Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2009 15:20 - Детоксикация (Очистване) на организма от токсини, тежки метали и патогенни бактерии.
Автор: plamenshopov Категория: Други   
Прочетен: 13156 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.05.2011 00:22


Детоксикация (Очистване) на организма от токсини, тежки метали и патогенни бактерии.
image

Очистването на нашето тяло от токсини, тежки метали, патогенни бактерии, като вредни и инфекциозни бактерии, вируси, паразити и гъбички, които се натрупват, пребивават и живеят в нашето тяло, например в черен дроб, бъбреци, жлъчка, бели дробове, кръвта, лимфата, червата, особено дебелото черво както и във всяка друга част на тялото включително мозъка и захранване на червата с добри бактерии за създаване на благоприятна чревна флора способства за побеждаване на много тежки болести, включително и ракови заболявания.
За очистване на тялото ни от токсини и други патогенни бактерии могат да се използват Билкови програми за детоксикация. Съществуват в момента много програми, които може да намерите по Интернет или в някои от билковите аптеки.
- Билкова програма: Colonix на DrNatura. Тя е една от най добрите програми с продължителност 30 дни.
Сайт:
http://www.drnatura.com/colonix_program.php?gclid=CMjfvNH9wZ4CFWpd5Qode1gmpg
Сайт в България: http://www.doctornatura.net/bg/polezna-informacia/dr-hulda-clark
- Билкова програма: Thisilyn Cleanse(Тисилин Клийнз) с продължителност 15 дни.
Сайт: http://www.nationalnutrition.ca/Detail.aspx?id=2856
Сайт в България: http://www.framar.bg/, аптеки на Фрамар.
Thisilyn Cleanse w/Herbal Digestive на Nature"s Way, 15 дни Билкова програма от 3 формули
Повече информация за билките и покупка от Swanson Health Product
Програмата е 3 фази и препоръчително да се вземат едновременно. Евентуално може да се намали дневната доза и да се взема 30 дни.
- Билкова програма: Лесно Начало.
Сайт: http://www.royal-sense.com/object.php?id=305 или
Сайт: http://www.vodorasli.com/lesno.htm с 30% отстъпка.
- Билкова програма: Извори на чистота с продължителност 30 дни.
Сайт: http://sibirskozdrave.com/
- Билкова програма: Пълно прочистване (Ultimate Cleanse) с продължителност от 20 дни до 2 месеца.
Сайт: http://neogenesis-bg.com/products/palno-prechistvane или
Ultimate Cleanse на Nature"s Secret, Билкова програма от 2 формули, съдържа около 25 билки, спомага храносмилането и поддържа петте канала за очистване (черва, бъбреци, черен и бял дроб, кожа и лимфа). 
Повече информация за билките и покупка от Swanson Health Product
- Билкова програма: CleanseSmart на ReNewLife с продължителност 30 дни.
Сайт: http://www.renewlife.com/ или
Cleanse Smart на Renew Life, Билкова програма от 2 формули, девет билки, артичок, листа от червено цвекло, корен от глухарче, Milk Thistle seed (вид магарешки бодил), Hawthorn Berry (плод от глог) и др.
Повече информация за билките и покупка от Swanson Health Product

Обикновено програмите се състоят от вземане на билкови капсули сутрин 1 час преди закуска и вечер преди лягане, обикновено 3 часа след хранене.
Има и други програми, зависи от предпочитания и възможности.
Важно!....... По време на програмата, добре е да си променим диетата, като включим повече сурови зеленчуци, сокове от тях и салати от зелени листа, като спанак, магданоз, листа от глухарче, маруля и др. Също не се препоръчва гладуване. Към храненето с повече сурови зеленчуци и сокове, трябва да преминем постепенно, за да дадем възможност на червата да се адаптират. По време на програмата може да почувстваме 2-3 дни слаба или по сериозна слабост и неразположение. Това се дължи на вредните бактерии, които като умират, отделят много токсини. Ако се наляга може да спрете програмата за известно време. Добре е да употребявате повече подправки като лют червен пипер, чесън и др. но все пак зависи как ги възприема организма и по специално стомаха и червата. Всичко трябва да бъде умерено. Лютивите и горчиви подправки не се понасят от вредните бактерии и паразити и те умират. Също и приемане на храна с много фибри(fibers) като овесени ядки с трици, сурови ядки, които спомагат за изхвърляне на токсините от дебелото черво.
Много добре е да приемаме също Псилиум (Psyllium Husk). Това са люспи на семе, което като се приеме се разширява в червата повече от 15 пъти. Указанията за приемане са написани на опаковката.
Препоръчва се да се пие на ден 6-8 чаши минерална или изворна вода (може филтрирана). По време на програмата може да приемаме билкови чайове. Кафето и черният чай трябва да се сведат до минимум. Диета без захар и захарни изделия и без алкохол задължително.
След като свършим тази програма можем да продължим с очистване от токсини, тежки метали и патогенни бактерии, изброени по горе със Зелена Хума (Green Clay). Това е много ефикасен метод, особено след химиотерапия за освобождаване от тежки метали, за хора които работят в замърсени среди и др. Химиотерапията, вземането на антибиотици, противозачатъчни и синтетични лекарства уврежда чревната флора, което налага нейното възстановяване. Възстановяването на чревната флора е изключително важно. Хранете се домашно приготвено кисело мляко с живи бактерии и домашно приготвено кисело зеле, което също съдържа много полезни бактерии. В една купичка кисело мляко 0.5 кг. се съдържат 100 пъти повече пробиотици отколкото пробиотици на хапчета. Ако в аптеката пробиотиците не се съхраняват в хладилни камери, не се знае дали съдържат вече живи бактерии независимо какво ще ви кажат в аптеката.
Приготовление:
Една чаена лъжица течна зелена хума (Green Clay), предварително разтворена във вода, средно гъст разтвор или от готов течен разтвор на зелена хума Bentonite, две чаени лъжици олио CaprOil, Innovite (може да се замести със зехтин или друго растително масло), една чаена лъжица Псилиум (Psyllium Husk) сe разтварят в една чаша вода и се пие сутрин един час преди ядене. Ако не можете да намерите Псилиум,  можете да го заместете с една купа овесени ядни (сварени или накиснати), смесени с две лъжици трици. Трябва да се ядат много фибри както и сурови зеленчуци за да се изхвърлят токсините по лесно и да не се задържат в червата. При констипация (запек) трябва задължително да пиете билкови разхлабителни чайове.
Важно!.......Зелената хумата съдържа много калций. Калция се усвоява с магнезий, ако няма достатъчно магнезий в храната, калция не може да се усвои и се депозира в някои органи като черен дроб, бъбреци и други. Най много магнезий има в тиквените семки. Дневната нужда от магнезий за жени е 320 мг., а за мъже 420 мг. Най добрата зелена хума и с доказан произход е от Германия и Франция, а също от Бентон, Съединените Щати. Може да търсите Bentonite, течен разтвор на зелена хума или на A.Fogel, швейцарска фирма с гарантирано качество на зелената хума. Продава се на прах в опаковки по 450 гр и 900 гр. В България не зная дали се продава.
Може да се пие също хумена вода(от зелена хума само). В един литър вода се слага една чаена лъжичка течна хума и се оставя 24 часа докато се утаи. 
Обърнете внимание на резултатите първата седмица и след това постепенно увеличавайте дозата до не повече от 4 пъти на ден. Приемайте хумата на гладно с вода или по начина, който описах по горе (става въпрос за зелена хума, псилиум и зехтин)

Някои обяснения как действа зелената хума
Вътрешно приета, хумата подпомага чревната система за елиминиране на токсините. Бентонит глината, се състои от голям брой малки тромбоцити (малки тяла с плоска повърхност), с отрицателни електрически заряди на техните плоски повърхности и положителни заряди на техните краища. Когато бентонит глината абсорбира водата, тя набъбва и се разтваря, като силно пореста гъба. Токсините се въвличат в тези пространства чрез електрическо привличане и обвързване. В действителност, според канадски вестник по микробиология, глиненият бентонит може да привлича патогенни вируси, както и хербициди и пестициди. В крайна сметка, бентонита елиминира от организма токсините. Трябва да се наблюдавате и да бъдете внимателни по време и на тази програма. При наличии на сериозни симптоми, спрете я за известно време.
Важно!.......Ако взимате синтетични лекарства, като например лекарства за понижаване на кръвното налягане заедно със зелена хума, трябва да знаете, че тяхното действие се намалява чувствително, а може напълно да се неутрализира!
Важно!.......Трябва да пиете достатъчно вода, между 6-8 чаши на ден. Не се лишавайте от сол също. Тялото съдържа повече от 80% вода и тя трябва да бъде добър електролит за да протичат нормално всички процеси. Не консумирайте готварска сол, поради наличието на 5% примеси, а нерафинирана морска или нерафинирана каменна сол. Правете си Соле (Sole, вода и сол). Можете да пиете айран, като прибавите малко сол на вкус. Също пийте от време на време по една чашка зелева чорба (сок от кисело зеле).

Когато се взимат Билкови програми за детоксикация на организма не трябва да се гладува, а диетата трябва да е богата на фибри за да могат по лесно да се изхвърлят токсините от червата.

Не забравяйте да пиете достатъчно вода!
Д-р Батманжелидж обяснява в книгите си "Ти не си болен, а просто жаден", "Водата - натурално лекарство" как безсолната диета и обезводняването на тялото (дехидрация) могат да причинят множество заболявания, като астма и алергия, Алцхаймер, диабет, ракови заболявания, психически разстройства (депресия, страхова невроза и др.), остеропороза, сърдечни и бъбречни заболявания, автоимунни заболявания и др.
Обезводняването, както пряко така и косвено потиска имунната система в целия организъм.
1. Водата е основният разтворител за всички храни, витамини и минерали, като участва в метаболизма и асимилирането.
2. Водата увеличава степента на абсорбиране на важните вещества от храната.
3. Водата транспортира всички субстанции в тялото.
4. Водата е жизнено необходима за ефикасността на имунната система в борбата с различните инфекции и раковите клетки.
5. Водата помага да се преодолее зависимостта от наркотици, кофеин, алкохол и лекарства у прекъсналите употребата им.
6. Водата предотвратява констипацията (запек).
7. Водата намалява риска от сърдечни пристъпи и инсулти.
8. Водата предотвратява запушването на артериите в сърцето и мозъка.
9. Водата помага за намаляване стреса, безпокойството и депресията.
10. Водата възстановява нормалния ритъм на съня.

Най важното е да предпазим нашия организъм от дехидратация или обезводняване като пием на ден достатъчно вода (6-8 чаши). Приемането на достатъчно вода дневно спомага за отмиването на токсичните отпадъци от различните части на тялото и облекчава работата на черния дроб и бъбреците, които ги обезвреждат. Не замествайте водата с кафе, чай, кока кола или други безалкохолни напитки, които са диуретични. Натурални сокове приемайте допълнително. Вода трябва задължително да се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1 чаша).

Недостигът на вода и минерални соли (сол) потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с различни болестни състояния.
Прочетете статиите за ползата от солта и водата при лекуване на много болести:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Прочетете статията: Предимствата на фибрите на:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html
Прочетете статията: Повече информация за Билкови програми за детоксикация на:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html
За написването на тази статия са използвани източници на Интернет. 

Благословение!
Пламен Шопов,
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822160
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031