Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2015 07:05 - БРП(К) - БКП(Ц) - БСП(Р)
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 1824 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.04.2015 07:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Батальонът се строява за порен път срещу българите!!!
Освен Червената армия и заблудените българи, за установяване на незаконното си правителство БРП ( К ) - Българска Работническа Партия ( комунисти ) използва и циганите -
“... Из града се движат на групи младежи с шмайзери в ръка, надавайки дивашки викове. По “Пиротска” срещнахме няколко такива групи. Баща ти поиска да се върнем веднага в къщи, но аз настоях и отворихме магазина, аз поставих на нашия трикольорното знаме ... В това време откъм църквата “Св. Никола” се зададе голяма група младежи, между които имаше и няколко цигани. Те надаваха някакви зверски викове и размахваха над главите си шмайзери и ножове. Като дойдоха пред нашия магазин, забелязали трикольора, спряха се и започнаха да се нахвърлят върху мен (майката на доктор Найденов) с ругатни. Някои извикаха: “Къде ви е червеното знаме? Веднага да свалите този буржоазен парцал !”
Не се уплаших! Напротив, много спокойно им отговорих, че това не е никакъв парцал, а националното знаме, символът на България. Казаното от мен ги озвери и те се нахвърлиха още по-стръвно. От групата се отдели един висок циганин, откачи знамето, начупи пръта му, разкъса плата на парчета и го захвърли на средата на улицата. Младежите нададоха тържествуващ вик и замачкаха с крака знамето.
- Какъв позор сине! Циганин свали националния трикольор и се гаври с него !...
Когато зверовете се наситиха да мачкат народната светиня, продължиха пътя си, надавайки истерични дивашки викове. Насред улицата остана знамето разкъсано, измачкано, осквернено. Взех парчетата, изтупах ги и ето – тука са !
Мама разви пакетчето, което държеше в ръцете си. Знамето бе накъсано на парчета и замърсено. С какво чувство на преклонение тя погали тези останки! И с гняв и възмущение каза:
- Престъпници! Дадоха импулс на най-долните, башибозушки инстинкти. Циганин да къса националната светиня ! ...”

Докато се изгради "стабилна" биография на Тодор Живков и докато се прочистят архивите, България се ръководи от разни послушковци - членове на БРП ( к ) и от 1948 вече БКП, та от 1954 е назначен за Първи секретар на Партията. По късно става неудобно да се титулова като партиен секретар, пък бил той и Генерален и през 1962 става министър председател на България, а след 1971 вече председател на Държавния съвет.
Защо така подробно представям дейността на Тодор Живков - ами защото има нещо неизяснено в произхода му и според изследователите изборът му на върховна ръководна длъжност не е случаен!!!
1 - Тодор Живков е закрилян сякаш от невидима могъща ръка. Мнозина я привиждат като ръката на всесилния полицай Никола Гешев и набеждават Живков за негов агент. Нищо в запазените архиви на Гешев не подсказва това, но пък и тези архиви са били най-старателно санирани от самия Живков. През 90-те години, вече свален от власт, той дава крайно многозначителен отговор на въпроса дали е бил агент на Гешев с думите: "А дали той не е бил мой агент?"

Освен поредно доказателство за острия ум на Живков този отговор е и намек, че закрилялата го могъща ръка е била някъде високо над Гешев във властта, т.е. в двореца.

2 - ...като девойка баба Маруца - майката на Живков, от 1908 до 1911 г. е наемана за полска работа във "Врана", после в царските конюшни и накрая като прислужница. Тя е обитавала една от стаичките на слугинския етаж под покрива на двореца. Кои царствени особи са се качвали нощем по тясната вита стълба, остава загадка. Но като се отбележи колко похотлив е бил Фердинанд, а също и многобройната челяд на Симеон II, видно е, че Кобургският род се слави открай време със завиден промискуитет. За Фердинанд има многобройни свидетелства, че си е падал по млади слугини, които наричал "красотки от село". Той е имал и свой термин за забежките си по витата стълба - наричал ги е "удоволствена релаксация". А и последният, много късен брак на Фердинанд е именно за слугинята му в Кобург.

От друга страна, далеч преди началото на ХХ век е било дълг на аристократа, на владетеля да спи и със слугините, за да може подрастващите му синове своевременно да преминат "обучение" в стаичките им. Т. нар. инициация на благородниците от векове е ставала именно по този начин, като най-често първопроходец в слугинското легло е бащата или по-големият брат.

Така през стаичката на Маруца първо ще да е минал Фердинанд. След време вратата е останала незалостена за 17-годишния престолонаследник Борис, тъй като с оглед на рождената дата на Тодор Живков това ще да е станало някоя нощ между 7 ноември и 7 декември 1910 г., ако не и малко по-рано. А 16-годишният княз Кирил е бил наред през следващата зима в друга стаичка.

Кога е роден Живков?

В този контекст официалната рождена дата на Тодор Живков е, разбира се, фалшива. Но и извън него, още преди 1989 г. бе широко известно, че рожденият му ден 7 септември по политически съображения е подбран така, че да се вмести прецизно в навечерието на националния празник 9 септември, без обаче да застъпва Съединението, още по-малко деня, когато според вицовете човек си купува фабрика - 8 септември.

Датата е и удобна, най-вече за държавния протокол и даваните по онова време приеми. Но не само рожденият ден, много обстоятелства от биографията на Живков са уточнявани в работна група начело със самия него. В нея влизат личният му секретар Милко Балев, членът на Политбюро проф. Йордан Йотов, който е отговарял за историческата достоверност, и поетът Димитър Методиев. Той пък е шлифовал стилистично биографичните очерци за генералния секретар до пълната им стерилност.

При толкова строг пропускателен режим за фактите от миналото му Живков направи фурор, като сам обяви, че рождената му дата всъщност е неизвестна. Ето какво пише той в мемоарите си:

image Христо и Маруца Живкови като семейство, но през 20-те години "Дълги години бе оспорвана и датата на моето раждане. И то не от някой друг, а от собствената ми майка. (Sic!) Нашият спор с нея така и не приключи. Наложих се аз, но тя докрай остана на своето. Какъв е случаят? Майка ми твърдеше, че съм се родил навръх Симеон, по стар стил. Но свещеникът, който ме кръщавал, известният поп Велчо, бил порядъчно пийнал, та сварил да запише само деня на кръщавката, а пропуснал датата на раждането ми. Познавах добре традицията по нашите места и знаех, че обикновено детето минава през светия купел месец след раждането.

Пресметнах и определих датата - 7 септември. Майка ми остана непреклонна: "На никакъв 7-и, роден си навръх Симеон, на 20-и." Всеки път завършвах препирнята ни с думите: "Иди се обяснявай с попа, мамо, мен ме остави." Ако я бях послушал, сега щях да съм по-млад с цели 13 дни!" (Тодор Живков, "Мемоари", 1997 г.)

Вместо да изясни истината, този откъс забърква страшна каша не само около раждането на Живков, но и по въпроса за биологичния му баща.

Защо Тошко Маруцин?

Маруца се омъжва за Христо Живков в самия край на 1910 г. и първородният им Тодор се ражда критично скоро след това. Семейството набъбва с брат му Георги и сестричките Пенка (която умира от холера още невръстна) и Цветанка. Извор на сведения за децата е майка им, тъй като таткото Христо неизменно отсъства при ражданията в семейството. Сякаш за него е съчинена старата градска песен за вътрешния гурбетчия, който при своето завръщане брои децата и пее: "Наместо две намерих три." А освен на гурбет бащата на Живков ходи и на война през 1912-1913 и през 1915-1918 г., като стига чин подофицер.

Ето защо в официалната биография на Живков (Партиздат, 1981 г.) изглежда съвсем по принуда е филтриран следният текст за бащата Христо: "Гонен от сиромашията, почти през целия си трудов живот той е на работа вън от родното си село. 12 години е кожухар в габровски фабрики. По характер Христо Живков е затворен и мълчалив. За това допринася и животът, който води далеч от неговите близки."

Тук почти се признава, че семейните връзки между съпрузите са били доста хлабави, което и обяснява отчуждението на бащата. Самият Живков добавя в мемоарите си обилни аргументи в полза на този извод. Според него заради честите разправии със свекъра майка му Маруца е напускала дома многократно и отивала при братята си в Орхание (Ботевград). След месеци баща му отивал там и с много кандърми си я прибирал.

И днес този модел на съпружество с чести и продължителни разкъсвания е много типичен за циганските съжителства. Маруца Живкова, по баща Дръвнишка, всъщност е родена в Сомовит през 1886 г. В речника на Стефан Илчев за собствените имена нейното име "Маруца" е обозначено като румънско, много разпространено сред влашките цигани. Освен това според едно късно свидетелство на журналиста Йовчо Йовчев при всяко посещение на делегация в Правец баба Маруца го е викала, за да си поговори с него на влашки, защото нямало с кого другиго.

За предците е установено, че са "чукачи", както са наричани ковачите - цигани, и че идват от Влашко. Насилствено са покръстени заедно с други цигански родове в Орханийско през 1878 г. и това е документирано от Тома Васильов, който тогава е бил секретар на околийския началник. Със сменени имена, те се омесват с останалото население и към периода след раждането на Живков вече са интегрирани.

www.24chasa.bg/Article.asp

image

ТА, България според мен от Септември `44-та освен че ГУБИ НЕЗАВИСИМОСТТА СИ вече не е и българска!!!
Вчера Михаил Миков най-тържествено е заявил, че "Стойностните хора от ромския етнос ще заемат избираеми позиции в листите ни за местните избори." -

image

www.24chasa.bg/Article.asp

БАТАЛЬОНЪТ СЕ СТРОЯВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ!!! - започнах с това изречение, защото както повечето българи не гласуват, БСП ( Р ) си подготвя електората от РОМСКИТЕ махали и дори и да не направят правителство, пак ще са в парламента, макар че и останалите партии са техен продукт и няма значение кой точно ще направи правителство.
Явно обаче разбират, че търпението на българите не е безгранично и за по сигурно попълват контингента с пришълци и то предимно с мюсюлманско вероизповедание, та ако ситуацията загрубее, турците да имат повод да дойдат и да защитят братята си!!!
  За бълграските турци -
balkan1.blog.bg/politika/2014/11/20/bylgarskite-turci-v-upravlenieto-na-bylgariia.1315441
Гласувай:
1
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 2422119
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1198
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829