Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2018 09:18 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ДО БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5708 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 02.09.2018 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА АНГЛИЙСКАТА И БЕРТОЛЕТОВАТА СОЛ
Мнозина ме питат как ще продължа оттук-нататък. Въпросът ми звучи странно, защото аз не съм променил курса си към изискване на цялостна промяна на обществото, макар и не сега и веднага. Това е един бавен процес, който изисква време, организация и стратегия. В крайна сметка не се знае колко дълго ще живея.
Ще се опитам съвсем кратко да изредя целите, задачите и последователността на това, което имам твърдото убеждение, че трябва да бъде направено.
!.
Да се премахне по най-бързия и радикален начин излишната и даваща възможности за шикалкавене институция Велико народно събрание /ВНР/
 
Чл.1. 1. България е република с парламентарно управление.
Чл. 2 Цялата парламантарна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
Чл. 3 Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява народния суверенитет. !!!

Това ми дава основание да приема, че един референдум може да отмени тази ненужна и остаряла форма на управление, наречена ВНР, понеже тя е функция на суверена. Не може орган, избран от суверена да има повече права от самия суверен. Достътъчен е един-единствен въпрос в референдума "Искате ли да бъде премахната институцията ВНР , а функциите и да се поемат от ОНС /Обикновино народно събрание/.
Това е много важен момент, тъй като по този начин ще бъдат спестени много време, усилия и пари.
 
2.Да се започне спешна работа за създаване на работеща истински независима и справедлива Съдебна система, Прокуратура и разследващи органи, които да гарантират бързо, ефективно и справедливо да бъдат разглеждани и решавани фазите на цялостния съдебен процес.

3. Незабавно започване на реална децентрализация на Изпълнителната власт. На практика държавата има две основни функции, които произтичат директно от задълженията и. Това е Националната сигурност и Външните работи. Всичко останало може само да бъде надзиравано и в някаква степен контролирано от Изпълнителната власт. Това трябва да бъде за сметка на огромния държавен апарат, който е негоден, неефктивен, излишен и дори вреден за страната. За държава като нашата и работещ административен апарат не трябва да надвишава 40-50 хил. администратори.

4. Да се освободи бизнеса от държавна опека и пряка намеса чрез създаване на Закон за браншовите и териториални камари, които да решават всички въпроси, свързани с бизнеса,  разрешителни, текущи въпроси и особено създаването към тях на кредитни кооперации за насърчаването, финансирането и контрол.

5. Да се гарантират правата на медиите да не могат да бъдат манипулирани, заплашвани, санкционирани и закривани от собствениците без съдебно решение

А сега да преминем към най-непосредствените действия, които трябва да се направят:

1. Да се изиска незабавно концепцията на новия директор на ИА "АА" /Изпълнителна агенция "Автомбилна администрация" Рановски, ако той изобщо има такава и да се разгледа публично, но бързо и експертно. Да се освободи незабавно зам. министър Ангел Попов /Геле Линейката/, тъй като е подсъдим  и му е дадена противоправната възможност да укрива уличаващи го доказателства и властта да принуждава свидетели да променят показания или да се откажат да свидетелстват. Незабавно! Същото се отнася и до ниговия заместник Дамян Войновски. Да бъдат освободени дисциплинарно по административен ред уличените 12 служители, които бяха уличени в създаването на ОПГ /Организирана престъпна група: от Специализираната прокуратура, ГД БОП и Главния прокурор чрез неговата говорителка. Небивалиците, които се говорят, че "съдът ги бил върнал на работа" са смехотворни и показват едно дълбоко невежество. Същото си отнася и за служителите по места. Специализираните съдилище не мога да възстановяват на работа. Те могат или да съдят-или да не съдят, но не и да възстановяват на работа. На работа възстановяват единст административните съдилища

2. Да се потърси незабавно сметка на централната изпълнителна власт за цялостната корупция в МТИТС, вследствие на което се избиват, раняват, осакатяват физически и психически десетки хиляди българи годишно Същото се отнася и за останалите министрества и ведомства на нейно подчинение. На практика и чисто нормативно по закон те станаха съучастници в това страшно продължаващо престъпление. Социологичните проучвания катгорично доказват това

 3. Да се поиска незабавно отговорността на НС по същите причини и със същите обвинения за толериране на този тежък геноцид, с отказа си толкова време да отказва да изпълни Конституцията и закона. Изключително ниското оверие в него и невероятно високото недоверие са достатъчно основание да се поиска саморазтурването му, за да не се стигне до неговото разтурване от улицата с подкрепата на европейските институции.

4. Главният прокурор да си направи един светкавичен анализ и да предприеме решителни и адекватни мерки за борба с престъпността. В противен случай неговата оставка ще бъде незабавно и решително поискана и взета!

Накрая искам да кажа, ча аз и моите съмишленици сме твърдо убедени да използваме всички законови мерки, дори неконвенцианални, за да променим това статукво, което ни обрича на безбъдеще и закриване на държавата. Ние искаме да изиграем очистващата роля на Английска сол /Магнезиев сулфат/, за да очистим държавните институции и целия държавен апарат от това, което се е събрало в държавния тракт.
Предупреждаваме ви, да не си играете с огъня и да направите така, че да се превърнем в Бертолетова сол! /Калиев хлорат/







Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. attila - Законовите Мерки Не Действат Срещу НЕЗАКОНОВА Власт !
02.09.2018 13:43
Законовите Мерки Не Действат Срещу НЕЗАКОНОВА Власт !

Готвят Гелосания ПЕДЕРАСТ от МВР и ДАНС Светлозар Лазаров за Шеф на Шумкарското МВР !

Лазаров, Като Мръсна Пяна Изплувал на Гребена на Политическата Вълна, Може да Оглави МВР !

Така Почернената майка Реагира Остро на Медийни Публикации, Които Сочат Светлозар Лазаров за Бъдещ Шеф на МВР.

ЛУСТРАЦИЯ и Разпускане на Шумкарското МВР Създадено 1944 от Партизани и Комунисти !

Няма ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Без Участието на Безродни КОПЕЛЕТА от МВР или КУРВИ от ДАНС !

Така и ще Бъде, Докато Няма ИЗБИТО Семейство на КОПЕЛЕ от МВР или КУРВА от ДАНС !

Ставайки КОПЕЛЕ от МВР или КУРВА от ДАНС ти Признаваш че си Абсолютен БОКЛУК !

Произхождаш от Семейство на БОКЛУК и ще Възпроизвеждаш БОКЛУК още Пет Поколения !

Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР !

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/p-o-l-i-c-e.h-t-m-l
цитирай
2. 1997 - По въпроса с английската сол...
02.09.2018 14:19
Тя не се ли изхвърля заедно с чревното съдържимо? Помислете какво ви чака.
А доколкото от времето на СДС обществото ни все приема такива, вече май ни омръзна да повтаряме да преглъщаме вече изхвърленото... или не?
цитирай
3. get - До 2. 1997 - Камилче КОМУНИСТИЧЕСКО ... що се буташ да общуваш с НОРМАЛНИТЕ ХОРА ... ?
05.09.2018 21:08
1997 написа:
Тя не се ли изхвърля заедно с чревното съдържимо? Помислете какво ви чака.
А доколкото от времето на СДС обществото ни все приема такива, вече май ни омръзна да повтаряме да преглъщаме вече изхвърленото... или не?


... ЗАЕМАЙ МЯСТОТО СИ - В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ КЕРВАН ... на камили, НЕ НА ХОРА!
цитирай
4. kolevdobri - Първо здравей, отново.
09.09.2018 20:54
Радвам се, че оцеля през тези дни и че прояви воля, която малцина могат да проявят. На тези, които не вярват, не им обръщай внимание. Толкова си могат. И снимки им показа и пак не вярват. Идиоти са и толкова. По въпроса за отмяна на НС. Знаеш, че не това е пътя. АКО ИМА РЕФЕРЕНДУМ, ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБРЕЧЕН. КУКЛОВОДИТЕ ТАКА СА НАПРАВИЛИ ЗАКОНА, ЧЕ НИКОГА НА РЕФЕРЕНДУМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ ПОВЕЧЕ ХОРА, ОТКОЛКОТО НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ. ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ И ТЯ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА С ЕДНИЧКАТА ЦЕЛ, ДА СЕ БОРИ ЗА ОТМЯНА НА ВНС И ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ВЛАСТТА, ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ И ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ГО ДЪВЧИМ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА МОЖЕ САМО ПАРТИЯ ДА Я СЪБОРИ.
цитирай
5. kolevdobri - А за комунистите....
09.09.2018 20:58
Комунистите са крадци и убийци. За разлика от криминалните типове обаче, те крадат и убиват В ИМЕТО НА НАРОДА И ЗАТОВА ИМАТ ПРИВЪРЖЕНИЦИ. Някак си намират краденето и убиването в името на народа за привлекателно. Всички знаят, че крадат и убиват заради себе си, но скрити зад идеологическата платформа на общността, докарват нещата дотам, че тъпия народ да не вижда нищо лошо, че се краде и убива в негово име. Това е положението. Възраждане трябва, ама ще трябват поне 3 милиона будители, защото бедните и простите са мнозинство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737283
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031