Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2019 07:55 - Димитър Байрактаров: Хотелът на Валери Симеонов е достроен незаконно, когато той бе вицепремиер
Автор: bojo12345 Категория: Регионални   
Прочетен: 1126 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
10.04.2019  2731 преглеждания 5 коментар/а
  •  Принтирай
  •  ИЗПРАТИ
В интервю за Избори.Бг журналистът Димитър Байрактаров заяви, че хотелът на Валери Симеонов край Златоград е достроен незаконно по времето, когато той е бил вицепремиер. Фирмата на Симеонов - "СКАТ ТВ" ООД притежава още един хотел - "Козия рог" в Малко Търново, в който отсядат командировани полицаи, охраняващи границата. Байрактаров е правил журналистическо разследване за имотите на Симеонов в телевизия Евроком и твърди, че разполага с документи. Той беше народен представител в предишния парламент от групата на "Патриотичен фронт".image

 

- Вие ли подадохте сигнала за закупените имоти на занижени цени от фирмата на Валери Симеонов "СКАТ ТВ" ООД ?

 

- Не знам от кой е подаден сигналът. Не мога да ви кажа. Аз съм правил журналистическо разследване, което е излъчено в предаването "Бареков и Байрактаров Без Цензура" по телевизия Евроком и прокуратурата се е самосезирала. Репортажът и разследването са коментирани в ефир от юристи, според които има сериозни престъпления, касаещи сделката по придобиване на недвижимия имот от фирмата "СКАТ ТВ " ООД на Валери Симеонов. Тоест, в един и същи ден, един имот е бил купуван и продаван от две различни лица. Което на практика и по закон е невъзможно ако няма предварително уговорена ситуация. Дори и да има предварително уговорена ситуация, пак не може да се случи, защото имотът трябва да бъде вписан. Според юристите е преследвано да се достигне до трети добросъвестен купувач, който в случая да се явява фирмата "СКАТ ТВ " ООД. Този репортаж изцяло е базиран на официални документи.

- Искате да кажете, че не вие сте подал сигнала, а е възможно някой от прокуратурата или обикновен гражданин да е сезирал институциите?

 

- Да, възможно е обикновен гражданин да е подал сигнала. По-скоро, доколкото имам информация, на база тези публикации прокуратурата се е самосезирала, което е напълно нормално.

 

- Тъй като вие сте направил това разследване, ще дадете ли в предаването си право на отговор на Валери Симеонов?

 

- Симеонов да заповяда, когато пожелае. Доколкото знам, той отказва да дава интервюта на Евроком заради мен. Дори се сърди на мои колеги. Не знам дали знаете, но аз съм единственият журналист в тази държава, на който, в рамките на две години, многократно му е отнемана акредитацията от председателя на Народното събрание. Тоест, забранен ми е достъпът, без да е даден документ, обяснение и каквото и да е било. Пресцентърът на Народното събрание изпрати любезно писмо, в което поиска от Евроком журналистът Димитър Байрактаров да бъде подменен.

 

- Да се върнем на хотелите на Симеонов. Как един незаконен строеж бива достроен?

 

- Същият този хотел, за който преди малко ви разказах как е придобит, фирмата е осъдена за незаконно строителство с влязло в сила съдебно решение. Не само, че не е съборен незаконният строеж, ами е и достроен. В регистъра на ДНСК за влезлите в сила в заповеди за незаконно строителство, с големи букви е записано: Незаконното строителство е ДОСТРОЕНО. Това е факт който също съм показал . Това е по времето в което Валери Симеонов е вицепремиер. Странно тогава той започна едни атаки срещу тогавашния шеф на ДНСК Милка Гечева. Докато не беше подменена тя, той не се упокои. В един момент обаче започнаха едни интересни случки с имотите и активите на неговите фирми, които трябваше да бъдат премахнати, пък те биват достроени. И не си мислете, че само Симеонов е замесен. Има какво да се каже и за Каракачанов.

 

image

Хотелът на фирмата на Симеонов - "СКАТ ТВ" ООД край Златоград

 

Източник: Епицентър. бг




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628784
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031