Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2017 15:49 - ЗНАНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, ИНТЕЛЕКТ
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 1576 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2018 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Става въпрос за Българския календар.
Доста има писано по въпроса и имам чувството, че НАРОЧНО се пише к`во да е.
От една страна е срамно да не знаем нищо за българския календар НО от друга сякаш не е удобно да говорим и пишем че имаме календар с летоброене 5 504-ри години преди настоящото, като се има предвид, че имаме паметник "1 300-та години България" - трудно ни приемат "великите" сили с такава древна история и богата култура - по добре е да се наведем, да мижим и да се правим, че не чуваме и не знаем нищо. 

НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ но опитите продължават. 

Календарът се използва за измерване на време - нещо като часовник.
На един добър часовникар не му е нужно упътване за да сглоби счупен часовник НО на нашите НЕДОучени не им стига информацията, за да възстановят Системата , Летоброенето и Корекциите на Българския календар!

     С календара се занимавам от Септември 2009-та година НО проумях системата, летоброенето и корекциите в края на годината и в началото на 2010-та публикувах тук информацията. 
     Наложи се да пиша тази публикация, защото омотването на информацията продължава с пълна сила и на никой не му пука. 
     Направих и група във Фейс Бук "Българският календар", та в тази група един от членовете качи снимка на която се вижда отговор на моето недоволство от омотвациите в списание "8".

image

Сетих се че писах на страницата им във Фейс Бук - ето и отговорът на страницата. 

image
image
image

От отговорът на страницата си личи найвече обидата от изполваната дума НЕДОучени НО няма и дума по въпроса за омотвацията по въпроса. 
    По-надолу в кореспонденцията Караманев разбира, че с основание се възмущавам и обещава да поиска разяснение от Васил Умленски и публикацията на отговора му се вижда на първата снимка. 
Умленски се оправдава с началото на годината НО предците ни са датирали ЛЯТОТО - Лето 6 555 от сътворението на света
 НА ПРИМЕР - тогава се е строяло и воювало, та и за това не е имало значение кога точно е началото на годината. 
   Ето писанията на Умленски във "Времето и календарният проблем" с. 92.

"... освен византийското летоброене по нашите земи е използвана ера, която се е наричала българска. Нейната начална епоха е 5 504г. пр. Хр. В руските летописи по тази ера са датирани например покръстването на киевската княгиня Олга през 959 г. сл. Хр.( 6 463 г. от българската ера, 6 463 - 5 504 = 959 ) и разгромът на Хазарския хаганат от нейния син княз Светослав ( 6 473 г. от българската ера или 969 г. сл. Хр. )... За разгрома на Хазарския хаганат обикновено се посочва 965 г. сл. Хр. ... Според арабски източници обаче събитието е станало през 358 г. от хиджра, която съответства на 969 г. сл. Хр. - значи и това датиране е по българската ера.

В списанието от 2014-та година брой 12 на с. 40 е отпечатана статия на Иван Соколинов за юртата на предците ни използването и за ориентиране в звездното пространство, а и за направата на календара. Споменато е и, че Васил Умленски вече е писал по въпроса за календара в бр.7 от 2012 г. Умленски е отбелязан и в началото на броя като консултант.

image

На с. 42-ра обаче пише, че началото на летоброенето е през 5 505-та година 

image

    Съвременната наука признава написаното от предците ни и учените повтарят написаното като звукозаписни устройства НО не смеят да мислят и не могат да осъзнаят когато говорят и пишат глупости, ЗАЩОТО календарът е слънчево-юпитеров и годината е такава, защото ЮПИТЕР е в това съзвездие - ако напишем друго число съобразявайки се с някакво начало ТО няма да пасва с позицията на ЮПИТЕР!!! - за това и в заглавието съм писал знание, образование НО и ИНТЕЛЕКТ!!! 
  Не може да се пише и така -  и онака и после да се претендира, че са свършили някаква работа другарите-господа редактори, консултанти, учени и НЕДОучени изявяващи се в общественото пространство. 

      ПОСТАРАЙТЕ СЕ ДА ПРОУМЕЕТЕ СИСТЕМАТА, ЛЕТОБРОЕНЕТО И КОРЕКЦИИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КАЛЕНДАР ДРУГАРИ-ГОСПОДА И СЛЕД ТОВА ГОВОРЕТЕ И ПИШЕТЕ ПО ВЪПРОСА, че ставаме за смях
!!!

По-долу пък писах по въпроса за една сребърна пластина УЖзавет на Олга Киевска!!!

Веднъж ви писах за българския календар, че публикувате невярна информация - публикувахте отговор на Васил Умленски, който не беше точен, макар и Умленски да е ваш консултант НО в този брой ( 4, 2018 ) отново публикувате невярна информация - обърнете внимание на сребърната пластина от 78-ма страница - предпоследния ред -
НА СЪРЕБРЕ В ЛЯТО 6 000, 400, 7, 6 ОТЪ С
ЪТВОРЕНИА МИРЪ ИНД. 5, 10 (15)
При изписването на годината на мястото за десетица е изписана единицата 7, ако списователят е имал предвид числото 70, би трябвало да изпише буквата наш -

image

ПАЗАРЕТЕ СИ ИСТИНСКИ, УЧЕНИ И ЗНАЕЩИ КОНСУЛТАНТИ!!!


image



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3264279
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930