Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 05:53 - Мюмюн увисна на въжето след разпит за далаверите на Гюнай Сефер
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
0



Кмет избра бесило пред срам   СИЛИСТРА. Кмет увисна на въжето заради депутатски далавери и неизпълнени обещания. 32-годишният управник на дуловското с. Межден Турхан Мюмюн се самоуби в селскостопанската барака в дома си на 6 октомври по обяд. Преди това той казал на близките си, че отива на оперативка в кметството. Никой обаче не го видял да се прибира. Когато започнали да го търсят, близките му изпаднали в шок, когато го видели да виси на примка в бараката до родната му къща. Селският лекар се опитал да го върне към живота, но било твърде късно.
Полицията работи по две основни версии за самоубийството. Според първата кметът изпаднал в тежко психическо състояние миналата седмица, след като и температурите в селото паднали под нулата, а хората нямало с какво да се топлят. Жителите на Межден, които още през пролетта предплатили доставките си за дърва, тръгнали да търсят недоставеното гориво от кмета. Селският управник обяснявал, че дал парите на предприемача Ремзи Хамза, чиято фирма трябвало да достави цепениците, но той забавил стоката. Хората обаче го затрупали с подозрението, че е завлякъл парите им от поредната афера, организирана от местните ДПС първенци.
Мюмюн, който бил особено чувствителен и болезнено честен, не издържал обществения натиск и избрал самоубийството, твърдят негови близки.
Според другата версия обаче около 10 хиляди неотчетени лева са разклатили душевното равновесие на Мюмюн. Някои от земляците му допускат, че отчаяната му постъпка може да е свързана и с далаверите на разследвания ДПС депутат Гюнай Сефер. Преди дни комисията "Кушлев" му наложи запор за над 2 милиона лева. Хората разказват, че Турхан е бил избран на кметския пост преди три години с гласовете на Догановата партия. Той бил посочен за управленския пост от областния лидер на движението Сефер и оттогава бил зависим от волята на разследвания депутат. В селското кметство Турхан е единственото длъжностно лице и всички документи се подписват от него. От полицията потвърдиха, че работят и по версията, че в селото е трябвало да се строи път, за който фирми на Сефер са получили пари, без да свършат нищо. От прокуратурата в Дулово обаче отказаха да съобщят дали мъртвият вече кмет на Межден е бил разпитван по досъдебното производство, образувано срещу Сефер и бившия кмет на Дулово Нитхат Табаков.
Станка Христова



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072874
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031