Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2017 10:04 - Един невероятен, неповторим възход в световната история
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1377 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

1. ИПОН-1 ООД, фирма регистрирана на 13 септември 1991 год. на адрес София, ул. Раковски 209. Партньорите във фирмата са Методи БОРИСОВ, бащата на Бойко БОРИСОВ, Живко ДЕЛЧЕВ и Павел АЛЕКСИЕВ. 

2. ИПОН-2 фирма регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес като предишната. Партньор в собствеността е Цветелина БОРИСЛАВОВА.

3. ИПОН-АГЕНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ И ОХРАНА, регистрирана през м. април 1998 год. на адрес: София, ул.“Гечкенли“ 4. Съдружници и управители – Владимир ПЕТЕВ и Васил КАЛУГЕРОВ. Изпълнителен директор – Младен ГЕОРГИЕВ.

4. ИНТЕРБУЛПРЕД, регистрирана в Бургас #1. До лятото на 1996 г. Бойко БОРИСОВ е член на борда на директорите на тази компания, заедно с Румен НИКОЛОВ (Пашата). По-късно неговото място е заето от боса на ТИМ Иво КАМЕНОВ. (б.ред. Тук авторът бърка ИНТЕРБУЛПРЕД, която е регистрирана в София с ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ, регистрирана в Бургас)

5. ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ притежавана от Бойко БОРИСОВ, Румен НИКОЛОВ и Емил РАЙКОВ. От 1994 до 1997 тази фирма е заподозряна в нелегално производство на цигарени продукти (фабриката в Крайморие). На 25 март 1995 е започнато досъдебно производство срещу фирмата във връзка с тези подозрения, но делото е смачкано с помощта на Георги ПЕНЕВ – шеф на полицията в Бургас и близък приятел на Бойко БОРИСОВ. След тези улики и бягството на Емил РАЙКОВ, Бойко БОРИСОВ се оттегля като собственик на ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ. През 1998 ТЕО ИНТЕРНАЦИОНАЛ има необслужван дълг от 1,2 млрд лева. Когато Бойко БОРИСОВ става втория най-високопоставен служител в МВР, той назначава Георги ПЕНЕВ на поста регионален директор на ИПОН, след като го пенсионира с почести от предишния му пост в Бургас. 

6. ДЖИ ЕНД БИ ТРАВЪЛ КЪМПАНИ, регистрирана през есента на 1994 год., свързана със СИК. Съдружници са Бойко БОРИСОВ, СОФИЯ ДЕЛТА и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена.

изт.: https://bivol.bg/cq-borisov-2.html

 

7. Главен секретар на МВР На 1 септември 2001 година с указ на Президента на република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност Главен секретар на МВР [21] и е повишен в звание „полковник“ от МВР.

8. Генерал-майор и генерал-лейтенант В началото на 2002 година, с указ на Президента Петър Стоянов му е дадено званието „генерал-майор“, а през 2004 година с указ на Президента Георги Първанов е удостоен със званието „генерал-лейтенант“.

9. Кмет на Столичната община През октомври 2005 година Бойко Борисов участва като независим кандидат в частичните кметски избори в София, стига до балотаж (срещу Татяна Дончева от БСП) и е избран с убедително мнозинство (68,5%). Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

10. Министър-председател (първи мандат) На 27 юли 2009 година 41-вото Народно събрание със 162 гласа „за“, 77 „против“ и 1 „въздържал се“ избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено от Политическа партия ГЕРБ.

11. Оставка #1 Оставката е гласувана като първа точка на заседанието на 21 февруари 2013 г. и е приета от Народното събрание с 209 гласа „за“ и 5 „против“ и 1 „въздържал се“. В деня на приемане на оставката на кабинета Борисов, пред Народното събрание е организиран протест в подкрепа на правителството. Социолози и политолози дават разнопосочни коментари за обявената от Бойко Борисов оставка на правителството. Според някои това е безотговорно действие на уплашен човек, който не може да управлява. Според други депозираната от Борисов оставка на правителството е разумен държавнически ход. Според трети не е ясно дали той действа, за да спаси ГЕРБ като партия, или себе си като персона.

12. Министър-председател (втори мандат) На 7 ноември 2014 година 43-тото Народно събрание със 149 гласа „за“ и 85 „против“ избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено с мандата на Политическа партия ГЕРБ. Борисов е подкрепен от депутатите на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и Българския демократичен център (парламентарната група на коалиция България без цензура). Против са БСП, ДПС, „Атака“, както и двама депутати от Патриотичния фронт – Слави Бинев и Велизар Енчев.

13. Оставка #2 След президентските избори през ноември 2016 година и загубата на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, премиерът внася оставката на правителството в парламента, като тя е гласувана от Народното събрание на 16 ноември. След оставката на правителството, президентът Плевнелиев започва продължителни консултации с политическите сили представени в НС за съставяне на нов кабинет, но опитите в тази насока се провалят. Неочаквано, на 21 декември Плевнелиев отказва да назначи служебно правителство, като предлага на новоизбраният президент Румен Радев, който предстои да встъпи в длъжност месец по-късно, да предложи състава на новото правителство, което Плевнелиев да назначи. Радев отказва, като обявява този акт за неконституционосъобразен. Подобна позиция заема и бившият президент Първанов, според когото тези действия и безплодните консултации преди това, имат за цел изкуствено продължаване мандата на правителството в оставка.

14. Министър-председател (трети мандат) На 4 май 2017 година 44-тото Народно събрание със 133 гласа „за“ и 100 „против“ избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, излъчено с мандата на Политическа партия ГЕРБ. Борисов е подкрепен от депутатите на ГЕРБ, Обединените патриоти и Партия "Воля". Против са БСП и ДПС.

 

изт.: от Уикито, свободната енциклопедия

 

А световната история от 1991 год. е в нокдаун и до днес от “възход от нищото” на един български политик!




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. nedovolen - Добър следобед! Трудно ми е да ти ...
08.07.2017 14:33
Добър следобед! Трудно ми е да ти произнеса ника на български или, останалите са развалени такива. Още по_трудно е да убедиш отсрещния да мисли като тебе. Приятелски, не си губи времето с изнасяне на подобни неща. Добър си. Какво имам, насочи си енергията по_точно. Едно просто _ люби Бога повече от себе си. Ако всеки е така, тероризма става на прах, войните отиват на кино, всичката лошотия по света го напуща. Няма Ипони и яхащите ги гнусотии. Мисля,че съм ясен. Ако не, прегърни планински или полски ясен,ще те светне. :)))
цитирай
2. fascindoo - nedovolen, да те светна:
08.07.2017 15:07

fascin do значи = Фашин = Фаши́на (нем.: Faschine, от лат.. fascis, от рус.::пучок вороста, бълг.:сноп съчки.

Ясен си– гушни
“планински или полски ясен”
и Бог да те прости!
цитирай
3. nedovolen - Амин!
08.07.2017 15:28
Амин!
цитирай
4. krumbelosvet - Май
10.07.2017 06:35
Май не е ББ проблема. Той беше ПРИНУДЕН да си зареже професията, а трябва да яде и ДЕТЕ да храни...
И човекът тръгна да търси хляба си както може - охранител. После го хареса бай Тошо, после Царя и "понесе се Мисисипи". После си го харесаха ЕНП и САЩ. И Мисисипу се вля в.Атлантика...
Но още не съм чул коментар за идеята на ББ - Европа да стане колективен член на НАТО с обща армия. А това е АНТИАМЕРИКАНСКА идея и е интересно кой п подхвърли на ББ. Много е интересно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6473241
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!