Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 11:43 - ДЪРЖАВА КАК СЕ УНИЩОЖАВА?
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 2343 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Теории на конспирацията има много, но когато някой от участниците повдигне завесата и разкаже подробности за „големия заговор“, митът става реалност. Смъртоносно оръжие, което може да унищожи една държава, използват някои от Великите сили. Това твърди един от най-скъпоплатените „икономически убийци“, Джон Пъркинс.

След дълги години работа в „джунглата на властта“, той решава да разкрие механизмите за контрол, които налагат развитите държави върху по-слабите. А думите му напомнят много на историите на Ян Ван Хелсинг в „Не пипай тази книга“.

„САЩ разполага със смъртоносно оръжие, което унищожава цели държави от третия свят, когато става дума за американски интереси“, казва Пъркинс. И твърди, че Америка не се спира пред нищо, за да наложи своето. Независимо на каква цена.

Най-важната задача за един икономически убиец е да открие слабите места на онези страни от Третия свят, които разполагат с ресурси, от които се интересуват американските корпорации.

„В някои ситуации, в които ние не успявахме, агентите бяха тези, които биваха изпратени да свалят правителството, или да премахнат лидерите, които икономическите убийци не са успели да пометат. Това се случи с мен в Панама, където Омар Ториос бе убит.“

Джон Пъркинс със смразяващи разкрития за световната политика
Джон Пъркинс със смразяващи разкрития за световната политика
Бившият служител на националната агенция за сигурност в САЩ и МАИН /малка компания, която консултира световната банка/ прави смразяващи разкрития.

„Ако страната се интересува от някакви ресурси, например нефт, а не го получава на желаната цена, тя пуска в действие смъртоносно оръжие. Издейства огромни заеми, изгражда мощни фабрики, промишлени комплекси, прави грандиозни инфраструктурни промени, пише mkd-news.com.

Икономиката се превръща в смъртоносно оръжие
Икономиката се превръща в смъртоносно оръжие
В един момент държавата се оказа с огромен външен дълг, който не е в състояние да изплати. Тогава, ние икономическите убийци се връщаме отново в тази държава и казваме: „Щом не можете да платите дълговете си, дайте ни това, от което живеете. Продайте ни вашия петрол, вашата земя, вашите води или природни ресурси на по-ниски цени на нашите компании“.

В случай, че икономическата принуда не помогне, в действие влизат други инструменти. Организират се метежи, свалят се правителства, планират се дори атентати. „В Нигерия и Еквадор ние сме учители и продавачи. В Париж и Лондон се обличаме като банкери и бизнесмени.

Говорим за алтруизъм, развитие на икономическия сектор, даваме обещания, а в същото време организираме метежи. Даваме обещания, но плетем паяжина, която задушава страната и изсмуква жизнените й сили и ресурси“, разказва още Джон Пъркинс. Целта на тези акции обаче е обогатяване на един процент от хората в света и изпадане в икономическо робство на останалата част от земята.

Този сценарий е бил многократно прилаган в Африка, Латинска Америка и дори някои страни от Азия. Икономическото смъртоносно оръжие действа безотказно. Според последните прогнози, фокусът на внимание в момента е насочен към Балканите. Възможно ли е подобен сценарий да е подготвен и за България?

Изводите оставяме на вас.










Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - Не
13.02.2015 13:11
вярвам в никакви конспирации; хората са просто алчни и нямат насищане...
цитирай
2. balkan1 - НАПРОТИВ ...
13.02.2015 14:48
... лакомията се законспирира като нещо нормално за да не се борим с нея.
Ванга помогнала на Илиана и при неин личен здравословен проблем.
Заръчала й, че за да се излекува, трябва да поживее високо на Балкана и всяка сутрин да слуша „пилци как пеят“.
„Златното момиче“ изпълнило препоръката й и всяка сутрин точно в 4 ч излизала сред природата и слушала песента на птичките – скоро здравословното й състояние се нормализирало.
https://www.youtube.com/watch?v=F4yUbISsEH0#t=250
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3244349
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031