус и Мария,предвождали,заселили и обгрижвали траките в тази част на Свещената Българска империя преди псевдо-християнската инквизиция, наречена римо-католическа църква,да ги погне в перманентен геноцид.
Сега внимавайте и вижте висшата кодировъчна техника на Пресветите ни Деди-Богомилите,елитът на Всемирното Бяло Братство,познати като КАТАРИ=ТРАКИ,сътворили цялата френска култура и цивилизация с цената на жертвения си живот,с която са зашифровали този сакрален документ за да ни бъде христоматиен просветителски лекторски пример за тоталния цивилизационен принос на Българите:Ще ви покажем и разсекретим френското наименование на Реймското еванглие:
Еvangеliaire de Reims=България Диана Мария и Иса=Диана Мария и Исус са Българи!
Някой нещо неразбрал от директните Божии послания и просвещения?

ОЩЕ:

"Френските свещенослужители твърдели, че Реймското евангелие е написано на свещен език.Може би дори на езика на Бога. Става въпрос за чист старобългарски език."-ТОВА,КОЕТО БОГОВЕТЕ НИ НИ КАЗАХА ЧРЕЗ ПРОРОЦИТЕ НИ СВЕТЦИТЕ ДЪНОВ И ВАНГА,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е БОЖИЯТ ЕЗИК И Е ЕДИНСТВЕНИЯТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ЕЗИК ЗА ВРЪЗКА С БОГОВЕТЕ И ДОПУСКАНЕ ДО БОЖЕСТВЕНОТО ИЗМЕРЕНИЕ И ПОЗНАНИЕ!
И КОЙТО ЕЗИК ИСУС И МАРИЯ БЛАГОВОЛИХА ПО ПРОЕКТ ДА РАЗСЕКРЕТЯТ ЗА ХОРАТА ЧРЕЗ БЛОГА НА БЕЗИСТЕНА!

Митологичният основател на Френските крале Меровинги,дошли "някъде от източна Европа",е потомък на Българските Богове
от династичния Български Божи род,което свидетелстват разсекретените документи:

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Иса Балка и Мария Богиня=Исус Българина и Богиня Мария!
цитирай
4. bezistena - В Българското еванглие на Бълга...
20.09.2014 23:41
В Българското еванглие на Българските Богове Исус и Мария Магдалена се е заклел и последният Меровингов крал Дакобер,който е бил свят Първожрец,духовен глава на тракийския народ на страната ФРАНКОРУМ.
През 679 година майордомът,на когото той е поверил административното управление на Франкорум,в съзаклятие и участие на папата и византийски агенти,убива крал Дакобер и извършва преврат,избивайки верните на краля сановници и фамилията му.Основната задача на превратаджиите-да заловят или убият първородния син на краля и наследник на трона-принц СИБИГЕР,обаче не е изпълнена,защото личната му охрана успява да го спаси от преследвачите му и го скрива в планините.Заедно с меровинговия принц СИГИБЕР и вече законен крал след убийството на баща му ДАКОБЕР,е спасено и еванглието,предмет на нашето обследване.

МАЙОРДОМ=Мад Мария=Майка Мария-висша административна длъжност,заместник на Краля-Първожрец по административно-организационните въпроси на страната
САНОВНИК=Иса Бок-висши административни лица в аристократичната йерархия в Исусовата династична система

Две години по-късно-през 681 г.,когато принц-крал СИГИБЕР освобождава метрополията България на Балканите от първото византийско робство,той също се заклева в Реймското еванглие.
Истинските имена и образи на тия култови исторически личности разкриваме след разсекретяване на секретните йм досиета:
ДАКОБЕР=КОБРЕД=КОБРАД=КУБРАТ-да,същият Кан Кубрат,за който криеха кой е!
СИГИБЕР=ИСБЕРИГ=ИСПЕРИХ=АСПАРУХ-да,същият Кан Аспарух,дето го представяха кривокрак,монголоид,турколоид,черен,див и страшен чергар,дошъл от дивите азиатски пущинаци,се оказа красивият и великолепен високо образован и интелигентен синеок меровингов франкски принц-крал с прословутите дълги русо-кестеняви къдрици, феноменен династичен потомък на Българските Богове Исус и Мария Магдалена, осонователите на Дуло...
Повече за Дакобер=Кубрат и Сигибер=Аспарух,и какво правят те във Франция,а не в Азия,потърсете в нашите досегашни статии в блога на БЕЗИСТЕНА.
ФРАНКОРУМ=Франки на Мария=Барки на Мария=Българи на Мария
ФРАНКИ=ФРИКИ(ФРАКИ-руското и досегашно наименование на Тракия и Траки)
ФРАНКИ=ФРИКИ=ФРИГИ=БРИГИ=БАРГИ-Българи

КАТЕРИНА МЕДИЧИ=КАТЕРИНА МЕДИТШИ=Ешуа Трака и Мат Диана=Исус Трака и Майка Диана,Мария Магдалена
цитирай
5. bezistena - Обобщеният отговор на въпроса, ...
21.09.2014 00:27
Обобщеният отговор на въпроса,поставен в заглавието на постинга -
"Защо френските крале падали на колене пред Българско евангелие?"-е:

Защото всички френски крале от Меровинговата династия са Българи,генетични потомци на Българските Богове Исус и Мария Магдалена,Които са родоначалници и основатели на Българската Божествена династия Дуло,от която са ВСИЧКИ ДО ЕДИН ГЛАВИ И УПРАВНИЦИ НА ВСИЧКИ НАРОДИ И ПЛЕМЕНА И СТРАНИ ПО СВЕТА,ОТ СЪТВОРЕНИЕТО ДО СЕГА!
И които до сега са почти всички изродени-престъпили законите и повелите на Отец ни Исус и Майка ни Мария за Любов,Братство и Мир между хората-
И защото в това Еванглие е скрита изнесената пред вас информация за Българските Богове Исус и Мария,за техните феноменни династични потомци-Българите,и за Свещената Обетована Земя-България!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031