Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2015 10:19 - БАСТЕТ - КОТИ
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 2210 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.10.2015 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

Мистичната скала котка над входа над подземието. (Колажът е на kpb)

snaiper-bg.net/2013/02/vanga-i-tragichnata-sa-dba-na-ta-rsachite-na-egipetska-boginya-v-strandzha/

Организирана била експедиция от петима човека: самият Мутафчиев, племенницата на Ванга Красимира Стоянова, археолог по образование, още един археолог – Иля Прокопов, журналистът изследовател Цеко Етрополски и водачът на експедицията Иван Николов. Експедицията се подготвяла в условията на строга секретност, за което допринасял и фактът, че търсеният район се намирал в погранична зона с охрана и ограничен достъп на населението до нея.
Ето как описва видяното Красимира Стоянова в своята книга, посветена на Ванга:

Експедицията пристигна в Малко Търново на 4 април и веднага се отправи към планината. Независимо от проливния дъжд и запалвайки огън, за да се изсушат, започнали да чакат изгрева на слънцето.

Когато се развиделило, но все още слънцето не се било показало, на скалата те видели широко известните на археолозите „соларни кръгове”, групирани във вид на обърнат триъгълник, при който най-малкият кръг се намирал най-отдолу. Когато се появил първият слънчев лъч той започнал да се движи от върха на скалата надолу и едновременно с това от ляво надясно, осветявайки последователно соларните кръгове и описвайки по този начин светлинен триъгълник. Така продължило около 20 минути, след което цялата скала била огрята от слънцето.

Участниците в експедицията през целия ден развълнувано обсъждали видяното, като се стараели да намерят отговор това явление и дали е било случайно. Разглеждали скалата и изсечените в нея кръгове. И дочакали нощта, за да разберат ще им поднесе ли някаква изненада и Луната.

Надвечер отново завалял проливен дъжд. Но щом се стъмнило мокрите изследователи отново се изправили пред скалата. Небето постепенно се прояснило, звездите се показали. Около 9 часа вечерта, неизвестно по какъв начин, но на скалата се появил лунен лъч. Също както и слънчевият той последователно отгоре надолу и от ляво надясно преминал през всички изсечени на скалата кръгове и изчезнал. Членовете на експедицията стояли без да могат да помръднат, гадаейки какво може да означава всичко това.

И точно в този момент започва да се случва нещо невероятно!

Скалата, пред която стояли петимата, неочаквано се осветила отвътре като екран на черно бял телевизор и на този екран се появили две фигури. Едната била на възрастен мъж облечен в роба, дълга до земята. В дясната си ръка, протегната напред, старецът държал някакъв кръгъл предмет. По-нагоре и вдясно на заден план имало втора фигура – приличала на фараон, както обикновено ги изобразяват по стенописите. Това бил млад мъж, стоящ в кресло. Повече от двайсет минути, както после било уточнено, участниците в експедицията стояли, завладени от зрелището. След това изображенията на фигурите угаснали и наоколо отново станало тъмно.

Гневът на богинята

Независимо от предупреждението на Ванга групата решила да направи разкопки в подножието на тайнствените скали. Според някои източници бил открит подземен тунел , в който имало странни писмена. Открити са две големи парчета от черен гранит – едното било плоско с изобразен върху него мъжки профил, а второто – кръгло двустранно, казват, че може да е информационен носител. Какво още е открито не е известно.
Скоро след това – през юли, неочаквано умира Людмила Живкова. Причините за странната смърт на младата жена (40-годишна) и досега си остават загадка. В официалната версия никой не вярва.

След смъртта на Людмила Живкова от София дошла заповед за незабавно прекратяване на разкопките. Дъщерята на Тодор Живков имала достатъчно недоброжелатели, които се отнасяли с подозрение към нейните инициативи и считали, че тя чисто и просто прахосва народни пари. Особено недоволен бил тогавашният министър на вътрешните работи Димитър Стоянов. Именно благодарение на неговите усилия през март 1982 г. в София започва закрит съдебен процес срещу съмишлениците на Живкова.

В резултат Кръстю Мутафчиев бил осъден на 20 години затвор „за злоупотреби и незаконни археологически проучвания”, както и за други прегрешения.

Трагична била и съдбата на повечето от другите участници в експедицията. А Мустафа, от чиято карта започнала цялата тази история, още преди това бил задържан от българските спецслужби, разпитван, жестоко пребит, след което скоро след мъченията починал.

Истина или измислици?

Намерените при разкопките парчета черен гранит били изпратени за лабораторен анализ в някогашната Германска демократична република и там следите им се изгубват. На мястото на разкопките са били извършени взривявания, в резултат на което сега подземният вход под скалата, на която изследователите видели холограмните фигури, е наводнен.



В Малко Търново има хора, които вярват, че в седловината между двата върха е било намерено или досега се намира нещо особено – или погребение на извънземен, или хранилище на древни знания и артефакти. Слухове твърдят, че иманяри с очите си са видели появата на холограмните фигури на скалата, при това в строго определен ден от годината.

Привърженик на мистичната теория за наличието на това място на погребение на извънземен си остава и бившият ръководител на съдбовната експедиция Кръстю Мутафчиев. От 20-те години затвор, на които бил осъден, той излежал само осем. С началото на демократичните промени той бил пуснат на свобода, но скоро след това умира от рак. Но Мутафчиев успял да напише книгата „Хомо сапиенс за хомо сапиенс”, в която разказва за експедицията и находките, които според мнението му, имат извънземен произход.

В книгата си Мутафчиев твърди, че пришълците са от съзвездието Цефея, а Бастет е била тяхна ръководителка. В началото те пристигнали в Египет, където създали цивилизацията на фараоните. След смъртта на Бастет, по нейно желание тя била погребана в Странджа, където я докарали с кораб по море. Била съпроводена от стотици роби, войни и военачалници. Много от робите били убити след като построили гробницата, а останалите войни създали тракийската цивилизация.

Но има и достатъчно скептично настроени, особено по отношение на пришълците от Цефея. Един от тези скептици е директорката на историческия музей в Малко Търново Мария Михалева. Тя смята, че всички тези разкази са измислица и предпочита да говори за тези исторически обекти, които действително са открити в околностите.

На запад от мистичната скала е открит древен тракийски рудник с две хоризонтални галерии. А от другата страна е открита уникална тракийска куполна гробница, древно светилище с каменни жертвеници, некропол и крепост от римско време. Всички тези находки свидетелстват, че това място е било свещено и за тракийците, и за римляните.

Независимо от това, че тези места не се рекламират официално, интересът към мистичната гробница на египетската богиня расте. Все повече хора пристигат тук, за докоснат древните камъни, упорито пазещи тайните на отминали цивилизации.

Досие на богинята Бастет

Баст, или както по-късно е наречена Бастет, в древния Египет била богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието – тоест олицетворявала всичко, което доставя радост от живота. Египтяните вярвали също, че тя покровителства бременните жени, помага за получаването на добра реколта и за излекуването на болните.
Смятала се за дъщеря на бога на Слънцето Ра, поради което въплъщавала неговата животворна и изцеляваща сила.
Изобразявала се във вид на жена с глава на котка, по-рядко като лъвица, с кошница в ръка. А понякога – просто като котка.

Бележка на www.snaiper-bg.net: На изображението на същество с човешко тяло, какъвто е случаят с богинята Бастет или пък с кентаврите от гръцката митология, вече мнозина уважавани в света учени гледат напълно сериозно. Те смятат, че изключително напреднали в древността цивилизации или пък пришълци, са създавали такива същества чрез генно инженерство. За това са посветени и цели филми от поредицата „Древният астронавт” по тв канала „Хистори”, която се излъчва в момента.

Този материал е превод от публикация, поместена в http://www.kp.ru. Както знаем, руснаците имат специално отношение към всичко, свързано с Ванга.






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3244700
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031