Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2017 16:27 - ... Протест с продължение , "хранилки" , и още нещо - част 3 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Когато съм твърдял , както  и определял настоящото  управление в Община Търговище  като местен римейк на формата "Отечествен фронт" , с негов първи и  основен принцип  - Всички във властта ! , винаги съм се старал да се аргументирам и документално  .  Чист факт е , че в резултат на постигнатото неписано местно  споразумение между Герб ,  Бсп и Дпс  , "знакови" лица от екипа на Мирев запазиха своите  позиции и  в управата на  кмета Дарин Димитров / Герб /  . Без да издавам много големи местни  "тайни" , но ей така , отбелязвайки  по на-едро няколко примера   на "първо четене"  мога да посоча , че  Галин Дачев бе оставен да си  ръководи в общинското ни "БКС" ,  Асен Чакъров / въпреки пенсионната си възраст / -  във "Флора" , а  буквално "до вчера" Добрин Добрев управлява в "Охрана , паркинги и терени" / сменен тези дни основно поради факта , че загуби благоволението на ... Мирев ! /  , а пък  очеваден "чадър" пази и до днес  докаралата  до пълен  фалит общинският ни  вестник "Знаме" бивша негова управителка Ива  Парашкевова от страна на местните ни специализирани органи ,  като Прокуратура , Икономическа полиция ,  и може би  Съд  ...  
Като пореден пример за една запазена и  продължена от Дарин Димитров според мен крайно  лоша ,  неоправдана местна управленска практика от типа на общинска  "хранилка" ,  мога да посоча завареният от него Договор за правна помощ на Общината ни  с адвокат Диана Игнатова , действал до края на 2015 г. , с плащане от  400 лева на месец , който бе преподписан и удължен от негова страна  при същите финансови условия както за 2016 , така и за текущата ни  2017 година !  
Преди да обявя  , че за мен е категорично  неприемлив този годишен неин "абонамент" на  цена от  4 , 800 лева за година   / при положение , че в Общината  ни има цял юридически отдел на щат ! / , искам да припомня , че адвокат Игнатова / като член на ОИК и тогава ! /  бе в основата на измислената , както  и успешно приложена  "схема" , довела до Решението на същата тази  комисия от 17.06.2014 г. , при което от 13 присъствали нейни члена ,  6  бяха "ЗА" , а 7 -"ПРОТИВ" предсрочното прекратяване на мандата на Мирев като кмет /   поради установеният му Конфликт на интереси по Решение № 228 / 2013 г.  на КПУКИ , потвърден с Решение на ВАС , влязло в сила на 22.05.2014 г. ! / ...
   Уникалното тогава  бе дори това  , че ТЕ толкова добре бяха наредили ролите в този смешен  ЦИРК , че освен НЕ УЧАСТВАЛИТЕ двама членове на ОИК от Герб ! , както  и представляващата тогава Атака - г-жа  Красимира Маркова , адвокат Игнатова също така  аристократично пропусна да заяви своята очевадно ясна  позиция , не участвайки в това гласуване ,  предпочела да остане  зад кулисите като един  сив кукловод , добре  наредил  схемата ... 
   И ако всички чудесно виждаме , както  и можем да разберем голямата лична   благодарност от страна  на Мирев към Игнатова през годините , когато тя вече бе напуснала като юрист консулт  Общината ни  ,  изразяваща се в сключеният абонаментен договор с нея още през далечната 2008 г. , плюс една камара възложени правни анализи и Граждански дела с тлъсти хонорари ! , друго основание за продължаване на тази сладка  схема ,   освен управленското местно  споразумение между  Герб&Бсп ,  аз не мога да си представя да има  , казано честно . 
Разбирам , че има трудни Дела в практиката им   , при които потенциала на юристите на Общината би могъл да не е достатъчен  , но за евентуално "подсилване"  е редно да се  се потърсят други възможности за ползване на конкретна  правна помощ , а не практиката  с  целогодишният  "абонамент" !
   И още нещо  интересно в този сектор  - Решение от 15.02.2017 по Търговско дело 91 / 2016 г. на Окръжен съд Търговище , по силата на което Община Търговище бе осъдена да заплати на  АД " ПОНССТРОЙИНЖЕНЕРИНГ " гр. София  дължим остатък по фактура с финално плащане по проект "Рехабилитация на ВиК мрежа" / МНОГОСТРАДАЛНИЯТ НИ ВОДЕН ПРОЕКТ , ПО КОЙТО ОБЩИНАТА НИ ИМА И ГЛОБА ОТ  3 000 000 ФИНАНСОВА КОРЕКЦИЯ ! , И ЗА КОЯТО СЕ МЪЛЧИ ОТ ГОДИНИ И ДО МОМЕНТА ДОРИ   /  , обща сума в размер на :  241 , 012 лева  показва според мен още веднъж   категорично неоснователността на подобни Договори , определено приличащи ми на "хранилки" с благодарности към  хора , имащи  очевадни заслуги в близкото минало на управляващите  града  ни  досега ... 
   Правилно постъпиха протестиращите срещу Заповедта на кмета Димитров от 07.12.2016 г. , с която той разрешава застрояване на между блоковото пространство  в близост до Икономическата ни гимназия наши съграждани , че извадиха в местните ни медии информацията за проведената с него  повече от един час  среща в Общината , в която участие са взели Гл. архитект Дарина Димитрова и секретарят Христалина Халачева .
   Очаквано според мен те се сблъскаха с неотстъпчивостта на управата ни , според която претенцията на гражданите ,  живеещи в непосредствена близост до този терен ,   е била  " емоционална и неоснователна " , а пък действията на общинското ни ръководство - "изцяло на основата на законовите разпоредби " ! 
Добрата новина за тях е , че през месец септември в Административен съд - Търговище тепърва ще започне да се гледа този важен не само за тях , а за всички ни   казус , след като ВАС е уважил изпратената от тях Жалба срещу Заповедта на Дарин Димитров  до него .  Именно в хода на това съдебно заседание тепърва ще се установява на кого действията са били според законовите разпоредби , или отново се е бързало да се удовлетворят на първо място интересите на инвеститора  - наскоро имаше подобно Решение , за което съм писал преди време , а и те самите вече са успявали веднъж да надделеят срещу други неподходящи приумици и намерения на местни хора с пари , наумили си да построят на това место дори и Газ станция преди известни години  - Свещена простота !   За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !     



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338857
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930