Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2011 23:09 - За "братята" Кирил и Методий
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 5529 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 15.07.2016 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В църквата "Сан Клементе" не е погребан КИРИЛ !!!
 И все пак това е свято за българите място ! В "Сан Клементе" в тази църква е изградена на мястото на дома ,приписван че това е дома на Климент Папа Римски,Ръкоположен от св. Петър.Чиито мощи на свети Климент архиепископ Римски били пренесени от Крим от несъществуващи Братя. да,ама не. Там ,в този гроб приписван на Кирил ,лежи един български цар! В "Сан Клементе" Там лежи Цар Петър I Българина .Занесъл със т.нар. сандък от Терачини част от мощите на римския папа Климент при неговото отиване в Рим. Другата част са в Киев. Няма никакви Братя открили тези мощи ,специално за тях изплували от морето край Крим.При заминаването си в Рим Петър ги отнася като дар на папата. Не случайно другата част са в Киев.Като доказателство в чие притежание са били,от чия власт ,българската са подарени. В т.нар .Българска Апокрифна летопис от 11 век се казва "Тогава дойдоха по море някакви насилници като исполини и погубиха българската земя и Петър, цар български, мъж праведен, остави царството, избяга на запад в Рим и там завърши своя живот."  На Апенините в два различни манастира има изображение на български цар. Не пише имаето на този владетел за разликата на имената на западните владетели изобразени там. Само е указано,че това е българския цар.Това не е Михаил Покръстителя,чието име Ватикана много добре знае.И той не е бил Цар.А този образ е на Цар. Има една служба от синаксара на едно евангелие от 1305 г. На един и същи ден се почитат Петър и Климент Римски .  "Месец генар 30-ти ден.  Пренасяне мощите на свети Климент архиепископ Римски и памет святого отца нашего Петра инока, бившаго царя български".  Това не е случайно,това почитане в един и същи ден на Петър и Климент.Този който занесе мощите в Рим на Климент се почита в един и същи ден с него.Мощите бяха пренесени с т.нар. сандък от Терачина ,изработен в характерния скитски зверинен стил.И до днес съхраняван в Рим ,в Палацо Венеция .   http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=8528&st=280  

image


ИСТИНАТА -
След неуспешните "вселенски" събори Юстиниан основава с новела 131 от 18 Май 535-та година Първа Юстиниана с Българска Архиепископия ( не патриаршия ) със седалище град Охрид. Тази Българска архиепископия си е имала свети писания на Български език с Българска азбука НО за това не се пише и говори защото възникват неудобни въпроси - - Какво е това покръстване по-късно при Борис? - Каква е тази азбука изнамерена от "двамата"??? братя? Първият въпрос е неудобен за гърците които си присвояват християнството като религия на империята - ИРИ. Тази религия е оформена на основата на БЪЛГАРСКОТО християнство НО при него като религия на империята са направени някои изменения ( символ верую ) и за това Българите не са били съгласни и за това са били тези "вселенски" събори. За какво им е на Българите да спорят за веруюто на някаква религия, ако тя е чужда, а не Българска. Вторият въпрос пък е неудобен за имперските интереси на Русия, защото не и е удобно да признае че е приела църквата и писмеността си от накаквиси българи и измислицата за Кирил и Методий обслужва именно нейните интереси, а и по този начин се втълпява на българите че те са диваци и варвари и "византийците" са им дали писменост и църква. За Първа Юстиниана е писал Д-р Ганчо Ценов - Кроватова българия и покръстването на българите.
www.imadrugpat.org/krovatova.pdf
КОЯ АЗБУКА СЪЗДАВАТ БРАТЯТА???
ИЗОБРАЗЯВАНИ СА С КИРИЛИЦАТА. 
8888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888
Кирилицата УЖ е заета от "гръцката" азбука, а тя от своя страна от финикийската НО - писано е че братът на Орфей - Лин е пригодил финикийскато писмо за Елините ( според мен висшата класа на предците ни ) и след това е усвоено от пеласгите, А "гърците" заварват тук пеласгите!!! 

Аполодор казва

, че Орфей е имал брат на име Лин1.

Дионисий от Милет казва следното за този Лин

Лин беше първият

: “Сред елините, който откри различните ритми и песни, а ко-

гато Кадъм донесе от Финикия буквите

, както ги наричат, отно-

во Лин беше първият

им имена и поправи формата им

, който ги приложи на елински език, даде. Сега буквите официално се на-

ричат финикийски

, защото бяха донесени на елините от фини-

кийците

, но простолюдието ги нарича пеласгийски, защото пе-

ласгите първи ги адаптираха и използваха

”2.

Ето повече по въпроса от Георги Сотиров - 

http://www.ivanstamenov.com/files/linearb.pdf  

Ето и писанията на Д-р Ганчо Ценов -

ziezi.net/cenov/kliment/kliment3.htm

ЗА АЗБУКАТА НИ -

patriciakirilova.blogspot.bg/2014/05/blog-post_24.html




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3264341
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930