Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 14:06 - НОВ БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 9298 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 17.12.2012 17:09


      След като проумях системата, летоброенето и корекциите на Българския календар се заех да го разпостранявам, като през това време попълвах галерията с изображения на различни артефакти представляващи символи от системата, летоброенето или корекциите на Българския календар.  
balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
     Информацията за календара не е много трудна материя НО иска мислене, а малко потребители се замислят и повечето от тях като не разбират за какво става въпрос приемаха упоритото ми постване и коментиране като СПАМ.  
     Една потребителка обаче реши да го прегледа сериозно и критично и ми зададе въпрос -  "какъв е смисълът да е толкова сложно, щом може спокойно, за да се уравнят нещата, на всеки 128 години да се прескача високосна година и да не се дава ден? ЗАЩО?"
      Този въпрос обаче дойде след доста други въпроси, зададени ей така - преди да помисли сериозно върху изчисленията ми във връзка с корекциите и бях се засилил да отговоря че аз се занимавам с Българския  календар и ако има по-добро предложение, да представи идеята си и тогава ще обсъждаме кое какво е и защо е такова - ОБАЧЕ реших да прегледам нещата и да проверя какво би се получило при корекции със 128-ем години вместо 120-сет.  
ПОЛУЧИ СЕ НОВА КАЛЕНДАРНА СИСТЕМА - разбира се благодарение на предишните ми занимания с Българския календар и ВЪПРОСА В ЧЕРВЕНО споменат по горе

image 

Горната снимка е календарната система на НОВИЯ БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР, при която се изключва участитето на Юпитер. Имайки предвид обаче че днешните високосни години са ТОЧНО ЧЕТВЪРТА, ОСМА и ДВАНАДЕСЕТА в системата на Българския календар - тоест Григорианския календар е съобразен с Българският календар и няма как да не се съобразим със системата на Българския календар и при въвеждането на НОВИЯ БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР ( ако изобщо някой му обърне внимание ), защото при него корекциите приключват НАИСТИНА ЗА 128-сем години. 
       Съобразяването с Българския цикъл от корекции - 1920-сет години налага въвеждането на НОВИЯ  след 165 години.
        Корекциите продължават на всеки четири години, като липсващото време до 24-ри часа - 45 минути за четири високосни години стават точно 3 часа. За осем цикълапо 3 часа се събират точно 24-ри часа и като не се даде ден накрая на 128годишния цикъл - корекциите приключват.
За да запазим обаче нещо от Българския календар съм запазил имената и цветовете на циклите - разбира се при системата на НОВИЯ Български календар циклите се налага да са ДВА ПО ЧЕТИРИ ( ОСЕМ ) с по ШЕСТНАДЕСЕТ / 16-сет години. За да запазя и шестнадесеттлъчевата звезда от артефактите символ на Българският календар, понеше много прилича на посоките при компаса съм сложил за имена на годините посоките на света. Разбира се за в бъдеще ако се помисли сериозно по тази система може да има и други предложения за имена на годините но за сега съм до тук.   

image

Запазил съм разбира се и летоброенето от сътворението на света по Българския календар. 

image

Това е тримесечие от новия календар - разликата от стария е че тримесечието започва в понеделник.
Еднажден - неброения ден в края на последното тримесечие И неброения ден във високосната година след шестия месец трябва да са почивни и не влизат нито в седмица - нито в месец.  
       Ако нещата се придвижат до края на годината ( което не ми се вярва ) и ако е възможно по-ранното вкарване на системата съобразно астрономическите условия във връзка с компенсациите, НОВАТА календарната  система може да се приложи и от следващата 2012-та година, тъй като тази година свършва точно в Събота, в Неделя се празнува новата година и от понеделник НОВАТА система се включва НО за това трябва да се чуе мнението на астрономите.    

image 

image 

Казват че Господ дава но в кошара не вкарва и трябва да си ГОТОВ ( да си усвоил определен обем от информация ) за да можеш да вкараш даденото в кошара.
Според мен НОВАТА система не е била ИЗНАМЕРЕНА преди мен Защото не се е знаел Българския календар и последната промяна на календара ( Григорианския - 1582-ра ) е направена преди монтирането на махало в часовника - 1657-ма ( всъщност става въпрос за КОТВАТА на която е монтирано махалото, която цъка секундите ) и не се е знаело че оставащото време е точно 5 часа 48 минути и 45 секунди, а ТОЧНО ИЗЧИСЛЯВАНЕТО НА КОМПЕНСАЦИИТЕ Е В ОСНОВАТА НА СИСТЕМАТА. Как българите са се справили обаче е отделен въпрос - не съм бил там.
     Всичко това го правя защото в мрежата се носи слух че се готви смяна на календара  -  
eyebg.com/prez-2012-smenqt-kalendara-5535.html/comment-page-1#comment-5723 
         Знам че може да има шеги по повод това ми предложение за размисъл но когато Жул Верн е писал за полет до Луната също никой не е предполагал че може да се случи такова нещо.   
Ето адреса на писанията ми за Българския календар  - 
balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831




Тагове:   нов,   календар,   Bulgarian,   български,   new,   calendar,


Гласувай:
9



1. zaw12929 - интересно
13.07.2011 16:08
интересно
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3246272
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031