Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2019 10:26 - Време за публични отчети . . . - част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1758 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 09.01.2019 05:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
          Неусетно прелетяхме през празничните последни десетина дни на  Декември 2018 година  , и ето ,  че вече подкарахме работно Новата 2019 - нека да бъде здрава , радостна и много щастлива в личен и обществен план за всички жители на града и общината ни !

    Разбира се , като едно дежурно допълнение на тази празнична еуфория аз лично приех поредицата от медиини изяви на кмета & д-р Дарин Димитров , в които той за пореден ,  вече " N " - ти път  успя   досадно и  монологично да  повтори в типичният си за неговото управление  самохвален стил няколкото си  наизустени опорки . 

    Имах вече възможност да кажа , че тези изявления и  интервюта  категорично НЕ ЗАМЕСТВАТ  липсата на негов публичен отчет пред местната ни общественост , която той и дължи по Закон  относно отминалата  вече трета година на неговият мандат  !  

    Вижда се чудесно от всички ни , че ТАЗИ липса на негов  публичен отчет е същата , като ОНАЗИ липса пък на насрочено и  проведено Публично  обсъждане на онази Наредбата за изменение на местните данъци и такси , която на това отгоре бе внесена от д-р Димитров извънредно като нова точка -  последна и  под № 32  ! в Дневният ред на  заседанието  на Общинският съвет , провело се на 29.11.2018 г. 

    Тук е мястото да припомня  , че противно на също така втръсналото  повтаряне от тяхна страна  , че ТЕ работят Публично , Открито , Честно , Прозрачно , а   и дори Законосъобразно !!!    , на 28.04.2016 г. по същият скрит и донякъде мишкарски начин , д-р Дарин Димитров внесе с извънредна Докладна записка своя  Докладна записка  , с която  предложи на Общинският ни съвет   Хамди Илиязов да бъде удостоен за Почетен Гражданин на Търговище . . . 

    Един много Голям Негов личен  Срам , с които той безспорно   ще бъде запомнен завинаги  в историята на града ни  ,  според мен  ! 

    Откъде - накъде сега  това негово предложение  , с което се вдигнаха местните данъци и такси за гражданите ни  за тази последна   тяхна  година от  мандата им ,  не се обясни подробно , честно и открито  на хората  , а се скри и неглижира по този начин максимално затъмнено  , е един доста  интересен въпрос , си мисля  . 

    ИСТИНАТА Е , че недостига на средства , и затрудненията с финансите просто принуди управата както да продаде по - рано  онези 188 дка общинска земя в село Търновца на познатите вече до болка купувачи през месец ноември 2018 г. , както и след това  да вдигне тези  местни  налози , с което да  си подсигури още 1 000 000 лева допълнителен приход в тази Изборна ,  и много важна за всички местни жители година !  

   А че нещата не стоят така чудесно и прекрасно , както си  ги говори д-р Димитров , показва   един нов и интересен факт , научен официално от мен в самото навечерие на новата 2019  година . 
   Интересно се оказва за мен разпределението на тези  1 500 000 лева Общински заем , които получи ,  усвои напълно ,  и вече разплати управата ни . 

   Почти половината от тази съвсем не - малка сума , а именно : цели   721 , 303 , 40 лева , са платени допълнително  за ремонта на ОУ " Христо Ботев " !!! 

  Припомням само , че бюджетът на този гранде пълен и мащабен  ремонт на тази сграда ,  бе на стойност от 2 , 858 , 848 170 лева без ДДС , като  за вътрешното  обзавеждане и оборудване - още едни 805 , 000 лв. без ДДС , като финансирането от страна на Общината ни бе в размер на 116 , 000 лева без ДДС по Договор  !!! 

  За какви точно допълнителни  разходи  се наложи Общината ни сега  да взема заем , и да плати точно там  тези сериозни пари , ще ми бъде питането по новото мое Заявление по ЗДОИ , което ще входирам надявам се и  под № 1 !!!   в Общинска администрация още днес аз , уверявам ви в това сега . 

  На този етап само си мисля -  без да съм сигурен , разбира се ,  че единият вариант е да се покриват някакви щети на изпълнителя на този ремонт  от сериозният пожар , които избухна и  вилня на покрива на училището в малките часове на 20 .11 . 2018 г. , за които и до този момент не се обяви официално нищо , и  които щети още тогава  застрахователят явно с основание отказа да покрие   . . .   

  Близкото време  ще покаже скоро и тази Истина , както  ще даде отговор на въпроса с каква точно  сума ще бъде натоварена допълнително Общината ни за 2019 г. ,  като едно достатъчно  тежко наследство от определено неуспешно завършеният , както  и просрочен проект относно Договорът за рехабилитация на ВиК мрежата в град Търговище .  

    За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

  


Тагове:   политика,


Гласувай:
2



1. bojo12345 - Вашите пожари не са толкова известни, но средствата ще трябва да се използват, нали!?
07.01.2019 10:15
В Пловдив горяха, горяха складове -архитектурна забележителност- а сега ставаме столица на...каква култура - не знам?!
Сигурно си виждал какви хотелчета си строи кметът на Пловдив и арест не го лови:)))
КУРАЖ И СВЕТЛИНА !
цитирай
2. barin - Здравей, Русев. В края на годината и ...
08.01.2019 07:04
Здравей, Русев. В края на годината и аз, като много други си правя собствена равносметка и отчет за изминалия период. Ако всичко е добре настроението се приповдига. На високо ниво положението е друго. Държавниците може да сменят отчета, като скрият някои факти. Народът ни обаче не е глупав и вижда. Последните години като цяло в международен политически план не ми се виждат добри. Вярно, че са малко по-успешни от преди десетина години, но има още много да се желае. Не се покриват обещанията с изпълненията.
Поздрави!
цитирай
3. rusev - . . . радвам се, че споделяме подобно ...
08.01.2019 10:52
. . . радвам се , че споделяме подобно отношение към случващото се в различни региони на страната . Убеден съм , че правейки максимално публични подобни схеми , подпомагаме както развитието на гражданските общества по места , давайки личен пример и Кураж , ориентираме хората ни относно правенето от тяхна страна на информиран избор , все пак !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338481
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930