Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2013 14:33 - Атомно-ядрената енергия - ЗА или ПРОТИВ!?!?!?
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 12827 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 17.01.2013 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


СТУДЕН ЯДРУН СИНТЕЗ

"Студеният синтез, внедрен първоначално в E-cat технологията не създава опасни радиоактивни отпадъци. Освен това, той не може да бъде употребен за създаване не ядрено оръжие и не може да причини ядрени аварии както Чернобил и Fukushima. След демонстрационните тестове на Роси се появиха и други конкуренти като Дефкалион и други, които обаче са значително по-далеч от комерсиални модели. В САЩ и Китай също се появиха групи, които вече получават сериозно финансиране. БСМ-супергравитационната теория не само дава разбираемо графично обяснение на студения ядрен синтез, но дава възможност и за предсказване на други ядрени реакции. Доклад относно това беше представен от настоящия автор на годишната конференция на Обществото за научни изследвания от 20-23 юни 2012 г. в Боулдър Колорадо, САЩ., а също и на юбилейния конгрес “България – 40 години космическа страна”, Варна, Дом на БАН, 12-14 септември 2012 г. Разширена версия на доклада е поместена във физическия архив (декември 2011 г.)" 
nikak.bg/

Брауновият газ ще промени света.
 

landaenergy.com/cms.php

  Водата един ден ще се превърне в гориво - казва Жул Верн в “Островът на мистериитe"". Същата интуиция, че във „водата има огън” е първоизточникът и за Yull Brown, който след 35 годишни експерименти доказва по-един блестящ начин съществуването на тази енергия, която днес познаваме като “Brown Gas”. 

image 

Yull Brown - Илия Вълков от Варна, който през 1952 г. бяга в Турция и после се установява в Австралия. Роден е на 20 април 1922 г. От малък имал влечение към техниката, бил сръчен и от подръчни части можел да направи радиоапарат например. Като ученик в Пловдивската семинария се впечатлил от пасажа в Библията, че Бог ще накаже грешниците с огън и ще изгори земята. ЧУДЕЛ СЕ КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА след като планетата е покрита 2/3 с вода. Но като вярващ човек не се съмнявал, че има начин водата да се запали, и решил да го открие.
www.beinsa.info/index.php

Брауновият газ – вода, която се превръща в гориво !

Водородна клетка-автомобили с водород

Преди 50 години Юл Браун, който всъщност е българският учен Илия Вълков, открива един метод за създаване на гориво от водата като използва един от принципите на Виктор Шобергер.

 Брауновият газ се превръща в последните години на петролна криза в еднa бързо нарастваща индустрия, която произвежда различни апарати работeщи с този газ.

 Системата се базира на атомната промяна на водата.

 След първия патент от 1977г. направен в Австралия, някои учени се възхищават на това изобретение, но не и индустриалците, които произвеждат фосилни горива. Те по-скоро се опитват да унищожат в зародиш това разрешаване на петролния проблем, от което не могат да се извлекат никакви финансови ползи. Военната доктрина дори се изплашила  от обезсмислянето на производството на оръжия в света, въпреки че Браун не е искал да унищожи човечеството, а по скоро да му помогне.

 Но дали човечеството е готово да мине на една по-висока скорост в технологичното си познание?

 Какво е браунов газ

 Брауновият газ е обикновена вода, в която атомите са разделени на кислород и оксиводород, чрез електролиза.

 Водата е течност, която има много различни свойства и състояния с деликатни нюанси, в някои случаи дори учудващи, за разлика от други течности, с които тя си прилича като химичен състав.

 Брауновият газ е едно съчетание от оксиводород и кислород, което живее в забрава от времето на Фарадей или от 1853 година.

 Всъщност атомите на кислорода и водорода не приемат едноатомна форма, а  остават в двуатомна форма. Имено това съчетание дава на този газ наистина учудващи свойства. Тази вода може да гори като Пропан или всеки друг газ.

 Разликата е в това, че тази вода се превръща след изгарянето си отново във вода.

 Когато се използва за заваряване, температурата на пламъка на Брауновия газ се променя  в зависимост от материала, който обработва. Той довежда до състояние на изпаряване дори Ванадиевите стомани и в същото време не гори ръката ви.

 Този газ има невероятни технологични възможности. Приложението му в индустрията  е огромно:

  • Добив на минерали
  • Изгаряне на отпадъци
  • Намаляване на радиоактивността
  • Гориво за автомобилите
  • В отоплението
  • В газовите уреди
  • За заваряване на стъкло, метал, алуминий, кварц, мед и т.н.
  • За рязане на най-твърдите сплави и стомани, на  мрамор, гранит и т.н.

 Как се получава  Браунов газ?
Браун е установил възможността от  смесването на 3 изотопа на водорода 1H1, 1H2, 1 H3 и  6  изотопа на кислорода ( 8O14 , 8O15, 8O15, 8O17,  8O18,  8O19 ), което теоретично означава 36 вида вода. 

 Той е открил, че състоянието  на водата зависи от собствените и  възможности да модифицира своето физико-химично или енергетично състояние, променяйки  връзката между изотопите на оксиводорода и кислорода съобразно промените, които настъпват в околната среда, независимо от това дали те са предизвикани по естествен или изкуствен начин.

 Брауновият газ е вакум + вода

 Чрез системата на Браун  1 kW час електричество е равен на 340 л. газ

 В 1 литър вода  се съдържат - 1860 л. газ, както и обратното. По време на изгарянето, газът имплодира което създава 1859 празни части ( вакумни части ) за една част вода.

 1.8601 : 3401 = 5.47 kW час.

 

  Имплозия или експлозия.

 Имплозията е създаване на вакум.

 Иновацията на брауновият газ е именно в имплозията.

 Дори за един учен е трудно е да  си го представи, знаейки че газът е експлозивен! 

 За да се получи имплозия е необходима искра с висока честота от 9000 V и повече. На Юл Браун са му били нужни 8 години лабораторни опити, за да стигне до извода, че Брауновият газ имплозира единствено при електрическо запалване. 

 Няма друга технология, която да произвежда газ,  без каквото и да е замърсяване  с един толкова евтин апарат. 

 Имплозията на Брауновият газ създава пълен вакум.  

 

 Крайната цел е да се използва брауновият газ като средство, предизвикващо създаването на вакум. Той  от своя страна ще създаде атмосферно налягане, което ще е енергиен източник.

 И наистина, той е енергиен източник. Защото когато е нагрят от някакъв външен източник, брауновият газ се разширява и  неговата имплозия, използва атмосферното налягане.

 Това предоставя огромни възможности  в развитието на двигатели  на атмосферна имплозия. Имплозията като уникална реакция може да бъде предизвикана само с Браунов  газ.

 Тя е непостижима с каквато и да е друга позната материя.
Защо газът не експлодира?

 Защото Браун е намерил отличната смес, която не избухва.

 Имплозията е създател. Експлозията е  разрушител.

 Това е принципът създаващ Вселената.

 За да докаже своите думи, Браун напълва един цилиндър от двигател с вода. Слага вътре края на маркуча, от който тече газта под налягане. Газта изхвърля водата от цилиндъра през един пластмасов маркуч сложен в един съд на пода. Когато цилиндърът е добре напълнен с браунов газ, той го запалва с помощта на електрическа искра от автомобилна свещ, завинтена  в цилиндъра, при което се чува един звук  “Пинк”, след което водата от съда поставен на пода се връща обратно в цилиндъра, благодарение на създадения вакум.

 Експлозията е движение на центробежното налягане навън като това, което се създава от буталата в бензиновите двигатели.

  Имплозията е движение на налягането навътре като това, което възпроизвежда брауновият газ.

 Можем да сравним освободената от газта енергията с тази на една пружина, компресирана чрез сила. Колкото повече е притисната, толкова по-бързо се възвръща към началната си форма.

 И тук Браун добавя "Всичко това доказва, защо моята кола не изхвърля от ауспуха си друго освен вода при това с ефективност  90% , вместо само с  5%,  както при автомобилите работещи с бензин."

Брауновият газ подобрява горенето на фосилните горива.

 На 09/02/1978 година  Mr.M. Hansard  от националният съвет на New South Wales и представител на парламента на Австралия  свидетелства пред парламента, че господин Браун е изминал със своята кола 1600 км, като е използвал за гориво един галон с вода (3,78 литра).

 

 

В последните години тази технология се използва при производство на различни уреди в повече от 17 страни в света. 

 Получаване на чиста вода. 

 

 Брауновият газ има голям капацитет за хидратация.

 Направени са тестове, при които Браунов газ е бил инжектиран в обикновена чешмяна вода. Водата става изключително полезна за човешкото здраве. Тя има същите терапевтични свойства като водата на Hunzas.

 Тя ще ви стимулира като чаша кафе, но без вторични ефекти.Тази вода ще подобри цялата физиология на тялото ни, ще допринесе  за подобряване на имунната ни система, ще забави симптомите на остаряването, дължащи се на дехидратацията. 

 Тя  намалява мускулните болки чрез рехидратация.

 Тя подпомага зарастването на раните, защото унищожава микроорганизмите

 (anaerobes)  и  ускорява създаването на клетки.

 Много от фирмите за минерална вода добавят към нея  кислород.

 Това,  което още не се знае, че тя е още по-добра когато и добавим Браунов газ . На теория водата хидратира тялото, а  газираната вода и подсладените напитки по принцип ни дехидратират.

 Брауновият газ е един чудесен начин да добавим кислород във водата.

 Брауновият газ и горивата

 Всички видове горива бензинът, газта, бутана, пропана, нафтата, природният газ, и т.н. имат своя постоянни температури на горене и на разтопяване. Огънят на Брауновия газ развива различна температура в контакт с различните материали.

 Теоретично няма  температурни граници за Брауновия газ, защото само специфичната за всеки различен случай температура на топене определя  калоричността на нагряването.  
 Учените обясняват това загадъчно поведение на Брауновия газ с взаимодействието на атомите на квантова основа.

 Различните материали - стъкло, метал, течности, имат различна атомна  структура. Всеки материал ще се преобразува в течно или газообразно състояние, когато достигне  своята собствена температура. Ето защо, при всички различни случаи когато използваме Брауновия газ, температурата  му се променя. Огънят на Брауновия газ може да пробие дупка само за няколко секунди в продукти специално произведени при много висока температура.

 Ефикасността от преобразуването на електричеството в топлинна енергия е 95%.

 Най-голямата полза от изобретението  е, че можем да произвеждаме този газ навсякъде, където имаме нужда при много ниска цена, тъй като първичните продукти са електричество и дестилирана вода. Всички проблеми, свързани със съхранението на газта и загуби от изтичане просто престават да съществуват. Пламъкът на този неутрален газ е важен, както за заваряването на различни материали, така и като източник на чиста енергия, способна да замести всички фосилни горива.

Брауновият газ реже безпроблемно 7 сантиметрова ванадиева стомана, точно както се реже масло.
Това също не е приказка, защото съществува.

 Ето няколко примера за реално съществуващи апарати вече в производство.

 

image image

www.youtube.com/watch

 Горелките от този вид изразходват нищожно количество ток съпоставено с количеството газ което произвеждат.Ето и няколко примера;
360 W  ток / час 

 0,7 децилитра вода

 130 / литра Браунов газ / час  и

 699 килокалории.
720 W / на час. 

 260 литра Браунов газ / час   

 1398 килокалории.

 1440 W / час

 520 литра Браунов газ / час 

 2796 килокалории

 Практическо приложение

 Заваряване при висока температура

 Извадка от изследвания на лабораторията "" Eagle-Research"" USA

 Които може де намерите на сайта www.Eagle-Research.com  
Брауновият газ може да заварява: 

 Стъкло, Кварц, 

 Чугун  - Извадка от мнението на Eagle -Research - Чугунът се заварява без никакво затруднение само с една пръчка чугун, дори без да го почистваме. След  заварката  го потопихме още горещ в студена вода  и той не се счупи. При изследването на заварката не намерихме никаква разлика на кристалите между заварката и останалата част на чугуна.

 Мед – заварява се без проблем с медна тел .

 Алуминий - Брауновият газ създава такова нагряване в една точка, че това позволява да го заваряваме много по-лесно отколкото когато работим с ацетилен.

 Брауновият газ може да се използва и за заваряване под 427° с една много фина горелка и  пламък, за разлика от пропана.

 Материалите загряват толкова бързо, че топлината няма време да се разсее. Това е голямо предимство при заваряването на тръби. Малкият пламък с големината на лазерен лъч може да се използва и за много фина работа.  

  Разтопяване и сливане на материалите.

 Брауновият газ позволява да разтопим стъкло и да го излеем около други материали или направо да го слеем с тях. Както метална пръчка например, която можем да заварим за керамична тухла.

 Това е възможно, защото всеки един от материалите достига до своята температура на топене без да я надвишава. Ето това е феномена на Брауновият газ.

 Запояване – В  нашата лаборатория постигнахме запояване на детайли от неръждаема стомана.

 Нагряване –  Материалите, които имат висока температура на топене, се нагряват много по-бързо от пламъка на брауновият газ.

 Този газ позволява да нагряваме както малки повърхности, така и много големи,

 като единственият под продукт е дестилирана вода.

 Брауновият газ има « СТУДЕН » пламък, който загрява материалите единствено, когато е  в контакт с тях.Ние успяхме да разтопим всички видове материали. Колкото по-висока е температурата на топене, толкова по-бързо материалът се нагрява.

 Изпаряване - Парадоксално е, че Брауновият газ изпарява материали като ванадиевата стомана и диамант, но загрява водата много бавно. Важно е да внимаваме когато искаме да изпарим някои материали, защото температурата е много различна. В някои случаи Брауновият газ достига и 5000°С.

 Когато разтопяваме скала, керамика, тухла – характеристиките на материалите се променят и приличат по-скоро на стъкло за леене. Ако продължим да ги нагряваме те ще се разтопят и ще приемат някаква друга форма. Материалите, които се получават като резултат, губят своите оригинални свойства и стават много по-твърди. Ако продължим да ги нагряваме – те се изпаряват.

 Прочистване на водата - В северна Америка водата се прочиства с Хлор. Хлорът, както знаем  в големи количества е отровен и затова дозите, които дават търсения резултат винаги трябва да бъдат точни. В останалата част на света водата се прочиства  с озон, който е форма на кислорода.

(oxygen allotropique = O3).  Кислородът унищожава микробите без това да е опасно за никого. Брауновият газ дава една блестяща възможност за прибавяне на кислород към водата.

 Израстване и развитие на растенията - Развитието на растенията може да бъде ускорено чрез хидратираната вода от брауновият газ. Плодовете и  зеленчуците отглеждани с тази вода , са чисти и притежават много по-добри хранителни качества.

Неутрализация на атомните отпадъци - Доказателството, че брауновият газ неутрализира ядрените отпадъци за няколко секунди  е направено  в Канада. Да, с Брауновия газ това е толкова просто и толкова евтино.

 Процесът на неутрализация може да се извърши направо в реактора, което прави ненужно транспортирането и складирането му.

 Технологията на Брауновият газ не е все още достатъчно навлязла в живота и за това не е защитена от атаки , въпреки че само налагането и в ядрената индустрия би спестило милиарди долари. Но това са теми, които са политически чувствителни и не бихме искали да навлизаме в тях. 

 

Преобразуване на елементите.    

 

 Ние открихме по време  на нашите опити два начина да използваме Брауновия газ за получаване на  материи, които не съществуват. Ние сме способни да направим метал от вода.

 Унищожаване на токсични отпадъци.

 Пламъкът на имплозивният Браунов газ редуцира практически всички материали до техните базови елементи (в повечето случаи не токсични). Бихме могли в помещения, които са херметически затворени да превърнем в пара всякакви токсичните отпадъци  та дори и PCB

 (polychrobiphenyles).

 Повишаване на производителността при третиране на минерали.

 При опити правени в мини Брауновият газ е повишил производителността на получаване на минерали до 3 пъти. Това ни дава основание да твърдим, че в старите мини неизползваният и изхвърлен материал сега би могъл да се осъществи.

 И това е още едно приложение, което спестява милиарди.
Отопление 

По принцип Брауновият газ излъчва ниска енергия от инфрачервени  лъчи, но пък от друга страна ако използваме радиатори от каталитични материали загрявани с браунов газ , топлината, която ще бъде излъчена ще е огромна и няма да изисква вентилация на помещенията. Ние предвиждаме възвръщаемост от 400%.

 Иначе казано – Брауновият газ от 400 вата ще направи калорична емисия от 1600 вата.

 Това още не е проверено от „Eagle-Research”, но ние имаме достатъчно основания за да го твърдим .

 Третиране на повърхност

Минати с пламъка на Брауновият газ, повърхностите на материалите придобиват по-добри качества. Повърхността на металите се втвърдява, което ги прави по издръжливи на ръждясване и на износване. Тухлите и цимента стават неразрушими и устойчиви на водата.

 Работа под водата

 Брауновият газ може да се вдишва. При един експеримент на Юл Браун и американски подводничари  са  достигнали  дълбочина при гмуркане до 2050 м  и са работили на тази дълбочина в пълен капацитет, въпреки налягането на водата.

 Какъв е екологическият и икономически интерес ?

 Работата на Браун е революционна и конкретна.

 Тя ни дава възможност да решим три основни проблема на конвенционалните

 системи:

 Изразходване на ресурсите от гориво.

 Замърсяване на околната среда.

Намаляване цената на енергията.

www.youtube.com/watch

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

microslushalka.eu/index.php

Кирил Борисов Чуканов пък е впрегнал
КЪЛБОВИДНАТА МЪЛНИЯ

Авторът на „Общата квантова механика” е преследван от Държавна сигурност заради доноси на „доброжелателни” колеги.  Вместо да му осигурят лаборатория, в която да изследва практическите ползи от откритията си, комунистическите власти го подлагат на психически тормоз и всячески му пречат да продължи научната си дейност. Въпреки препятствията, бащата на „квантовия генератор” е роден под щастлива звезда – в началото на 90-те години успява да спечели стипендия и заедно със семейството си заминава за САЩ. Там се превръща в един от пионерите на съвременната квантова физика.
nestinar.blog.bg/drugi/2011/05/18/bylgarin-izobreti-generator-koito-cherpi-energiia-ot-nishtot.749682

Революционният генератор работи с непозната все още за конвенционалната наука „свободна квантова енер­гия", чийто първооткрива­тел е Кирил Чуканов. Тя се отделя при изкуствено пре­дизвикана кълбовидна мъл­ния, която при определени условия би могла да генери­ра неизчерпаемо количество електрически ток. Размери­те му са малки, може да се монтира в мазе и да захран­ва цял блок, ще струва около 140 000 долара.
sites.google.com/site/stefkossite/enrgetika/kvantov-generator

www.chukanovenergy.com/

www.youtube.com/watch
Гласувай:
6Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Никакво изобретение не може вече да ...
07.01.2013 16:53
Никакво изобретение не може вече да подобри живото на хората ако те не станат човечни!
цитирай
2. balkan1 - МОЖЕ ...
08.01.2013 09:47
... но инструкцията все още се спазва -
ПРИКАЗ
Народного Комисара Обороны Союза ССР
http://www.extremecentrepoint.com/?p=7624
"Цялата политическа борба в която и да е държава, се води само между евреи. Затова че са умни ли? Не, но затова че са много. Затова че са навсякъде, явни, полутайни и замаскирани, порусначени и поамериканчени. Всички политически партии се управляват от евреи, но това не означава разногласие между евреите. Това е обикновен трик, врезултат на който, някой от тях, при всички случаи, ще дойде на власт. Всички профсъюзи са завладяни от евреи, при което същите се явяват и банкери, и капиталисти. Ще кажете, че това е против теорията, и че профсъюзите трябва да се борят с капиталистите. Така евреите ви обясняват. А на практика, и еврейските банкери, и еврейските профсъюзни босове, грабят християнските народи, и от двете страни." -
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/04/19/viktor-marsden-quot-evreite-v-rusiia-quot.324564
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3312262
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031