Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 12:25 - Дар Лимец - Колективно Отглеждане
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 3566 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.10.2013 14:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За да участвате в Колективното Отглеждане на тазгодишната 800 декарова нива до Пловдив(с.Царацово) е необходимо в коментарите,  по-долу, да споделите имената си, града, в който живеете, телефон и email и с каква сума желаете да участвате, като сумата може да я донесете със себе си на нивата или да я преведете в посочената банкова сметка. В зависимост от това каква сума сте инвестирали,  ще се определи за каква площ земя ще стигне, като разходите на декар в тази нива са само 30лв. Помнете, че имате само 2 пътувания до нивата, едното е при колективната сеитба, която ще започне на 11ти Октомври и може да продължи цяла седмица до 19-20ти, в зависимост до когато успеем да я засеем,  другото присъствие е при колективната жътва лятото 2014. Ще бъдете предварително предупредени, къде и кога ще се събираме за да сеем.
На 11ти Октомври  започваме, като се събираме  направо на нивата в с. Царацово ( ще сложим табелки в селото, които сочат към нивата и в центъра на селото до черквата има хранително магазинче, където може да питате как да стигнете до нивата или да ми се обадите на 0885458589- Иван).
Сеитбата може да продължи няколко дни, а може и цяла седмица, затова носете си палатки и всички ще спим на прекрасната нива. Друго, което може да си носите за сеенето е някакви кофи за семето (пластмасови) и някакви дървени колчета(около 50см), с които ще се ориентираме по-лесно до къде е засято. Всеки може да дойде и да сее колкото свободно време има, не е нужно да присъствате до края на сеитбата. Носете си и хубавото настроение и усмивките, защото ще пеем и ще се веселим при това голямо споделяне. Това е възможност за всички нас да направим нов рекорд по засяване на ръка на нива от 800декара image
**********************************************************************************************************************
Това, което вярваме, че ще направим е рекордно и ще засеем с ръце 800 декара с Дар-лимец, затова ако не може да участвате финансово много ще се радваме да помогнете като доброволци при сеенето на тази нива. Ще сме много благодарни, ако се запишете тук като доброволци при сеитбата.
НОВО- направена е група в ФеисБук за това събитие и там може да прочетете, кой, кога и от къде ще пътува за да се комбинираме в транспорта image . За да влезете в групата кликнете ТУК

Ново от 10-10-2013- Приятели това е карта как да стигнете до нивата. Ако идвате от София по магистралата просто влизате в Пловдив на първия вход(където пише Пловдив 6км) още на магистралата има табелка Дар-Лимец, продължавате на право, посока Пловдив и карате 3км и сте точно до нивата, завивате на ляво (ще има табелка) минавате Ж.П. линията и веднага след нея в дясно по черен път се кара 200 метра и сте на ниват. Навсякъде ще има табелки.
Ако идвате от Бургас(изток) тогава излизате от магистралата на последния вход към Пловдив.. където пак ще има табелка Дар-Лимец и карате 3км южно ( не влизате в с. Царацово, а продължавате на пред) и стигате точно до нивата.
Ако идвате от Пловдив по Васил Априлов ще стигнете точно до нивата, ще има табелка. Нивата се намира на около 3км южно от село Царацово, така че въобще не влизате в самото село.  Следете внимателно за таблеките Дар-Лимец, ще ги слагаме на всяко важно кръстовище, изход, вход на главните пътища.  Ще качим по късно снимки на табелките.
image

blago-daria.com/

"Факт е, че всичкото това жито, което непрекъснато консумираме, не е толкова чисто, колкото е било в древността. Това е така, защото, преди да се засее, то се накисва (понякога няколко пъти) в химични разтвори, след което почвата, в която се сее, също често се пръска с химични торове. След като житото порасне, то се пръска допълнително с препарати и всичко това се прави, за да има обилна реколта и, ако то не се третира, се разболява. От кога, къде и защо се е появила тази практика не е толкова важно. Хората мислят, че науката за земеделието е напреднала много, и затова използват всички тези отрови. Казват, че те са задължителни, за да го има житото. Ако житното зрънце е емблема на човешката душа, не обяснява ли всичко това, което му правим днес, голяма част от трудностите на хората? Ние взимаме тези свещени и съвършени зрънца/душички и ги третираме с какви ли не отрови. Какво се случва в днешни времена с емблемата на човешката душа, всеки може сам да помисли…

До скоро бяхме забравили за съществуването на най-древното жито-лимец, което почти бе изчезнало в България. В пирамиди и тракийски гробници е намерен лимец, на повече от 17 хил. години, което доказва, че това е древното диво жито с което са се изхранвали нашите прародители от Христови и по-древни времена. Чудото на това жито е, че то е много по-меко от днешната пшеница и може да се яде дори сурово. Няма нужда от никакви торове и препарати, за да се отглежда; не се разболява и не му пречат вредители. Също така е много по-богато на ценни вещества. Много хора са се убедили в лечебните му свойства, както и в енергията, чистотата и радосстта, с която ни изпълва. Лимецът може също да се нарече диво жито, защото той издържа на по-сурови условия, в сравнение с  пшеницата и другите зърнени култури; не го плашат нито бедните почви, нито сушата или водата. При снимки, направени с Кирлианова фотография, аурата на лимецът свети – за разлика от днешната пшеница.
Тези от нас, които са правили 10-дневния житен пост, сами са се убедили в силата на житото.  Само за 10 дни с жито човек може да пречисти тялото си, да обнови клетките му и да осъзнае колко ценна за нашите тела е чистотата на храната и колко важна е тя, за да бъдем щастливи." -


blago-daria.com/




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3245300
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031