Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2023 20:56 - САЩ вече загубиха в Украйна: почти официално признание
Автор: lieutenantbenz12345 Категория: Новини   
Прочетен: 4358 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 /Поглед.инфо/ Американците предвиждат скорошното и съкрушително поражение на режима в Киев. Шумът с изпращането на германски и американски танкове и други тежки оръжия в Украйна е проява на отчаянието, което цари във висшите ешелони на американската власт, вседствие на това очакване.

Честен разговор

Бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на Тръмп, известният американски военен анализатор Дъглас Макгрегър публикува статия в The American Conservative , в която анализира реалното вътрешно състояние на американския истаблишмънт във връзка с войната в Украйна. Накратко, Макгрегър казва, че тези, които вземат решения във Вашингтон, са наясно с неизбежното поражение на режима в Киев и трескаво се опитват да направят поне нещо. И дори не за да предотвратят поражението на Киев, а за да спасят лицето си: да могат да кажат, ние се опитахме и направихме всичко възможно.

Макгрегър не взема предвид публичните изказвания на Байдън и неговото обкръжение, както и другите демонстрации на войнствеността на Белия дом. Потопен във вътрешна информация, както и въз основа на лични наблюдения и на характерните „закрити“ изявления на администрацията на Байдън, които забеляза, Макгрегър пише, че Вашингтон е подценил социалното сближаване на Русия, нейния латентен военен потенциал и нейния относителен имунитет към западните икономически санкции.
 

В резултат на това прокси войната на Вашингтон срещу Русия се проваля, - разсъждава авторът

Макгрегър обръща внимание на думите на американския министър на отбраната Лойд Остин за ситуацията в Украйна, когато той каза на съюзниците на САЩ на среща, проведена във военновъздушната база Рамщайн в Германия на 20 януари:

Тук имаме прозорец на възможности – до пролетта. Не е много време.

Тоест, Макгрегър навежда читателя на идеята, че самите американски военни прогнозират, че ако не успеят да направят нищо „преди пролетта“, тогава режимът в Киев очевидно ще бъде смазан .

За украинските загуби

Макгрегър пише:

Украинските жертви – най-малко 150 000 убити, включително 35 000 изчезнали и предполагаеми мъртви – смъртоносно отслабиха украинските сили, оставяйки украинската отбранителна позиция крехка и вероятно ще рухне под смазващата тежест на атакуващите руски войски през следващите няколко седмици.

Пенсионираният американски полковник отбелязва, че заключението за предстоящото поражение на Киев се основава и на големите загуби на украинска техника, която руснаците унищожават много ефективно и методично:
 

Загубите на украинската техника са също толкова големи. Това са хиляди танкове и бойни машини на пехотата, артилерийски системи, системи за противовъздушна отбрана и оръжия от всякакъв калибър... В условия, когато руските артилерийски системи могат да изстрелват ежедневно почти 60 000 боеприпаса от всякакъв вид - реактивни снаряди, ракети, дронове и артилерийски снаряди - за украинските сили е трудно да отговорят на това с техните 6000 изстрела на ден. Новото оборудване и боеприпаси за Украйна могат да обогатят американската общност, но не могат да променят тази ситуация (в Украйна).

Макгрегър пише, че доставките на оръжие за Украйна са неефективни и скъпи. Например, рекламираните американски противотанкови ракети Javelin не донесоха никакъв резултат на Украйна, въпреки факта, че това беше много скъпа помощ. Порталът Republicworld.com (на него се позовава Макгрегър) цитира доклад на Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) от април 2022 г.

Съгласно този документ, САЩ са доставили на Украйна приблизително 7000 ракетни комплекса Javelin. А това е една трета от всички запаси от този вид оръжия в САЩ. В същото време САЩ произвеждат по 1000 ракети Javelin годишно, а в Украйна се оказва, че седемгодишният обем на това военно производство вече е отлетял „в пустотата“.
 

САЩ доставиха на Украйна хиляди противотанкови ракети Javelin, които се превърнаха в емблематични оръжия за война, но запасите в САЩ намаляват.

– подчертава CSIS.

Докато две трети от предишния запас от тези ракети остават на склад в Съединените щати, американската армия е „нервна“ относно възможното изчерпване на запасите от Javelin, които може да са необходими в други части на света.

Съединените щати поддържат резерви за различни възможни глобални конфликти, които биха могли да възникнат срещу Северна Корея, Иран или самата Русия. В един момент тези запаси ще станат толкова ниски, че военните стратези ще се чудят дали военните им планове могат да бъдат реализирани. Съединените щати вероятно наближават този момент, - се посочва в доклада на CSIS. Изводът е: Украйна повече няма да получава ракети Javelin.

Поражението е в главата

Американският анализатор констатира един много забележителен факт, който трябва да бъде взет под внимание от висшето ръководство на Русия, руското военно командване и най-важното от нашите войници, които днес са на фронтовата линия:

Както се очакваше, разочарованието на Вашингтон от неспособността на колективния Запад да спре вълната от украинското поражение нараства. Всъщност разочарованието бързо се заменя с отчаяние.
 

Тоест в главите на нашите врагове отвъд океана и в Европа мисълта за предстоящото им поражение вече е твърдо настанена.

Изглежда, че именно в това трябва да се търси обяснениено за настойчивото изискване на администрацията на САЩ към своите съюзници да положат всички усилия за напомпване на Украйна с тежко въоръжение. Въпреки войнствената и весела реторика, която сега звучи от американския властови елит, сериозните американски военни разбират, че дните на режима в Киев са преброени.

Следвайки логиката на Макгрегър, суматохата в САЩ и страните от НАТО около изпращането на немски танкове Leopard , американски Abrams и британски Challenger в Украйна, а сега и разговорите за доставка на модерни бойни самолети на Киев, е само проява на отчаянието и депресията, които царят в американския истаблишмънт от осъзнаването, че режимът в Киев е обречен.

Брънки от една и съща верига

Изводите на Макгрегър напълно съответстват на „мирното“ изказване на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд. Говорейки на изслушване в Сената, тя каза, че Съединените щати са готови да облекчат санкциите срещу Русия в името на "сериозни преговори" за Украйна. Това „предложение“, което вече отказахме, е пряка индикация за загрижеността на САЩ за съдбата на военната кампания в Украйна.

И което е най-интересно, Нуланд всъщност дезавуира решението на Байдън да изпрати танкове Abrams в Украйна, като каза, че САЩ няма да имат време да прехвърлят тези бойни машини в Украйна преди обявеното „пролетно настъпление“ на Въоръжените сили на Украйна. Тъй като тези танкове са "много сложни" и изискват сериозно обучение.

Въпреки факта, че ги одобрихме (за изпращане) вчера, ще отнеме известно време, за да ги доставим на бойното поле. Няма да ги има през пролетта.

– цитира Нуланд РИА Новости.

Всъщност това означава, че Съединените щати са провели много успешна PR кампания. Осъзнавайки, че киевският режим е обречен, Съединените щати вдигнаха шум около доставката на немски танкове в Украйна, показаха се като основен "защитник" на Украйна и демокрацията, принудиха Германия да постави своите танкове Леопард там, а след това сами включиха на „заден ход. Американците се водят горе-долу от следния ход на мисли:

До пролетното настъпление германските танкове щяха да бъдат изгорени от руснаците на бойното поле, ако изобщо стигнеха до тях и не бяха унищожени по-рано. Но ако разбираме, че колапсът е неизбежен, защо да изпращаме скъпото си оборудване в Украйна? За да гори там? Ирационално.

Така САЩ организираха шумна пиар акция в свой интерес, но за сметка на германците и другите им съюзници.

Заключителни бележки

В края на нашия анализ на статията на бившия съветник на министъра на отбраната в администрацията на Тръмп е необходимо да направим няколко малки забележки.

Първо, на фона на подобно разбиране на реалността от страна на Макгрегър, може да се предположи, че бившият президент Тръмп не е лицемерен, когато казва, че ако беше ръководител на администрацията на САЩ, щеше да прекрати конфликта в Украйна за един ден .

Друг е въпросът дали Русия трябва да спре дотук? В случая става дума за Тръмп, който, изглежда, не би се намесил в битка в Украйна така, както направиха демократите.

Второ, необходимо е да се отговори на въпроса: защо представеният от Макгрегър обективен анализ не става достояние на широката международна общественост, а се публикува в известно, но все пак второстепенно провинциално консервативно издание?

Факт е, че войната в Украйна е част от предизборната кампания в САЩ на фона на президентските избори през 2024 г., които не са далеч. Байдън и цялата Демократическа партия се страхуват да не загубят лицето си, ако преди това са заявили, че ще търсят поражението на Русия. Байдън просто не може да спре военната помощ за Киев за една нощ, дори и ако тя отива на вятъра.

И трето, разумността на изводите на Макгрегър е очевидна, те лежат на повърхността, споделят ги и други западни военни. По Sky News полковникът от британската армия Ричард Кемп заяви, че въпреки реториката на западните медии за конфликта в Украйна, Русия ще успее в него.

Кемп смята, че на Запад гледат на конфликта през очите на украинския Генерален щаб, без да обръщат внимание на позицията на Русия и по този начин много често се изкривява картината на случващото се.

 

Но в действителност, докато говорим тук, руснаците правят всичко, за да овладеят целия Донбас и Източна Украйна. И са много успешни в това, за съжаление. Нокаутират украинците с артилерия, движат се бавно и дълго, но накрая, уви, мисля, че ще успеят в източната част на Украйна, - каза полковникът, чиито думи цитира РИА Новости.

https://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-veche-zagubiha-v-ukraina-pochti-ofitsialno-priznanie.151733

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lieutenantbenz12345
Категория: История
Прочетен: 131849
Постинги: 48
Коментари: 34
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031