Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2021 15:48 - БЛИЗО 15 000 СМЪРТНИ СЛУЧАЯ, ПОВЕЧЕ ОТ 700 000 НАРАНЯВАНИЯ СА ДОКЛАДВАНИ НА VAERS ОТ ДЕКЕМВРИ 2020 Г. НА ВЪВЕЖДАНЕ НА ВАКСИНИ СРЕЩУ COVID В САЩ
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1038 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.10.2021 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  БЛИЗО 15 000 СМЪРТНИ СЛУЧАЯ, ПОВЕЧЕ ОТ 700 000 НАРАНЯВАНИЯ СА ДОКЛАДВАНИ НА VAERS ОТ ДЕКЕМВРИ 2020 Г. НА ВЪВЕЖДАНЕ НА ВАКСИНИ СРЕЩУ COVID В САЩ

21 септември 2021 г.

image

  • Меган Редшоу, Време за събуждане на здравето на децата  

 


Данните, публикувани на 17 септември от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), показват, че между 14 декември 2020 г. и 10 септември 2021 г. в системата за докладване на нежелани събития при ваксини са докладвани общо  701 561 нежелани събития  след ваксини срещу COVID ( VAERS). Данните включват общо 14  925 съобщения за смъртни случаи  - увеличение с 419 спрямо предходната седмица.

Има  91 523 съобщения за сериозни наранявания , включително доклади за смъртни случаи, за същия период от време - с 3 352 повече в сравнение с предходната седмица.

С изключение на „ чуждестранни доклади “, подадени във VAERS,  в САЩ между 14 декември 2020 г. и 10 септември 2021 г. са докладвани 559 462 нежелани събития , включително 6  756 смъртни случая  и  43 073 сериозни наранявания .

От 6 756 смъртни случая в САЩ, съобщени към 10 септември,  12% са настъпили  в рамките на 24 часа след ваксинацията,  17% са настъпили  в рамките на 48 часа след ваксинацията и  31% са настъпили  при хора, които са имали поява на симптоми в рамките на 48 часа след ваксинацията.

В САЩ към 10 септември са приложени 378,2 милиона дози ваксина срещу COVID. Това  включва : 216 милиона дози  Pfizer , 148 милиона дози  Moderna  и 15 милиона дози  Johnson & Johnson  (J&J).

image

Данните идват директно от доклади, представени на VAERS, основната финансирана от правителството система за докладване на нежелани ваксинални реакции в САЩ

Всеки петък  VAERS  публикува всички доклади за наранявания на ваксините, получени към определена дата, обикновено около седмица преди датата на пускане. Докладите, представени на VAERS, изискват по -нататъшно проучване, преди да може да се потвърди причинно -следствена връзка.

Данните от САЩ за тази възраст от 12 до 17 години за тази седмица показват:
  • 19 827  общо нежелани събития, включително  1 169 оценени като сериозни  и  19 докладвани смъртни случая . Двама от 19 -те смъртни случая са самоубийци.

Последните смъртни случаи включват един доклад за двама пациенти [VAERS ID  1655100 ], които са починали след втората си доза Pfizer, включително 13-годишна жена.

Други наскоро съобщени смъртни случаи включват 15-годишно момче (VAERS ID  1498080 ), което преди това е имало COVID, диагностицирано е с кардиомиопатия през май 2021 г. и почина четири дни след като получи втората си доза ваксина на Pfizer на 18 юни, когато се срина на футболно игрище и изпадна в камерна тахикардия; и 13-годишно момиче (VAERS ID  1505250 ), което почина след сърдечно заболяване, след като получи първата си доза Pfizer.

  • 2 972 съобщения  за анафилаксия при деца на възраст от 12 до 17 години, като 99% от случаите се
    дължат на ваксината на  Pfizer .
  • 488 съобщения  за миокардит и перикардит (сърдечно възпаление), като  481 случая се  дължат на ваксината на Pfizer.
  • 106 съобщения  за нарушения на кръвосъсирването, като всички случаи се приписват на Pfizer.

 

Данните от САЩ VAERS от тази седмица от 14 декември 2020 г. до 10 септември 2021 г. за всички възрастови групи, заедно, показват:
  • 20% от смъртните случаи са свързани със сърдечни заболявания.
  • 54% от починалите са мъже, 42% са жени, а останалите доклади за смъртта не включват пола на починалия.
  • В  средната възраст  на смъртта е 72,9.
  • Към 10 септември  3650 бременни жени  съобщават за нежелани събития, свързани с ваксините срещу COVID, включително 1076 съобщения за  спонтанен аборт или преждевременно раждане .
  • От  2783 съобщени случая на парализа на Бел  , 50% се дължат на   ваксинации от Pfizer , 42% на  Moderna  и 8% на  J&J .
  • 593 съобщения за синдром на  Guillain-Barrй , като 39% от случаите се  приписват на Pfizer , 33% на  Moderna  и 27% на  J&J .
  • 149 681 съобщения за анафилаксия,  като 42% от случаите се дължат на ваксината на  Pfizer , 51% на  Moderna  и 7% на  J&J .
  • 9 260 съобщения  за нарушения на кръвосъсирването. От тях  3968 доклада  са приписани на Pfizer,  3376 доклада  на Moderna и  1866 доклада  на J&J.
  • 2 452 случая  на миокардит и перикардит, като  1545 случая се  приписват на Pfizer,  806 случая  на Moderna и  93 случая  на ваксината срещу COVID на J & J.
Панелът на FDA отхвърля преобладаващо усилвателите на Pfizer за здрави хора на възраст от 16 до 65 години

На 17 септември група научни съветници към Американската администрация по храните и лекарствата (FDA)  гласуваха 16 срещу 2 против  препоръчването на трети изстрел от ваксината срещу COVID на Pfizer   за здрави хора на 16 и повече години, но  гласуваха единодушно  в подкрепа на препоръчването на бустер изстрел за имунокомпрометирани и всички хора на 65 или повече години.

Гласуването дойде след остър дебат, в който много от независимите експерти на групата, включително лекари по инфекциозни болести и статистици, оспориха дали данните оправдават широкото разпространение на допълнителни изстрели, когато изглежда, че ваксините все още предлагат стабилна защита срещу тежка болест COVID-19 и хоспитализация, поне в САЩ

Служители на FDA вече  са изразили скептицизъм  относно нуждата от Pfizer  COVID  ваксина бустер изстрела в 23 страници  документ  издаден 16 септември, преди провеждането на срещата, на интернет страницата на агенцията.

Докладът анализира данните, предоставени от Pfizer и BioNTech като част от искането на производителите на лекарства за разрешаване на ваксината им да се прилага като бустер за инжектиране при хора на 16 и повече години. Представители на FDA заявиха, че въз основа на анализа на данните, предоставени от Pfizer и BioNTech, те все още не могат да заемат позиция дали да препоръчат усилватели на COVID за широката общественост.

16-годишната Сара Грийн „иска живот обратно“, след като разви неврологични проблеми след ваксината Pfizer

Сара Грийн беше здрава 16-годишна, докато не   получи неврологични проблеми, след като получи втората си доза ваксина срещу COVID на Pfizer. В ексклузивно интервю с  The Defender Сара (VAERS ID  1354500 ) и майка й Мари Грийн заявиха, че се чувстват безпомощни, защото никой няма да признае нараняването на Сара с ваксината и „никой не може да им помогне“.

 

Сара получи втората си доза Pfizer на 4 май и веднага започна да изпитва главоболие. След това тя развива трептения и треперене на лицето, губи способността си да пише, не може да шофира и трябва да напусне два класа в колежа, каза Грийн.

Сара е виждала множество лекари, които отказват да признаят, че ваксината е причинила нейното състояние. Един лекар каза, че Сара има функционално разстройство на движението и то не е свързано с ваксината - въпреки че тя каза, че е виждала повече случаи след  одобрението на ваксините срещу COVID,  защото хората „се стресират от ваксината и това е психосоматично“.

Грийн каза, че тя и Сара не са  анти-ваксиращи , но има твърде много хора, които имат проблеми, за да не знаят, че има проблем с иРНК ваксините.

22 -годишният шампион на шоуто развива кръвни съсиреци след ваксината Moderna COVID

22  -годишната Имоджен Алън е развила два  кръвни съсирека в белите дробове, след като е получила ваксината срещу COVID на Moderna и ще бъде на разредители на кръвта до края на живота си,  съобщава Daily Mail . Алън е диагностициран с  двустранна белодробна тромбоемболия  след срив, докато е бил на семейна ваканция две седмици след ваксинацията.

Лекарите казали на Алън, че съсиреците биха могли да бъдат предизвикани от ваксината заедно с пет години на противозачатъчните хапчета. Алън, шампионка, която никога не е успяла да язди кон и мечтите й да стане полицейски детектив се сбъднаха, след като беше оставена прикована.

 

„Винаги съм бил предпазлив от нещо, което се случва, и това просто показва, че имам пълното право да бъда, защото погледни ме сега“, каза Алън.

Бебетата могат да бъдат ваксинирани срещу COVID в САЩ тази зима

Ваксината срещу COVID на Pfizer може да бъде  пусната в продажба на бебета на  6 месеца в САЩ тази зима - по планове, изготвени от фармацевтичния гигант.

Според  Daily Mail , Pfizer планира да подаде заявление за разрешение за имунизация на американски бебета в рамките на следващите два месеца, въпреки че графикът ще зависи от резултатите от вътрешни проучвания, които оценяват безопасността и ефикасността на деца на възраст от шест месеца до 5 години.

Франк Д"Амелио, финансов директор и изпълнителен вицепрезидент на глобалното снабдяване в Pfizer, заяви на индустриална конференция миналата седмица, че фирмата планира да "подаде документи" до ноември,   съобщи Financial Times .

„Очакваме да имаме ... данни за деца на възраст между 6 месеца и 5 години, които да подадем във FDA“, каза Д’Амелио на глобалната конференция по здравеопазване в Morgan Stanley. „Ще се обадя в седмиците малко след това за подаването на данните за децата от 5 до 11 години.“

Pfizer  планира да потърси одобрение  от FDA за снимките, които ще се правят на деца на възраст от 5 до 11 години до октомври.

Младите момчета с по -висок риск от хоспитализация от ваксината Pfizer, отколкото от COVID

Според ново  предпечатно проучване здравите момчета на възраст между 12 и 15 години, без основни медицински състояния, са били  четири до шест пъти по-склонни  да бъдат диагностицирани с ваксинален миокардит, отколкото да бъдат хоспитализирани с COVID.

За да идентифицират деца с доказателства за сърдечно увреждане, изследователите прегледаха докладите, представени на VAERS на юноши на възраст между 12 и 17 години, които са получили  ваксина срещу иРНК COVID .

Изследователите са идентифицирали общо  257 сърдечни нежелани събития  (CAE), използвайки дефиницията на миокардит на CDC за работния случай  , и са установили, че процентът на CAE след ваксинацията е най-висок при момчета от 12 до 15 години след втората им доза  Pfizer . Около 86% от засегнатите момчета се нуждаят от болнична помощ, казват авторите.

Д-р  Трейси Хьог , лекар, епидемиолог и асоцииран изследовател в UC Davis,  установи, че процентът на миокардит  след две дози ваксина на Pfizer е 162,2 случая на милион за здрави момчета на възраст от 12 до 15 години и 94 случая на милион за здрави момчета на възраст между 16 и 17 години. На  равни проценти  за момичета са били 13.4 и 13 случая на един милион, съответно.

При сегашните нива на инфекция в САЩ рискът здрав юноша да бъде откаран в болница с COVID през следващите 120 дни е около 44 на милион, казаха те.

 

Експерти обвиняват CDC в „събиране на череши“ данни за естествения имунитет 

Съществува  нарастваща литература,  която показва, че естественият имунитет не само осигурява здрава, издръжлива и високо ниво на защита срещу COVID, но и  осигурява по-добра защита  от имунитета, предизвикан от ваксината.

Въпреки това, CDC пренебрегва науката за естествения имунитет, когато става въпрос за COVID, като го признава и за други заболявания, каза  д -р Марти Макари , професор по хирургия и здравна политика в университета Джон Хопкинс. На 14 септември Макари заяви в „Шоуто на Клей Травис и Бък Секстън “, че агенцията предоставя противоречиви, „нелогични“ съобщения за COVID. Той  обвини CDC  в „събиране на череши“ данни и манипулиране на насоките за обществено здраве около ваксините и естествения имунитет в подкрепа на политически разказ.

 

Макари обясни как сегашните насоки на CDC  за варицела например не насърчават онези, които са го заразили, да се ваксинират срещу вируса. CDC препоръчва само две дози ваксина срещу варицела за деца, юноши и възрастни, които никога не са имали варицела.

Макари нарече противоречивите насоки „абсолютно нелогични“ и обвини агенцията, че „пренебрегва естествения имунитет“. Той добави, че CDC се занимава със статистическа техника, наречена „риболов“, където „търсите малка част от данни, която подкрепя това, в което вече вярвате“.

194 дни и броене, CDC игнорира запитванията на защитника

Според уебсайта на  CDC , „CDC проследява всеки доклад за смъртта, за да поиска допълнителна информация и да научи повече за случилото се и да определи дали смъртта е резултат от ваксината или не е свързана“.

На 8 март  защитникът се  свърза с CDC с  писмен списък с въпроси  относно докладваните смъртни случаи и наранявания, свързани с ваксините срещу COVID. Правихме многократни опити по телефона и по имейл да получим отговор на нашите въпроси.

Въпреки многобройните комуникации по телефона и имейл с много хора в CDC и въпреки че ни беше казано, че искането ни е в системата и че някой ще отговори, все още не сме получили отговори на нито един от въпросите, които изпратихме. Изминаха 194 дни, откакто изпратихме първия си имейл до CDC с искане за информация.

Отбраната за здравето на децата  моли всеки, който е имал нежелана реакция, към която и да е ваксина, да подаде доклад, следвайки  тези три стъпки .

 

  за автора

Меган Редшоу е репортер на свободна практика за The Defender. Тя има опит в политическите науки, диплома по право и широко обучение по естествено здраве.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738480
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031