Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 08:30 - До кога?
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 11588 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 14.05.2016 14:56


 imageimage 
Д-р Ганчо Ценов - 1908 г.    ziezi.net/cenov.html


До кога ще шетаме на тоя и на оня на акъла?

Имаме разбира се някаква мешавица от култура но с врътването на тези постоянни кризи си осигуряват оправдание за унищожаването и на това което е останало от културата ни.
         Унищожаването и започва още в древността с превръщане на Учението Християнство в ДЪРЖАВНА РЕЛИГИЯ и въвеждането на индиктите от Константин Велики, а след това и Юлианския и Грегорианския, та се стига до  днес, когато вече не си знаем календара, защото са изгаряли на клада този който твърди че Земята се върти, а Българите са знаели и за въртенето на Юпитер ( Янкул ), който се почита днес - Янкул - Яню - Еню - Еньов ден. Почитането разбира се става на деня на лятното слънцестоене но с Християнството системата на празниците е омотана.
         По този начин е наритан и Българския календар за който можете да прочетете в блога ми. По този начин българите се лишават от информация и не могат да разберат че "Оброчните плочи на "тракийски" конници" всъщност са датировки по БЪЛГАРСКИЯ календар и сме си тук от време оно, а не както се мъчат да ни засилят, че сме дошли тук от някъдеси  по някоеси време.  
  balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
            Превръщайки пък учението в РЕЛИГИЯ на държавата позволява на държавните чиновници - за каквито са се уредирли и гърци в Константинопол да се мешат и в тази област, като стремежът им е да превърнат тази религия в нещо друго и после да ни убеждават че е тяхна.
          Първо изменят Символа на Вярата но българите не се съгласяват с това и се стига до едни събори, до едни борби и войни, които принуждават Юстиниан да основе Първа Юстиниана. За тази Юстиниана от 535-та година обаче се мълчи защото им пречи за натъкмяването на другите лъжи.
           След това  започват пък иконоборството - гърците се обявяват против иконите но не успяват и някъде около 865-та година се примиряват но пък засилват друга галимация която ни "тежи"  и до днес - били са ни покръстили през тази година и за целта са ни пратили братята Кирил и Методий които да ни изнамерят азбука и да ни преведат светите писания.
              К`ви пет лева - какво кръщаване след като си имаме църква още 535-та година и в тази църква си е имало нужните свети писания написани с българска азбука естествено но за нея се мълчи за по удобно омотване на ИСТИНАТА.
       Тези омотвания продължават и до днес. Кой прави тези омотвания?
     imadrugpat.org/jews-bg.html  
         Защо се правят тези омотвания?   
    istinata.livejournal.com/tag/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%B8%D1%8F   
         Проблемът е обявен от Паисий, Раковски и Д-р Ганчо Ценов през 1908-ма година, а може би и от други патриоти влезнали или не в историята на България.  
          Проблемът разбира се не е само Български - ГЛОБАЛЕН Е.   
     grigorsimov.blog.bg/politika/2009/05/03/noviiat-svetoven-red-idva-gotovi-li-ste.329958   
    
      Незнанието е срамно и оскърбително    
Днес при наличието на такива възможности за разпостраняване на информация ДА НЕ ЗНАЕШ  е недопустимо.  
        НО ТЕ И В ТАЗИ ПОСОКА РАБОТЯТ НАЙ БЕЗСРАМНО - ЗАКРИЛИ СА САЙТА НА       Евангелието от РЕЙМС - 
www.bm-reims.fr/simclient/integration/MANUSCRITS/dossiersDoc/voirDossManuscrit.asp 
НО
 АЗ УСПЯХ ДА ГО ЗАПАЗЯ - 
balkan1.blog.bg/history/2012/03/18/reims-evangelie.923147
 
          От незнанието се получават наистина срамни неща.
   Керековата чешма в Копривщица е възстановена през 1935-та година но възстановителите се напънали да пишат кога е съградена и написали 1751-ва година. Възстановявайки чешмата обаче вграждат и оригиналния камък с надпис на който годината е изписана но с букви и е 1781-ва. И така тази чешма си стои вече седемдесет и пет години с датировки на две различни години като паметник на Българщината. 
  commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/36276486.jpg
     За това аз разпостранявам картончета, коита прегънати на две са колкото визитка  ина външните страни е календара с двете датировки от Сътворението и от Христа, а от вътрешните страни двете азбуки - Кирилица и Глаголица с цифровите значения на буквите, защото наистина днес буквите не се използват като цифри но не е зле да си ги носим с документите и да разпостраняваме и Българския календар че положението с културата ни наистина е ТРАГИКОМИЧНО.
  Ходих на събора в копривщица и видях че са поправили грешката.  
commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/39028092.jpg
http://folklor.bas.bg/contact.html 

image




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ако се не лъжа Крум Балтаджиев беше ...
10.07.2010 18:37
Ако се не лъжа Крум Балтаджиев беше казал - Отрязваш корените на едно дърво и то ще Изсъхне.
Аз само ще добавя - и го Заменяте с Изкуствено...
Е , не е ли това същината на заобикалящото ни време, на т. н. демокрация... Режеш Корените на Дървото, то Изсъхва, Заменяш то с Изкуствено и Го Местиш Където Си Поизкаш.........
Така се заменя Енъов Ден със модерното джулай...... и ред други лошотии.
Незнанието е наистина Голяма работа. Още По-голяма е когато Умишлено се Укрива и се използва за Лошотиии. По точно за Юстиниан - роденият в Охрид, до това решение той прибягва за да усмири Един Ядосан Шуменец - тогава Залдаба, за да не превзема Консантинопол. Безспорно мъдър ход или защото е щял да му Изгори задника...
Иконоборството пък го започва Теодосий - испанеца. Какъв ще да е този византийско - гръцки испанец не знам, но Лошотиите са му Огромни, а първо е започнал с Константинополския Патриарх....
Е, те сигурно не знаят, но Народа е казал - Така ще Им Е До Видов Ден......
Так ще да е докато Цари Незнанието.
Имаше една песен - Напред Науката е Слънце, което във Душите Грей. Напред Народността не пада, Там, Гдето Знанието Живей!
цитирай
2. анонимен - от вОДЕСос
25.08.2010 20:39

"НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ Е КАТО ДЪРВО БЕЗ КОРЕН - И НА ДВЕТЕ ИМ СЪДЕНО ДА ПОГИНАТ !"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3244287
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031