Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 12:06 - "КОМУНИСТИТЕ" - 6
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 2520 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2013 12:02


forum.xnetbg.com/index.php/topic,9182.0.html     
         еврейски фирми
:

 

   Списъкът е много дълъг:

Lewis Trust Group Ltd- марка дрехи;                    

Danone- марка  млечни продукти;

Sara Lee-

Calvin Klein- марка дрехи;

Перилни препарати  Ariel”;

Марка  горива и моторни масла Yacco”;

Марка  хранителни  изделия Kraft Yacobs Suchard”;

Маска Bella”;

Верига магазини Billa”;

Мебелна Къща  Aron;

Верига магазини Sarra;

Vavatel”-Втората сричка на 1  място,а първата,прочетена обратно-“Tel Aviv” !!!

KOH-I-NOOR”-чешки хазари-името Коен се изписва”Kohen”,оттам и “KOH”, емблемата на  фирмата е със звездата на Давид !!

Марка сладкарски изделия “Сами-М”;

Марка вафли ”Сами”;

Марка халви “Бени”;

Марка дребни сладки “Дейзи”;

Марка кетчуп”Руби”;

Марка местни изделия ”Витали”;                                       

Верига магазини за хранителни стоки “Беки” ;

Марка местни изделия KEN – идва от името на известната еврейска комунистическа фамилия Кенареви !!!

Фирма за охрана “ТЕТБРЮЛЕ” – емблемата им е жълта еврейска звезда с щит;                                                                                      

Логото на строителна фирма Indjov19” е типично масонско а       

       indjov19.com

Логото на ЕТ”УГА”- производител на дребни следки е менората;

 

За повече имформация,що се касае до еврейските фирми вижте тук   а filistin.wordpress.com секция “Boycott Israel”

 

 

Сега нека прочетем един автентичен документ правдиво илюстриращ печалното положение , в което се намира нашата страна. Трудно е да се скрият паралелите между Палестина през 20-те години на XX век и положението,в което се намираме днес. Имоти,пътища ,земя напоена със свещената кръв на нашите деди са в чифутски ръце!! Майчице България,докога ли ще търпиме това ...!!

 

 

Пазарът на имоти у нас и в ЦИЕ продължава да привлича израелски капитали

22.10.2007

 

Инвестиционните възможности, които българският пазар на имоти и този в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) предлагат, са все така атрактивни за израелските инвеститори, които продължават да набират нови капитали за проекти в региона. 

 

Последната компания, която се присъедини към клуба инвеститори, привличащи нови средства за проекти в региона, е European Finance Center (EFC).

 

По информация на израелското издание Globes компанията, част от унгарската OTP Bank, е набрала 1 млрд. долара за финансиране на инвестиции в проекти на пазара на недвижими имоти в ЦИЕ. 

 

Средствата са набрани от израелски инвеститори и са предназначени за финансиране на проекти в Русия, Украйна, Унгария, Румъния, България и други държави от региона. Инвестиции, които ще бъдат финансирани, са от сферата на жилищни имоти, инфраструктурни и енергийни проекти.

 

Според изданието EFC е представител на OTP Bank за България, Хърватска, Румъния, Сърбия, Черна гора, Словакия, Русия и Украйна.

 

Преди няколко дни стана ясно, че израелският милиардер Аркадий Гайдамак има интерес да придобие дял в инвестиционния фонд Atlas Estates Limited, който инвестира в имоти в региона, за 65 млн. евро. Фондът, от своя страна, миналата седмица съобщи за първата си инвестиция у нас.

 

В края на септември израелската строително-инвестиционна компания BSR Europe сключи споразумение за покупката на терен в България за 37 млн. евро за изграждането на мултифункционален комплекс. 

 

Други инвеститори с израелско участие, или изцяло израелски капитал, инвестиращи в ЦИЕ, са Мелина ООД, Plaza Centers, Asim Investments Ltd, ILD Group, Africa Israel и др.

 

 

Фондът Atlas Estates Limited с първа инвестиция в България

18.10.2007

 

Преди няколко дни стана ясно, че израелският милиардер Аркадий Гайдамак има интерес да придобие дял в инвестиционния фонд Atlas Estates Limited, който инвестира в имоти в региона, за 65 млн. евро. Фондът, от своя страна, миналата седмица съобщи за първата си инвестиция у нас.

 

Инвестиционният фонд Atlas Estates Limited направи първата си покупка у нас, придобивайки бизнес сграда в София, съобщават от фонда. 

 

Сделката, която е на стойност 7,3 млн. евро, включва офис сградата BSR Center и представлява нетна доходност от наем от 8,2%.

 

Сградата е изцяло отдадена под наем и е разположена на по-малко от километър от централната част на София, съобщават от компанията. 

 

Представители на фонда не бяха открити за коментар.

 

Офис сградата има 3 472 кв. м отдаваема площ, разположена на осем етажа, а средният размер на наемите е 14 евро на кв. м.

 

Новият офис на Atlas Estates у нас също ще се помещава в сградата. 

 

От компанията определят тази първа сделка като “стартова платформа”, която ще послужи за развитие на инвестиционната й стратегия у нас, като се надяват да обявят нови сделки в “близките месеци”.

 

Atlas Estates, който е листнат на алтернативния сегмент на Лондонската борса, фокусира инвестициите си върху пазара на имоти в Централна и Източна Европа. Той има портфолио от бизнес сгради в Полша, Словакия, Унгария и Румъния. 

 

Фондът отчете печалба преди данъци от 27,7 млн. евро за първата половина на 2007 г. 

 

Наскоро бе съобщено, че израелският милиардер Аркадий Гайдамак, който води преговори за придобиването на рафинерия в България, иска да закупи миноритарен дял в Atlas Estates Ltd за 65 млн. евро.

 

Преди Atlas Estates купи офис сградата Millennium Plaza за 78 млн. евро, а няколко месеца по-рано и комплекса Hilton Hotel and Convention Centre, и двете в Полша.

 

Израелски милиардер и наша рафинерия

 

Наскоро бе съобщено, че израелският милиардер Аркадий Гайдамак, който води преговори за придобиването на рафинерия в България, иска да закупи миноритарен дял в Atlas Estates Ltd за 65 млн. евро.

 

Руско-израелският милиардер Аркадий Гайдамак е в процес на преговори за покупката на рафинерия за производството на биодизел у нас, съобщава израелското издание Haaretz. 

 

Рафинерията, която в момента се изгражда, ще бъде придобита чрез неговата компания Petro Group, която е листната на борсата в Тел Авив.

 

Според изданието сделката предвижда придобиване на компанията, която изгражда рафинерията у нас, както и съоръженията за преработка на отпадни продукти с високо маслено съдържание. Първоначалната инвестиция в компанията, чието име не се уточнява, ще бъде около 15 млн. евро.

 

Наскоро Petro Group имаше преговори за закупуването на 110 бензиностанции с търговски обекти в САЩ за около 60 млн. долара, които обаче пропаднаха, се казва в съобщението.

 

Гайдамак е собственик на компании с дейности в различни сектори като минно дело, нефтена индустрия и недвижими имоти в различни европейски държави и Израел.

У нас дейност развива компанията му Ocif Group, която той придоби по-рано тази година за около 144 млн. долара. Тя е един от първоначалните инвеститори в проектите за изграждането на Mall Sofia, Mall Plovdiv, както и подобен проект в Русе. 

 

Преди дни бе съобщено, че Гайдамак има интерес към закупуването на миноритарен дял в листнатия на Лондонската борса инвестиционен фонд Atlas Estates Ltd за 65 млн. евро.

 

Гайдамак се споменава и като един от главните участниците в скандал, свързан с търговия на оръжия срещу петрол в Ангола, известен като „Анголагейт“. В същия скандал е замесен и Жан-Кристоф Митеран, син на бившия френски президент Франсоа Митеран.

 

У нас дейност развива компанията му Ocif Group, която той придоби по-рано тази година за около 144 млн. долара. Тя е един от първоначалните инвеститори в проектите за изграждането на Mall Sofia, Mall Plovdiv, както и подобен проект в Русе.

 

Ирландският инвестиционен фонд Quinlan Private и подразделението на General Electric за недвижими имоти (GE Real Estate), които притежават Mall of Sofia, са сключили споразумение днес за покупката на търговския център Mall of Plovdiv. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на официално изявление на двете компании.

 

Потърсени за коментар, от Mall of Plovdiv засега потвърдиха единствено, че са водени преговори с GE. Управляващият директор на GE за Източна Европа Карим Хабра отказа коментар за момента. Димитър Язов, който е съдружник в проекта за пловдивския мол, също не потвърди информацията.

 

Същевременно израелското издание Globes съобщи, че Ocif Investments and Development Ltd. и Rilon Ltd. са продали дяловете си в българската компания МО Пловдив на международни частни инвестиционни фондове за 58 млн. евро. Ocif държи 30% от МО Пловдив, който притежава мол в центъра на града и Rilon – 10%, пише Globes.

 

Според изданието сумата ще бъде изплатена на две вноски, като купувачите придобиват половината от дяловете на Ocif и Rilon на стойност 27,6 млн. евро. Ocif ще получи 8,3 млн. евро, а Rilon – 2,8 млн. евро. Втората вноска трябва да бъде на стойност 30,4 млн. евро - Ocif ще получи 9,1 млн. евро и Rilon - 3 млн. евро, уточнява още Globes.

 

Молът в Пловдив трябва да бъде готов през последното тримесечие на 2008 г. Строителството на обекта започна през декември миналата година. Тогава инвеститорите обявиха намеренията си да инвестират над 40 млн. евро в комплекса, който ще има разгъната застроена площ от над 45 хил. кв. м.

 

По-късно в официално изявление GE Real Estate и Quinlan Private потвърдиха, че са подписали договор за придобиването на Mall of Plovdiv с Ocif и CCI. Съгласно споразумението инвеститорите ще придобият първоначално дял от 50% в центъра, като останалите 50% ще бъдат платени след завършване на проекта. 

 

„Пазарът на търговски площи в Пловдив изпитва недостиг на модерни помещения. Това представлява идеална възможност за GE Real Estate да увеличи присъствието си в България след успеха на Mall of Sofia. Съдейки по опита ни в Полша и Чехия вярваме, че секторът тук има голям потенциал за растеж“, коментира решението Карим Хабра.

 

===

 

Започна строителството на първия мол в Пловдив

 

 

Министърът на вътрешните работи Румен Петков направи днес първа копка на първия мол в Пловдив. Инвеститорите в лицето на Дорон Авив, президент на компанията Авив Груп, Муки Гредингер, главен директор на Синема Сити Интернешънъл, и пловдивският съдружник на този обект – строителният предприемач Димитър Язов, вградиха в основана на търговско развлекателния комплекс капсула на времето. В нея те поставиха вестници с днешна дата – 18 декември 2006 г., евромонета, както и компактдиск с проекта на мола.

 

По думите на министър Петков строителството на Mall Plovdiv е изключително важно заради три параметъра – ще се осигури работа на 1 000 човека, голямата инвестиция е знак, че Българя е стабилна държава, а и „вдигането на мола ще вдигне и самочувствието на пловдивчани“.

 

Строителството на корпуса на търговския център ще започне от февруари догодина. Преди това строителите трябва да изградят водопроводите и канализацията, както и вътрешните пътища. В момента тече конкурсът за избиране на главен изпълнител на обекта, заяви Димитър Язов.

 

Mall Plovdiv ще е разположен върху терен от 17 дка, който е в непосредствена близост до Братската могила и Гребната база. Планираната инвестиция надхвърля 40 млн. евро. Разгънатата застроена площ е над 45 000 квадратни метра. 

 

Комплексът ще включва над 100 търговски обекта с различно предназначение. На партера е предвиден голям супермаркет, открито кафене, аптека, банков офис, мобилен оператор, ателие за химическо чистене, магазини за мода и аксесоари. На първия етаж акцент ще бъде модата. На същото ниво ще има и голям магазин за бяла и черна техника. Вторият етаж е предназначен за забавления. Тук ще има заведения за бързо хранене, голям ресторант с открита тераса, книжарница, мултиплекс с 11 кинозали на международния кинооператор Синема Сити. Предвидени са над 700 паркоместа. Още преди първата копка вече са договорени 40 на сто от бъдещите търговски площи, уверяват инвеститорите.

 

===

 

Инвеститорите на Mall of Sofia и Mall Plovdiv с още по-голям проект в Русе

 

Над 100 млн. евро ще бъдат инвестирани в проект за мащабен търговско-развлекателен комплекс и бизнес парк в Русе, който беше представен днес. 

 

Търговско-развлекателният комплекс ще се намира в близост до центъра на града - между бул. “Липник” и бул. “Потсдам”. Това е третият и най-голям проект на Cinema City и Ocif Group в България след открития Mall of Sofia и изграждащия се Mall Plovdiv. 

 

Cinema City и Ocif Group вече продадоха дяловете си в двата мола на ирландския инвестиционен фонд Quinlan Private и подразделението на General Electric за недвижими имоти (GE Real Estate).

 

Новият проект в Русе ще бъде реализиран в партньорство с българското Ирис АД. 

 

„Екипът, който ще реализира новата инвестиция в Русе, е същият, който работи по Mall of Sofia и в момента изгражда Mall Plovdiv. Надяваме се новият мол да отвори врати през 2009 г.“, каза изпълнителният директор на търговско-развлекателния комплекс Петър Дудоленски.

 

Бизнес паркът, който е част от общия проект, е самостоятелна инвестиция на Ирис АД. Дружеството е наследник на първата тъкачница у нас, основана през 1905 година. През 1997 година то става частна собственост, след като Богомил Димитров купува мажоритарен дял. Ирис АД произвежда тъкани и има износ за Германия, Франция, Швеция, Дания, Италия, Гърция и други европейски държави. 

 

Кинооператорът Cinema City International е създаден през 1931 г. Притежава над 600 киносалона в Европа и в Израел и е ексклузивен оператор на триизмерните кина IMAX за Централна и Югоизточна Европа.

 

Ocif Group e създадена през 1956 г. и е специализирана в строителството на високотехнологични офиси, обществени сгради, търговски центрове и жилищни квартали в Израел и в чужбина. Компанията участва в изграждането в Тел Авив на най-високата сграда в Близкия изток, The Moshe Aviv Tower, която комбинира офис, търговски и жилищни площи в 69-етажна сграда.

 

===

 

Продадоха Mall of Plovdiv*

 

Ирландският инвестиционен фонд Quinlan Private и подразделението на General Electric за недвижими имоти (GE Real Estate), които притежават Mall of Sofia, са сключили споразумение днес за покупката на търговския център Mall of Plovdiv. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на официално изявление на двете компании.

 

Потърсени за коментар, от Mall of Plovdiv засега потвърдиха единствено, че са водени преговори с GE. Управляващият директор на GE за Източна Европа Карим Хабра отказа коментар за момента. Димитър Язов, който е съдружник в проекта за пловдивския мол, също не потвърди информацията.

 

Същевременно израелското издание Globes съобщи, че Ocif Investments and Development Ltd. и Rilon Ltd. са продали дяловете си в българската компания МО Пловдив на международни частни инвестиционни фондове за 58 млн. евро. Ocif държи 30% от МО Пловдив, който притежава мол в центъра на града и Rilon – 10%, пише Globes.

 

Според изданието сумата ще бъде изплатена на две вноски, като купувачите придобиват половината от дяловете на Ocif и Rilon на стойност 27,6 млн. евро. Ocif ще получи 8,3 млн. евро, а Rilon – 2,8 млн. евро. Втората вноска трябва да бъде на стойност 30,4 млн. евро - Ocif ще получи 9,1 млн. евро и Rilon - 3 млн. евро, уточнява още Globes.

 

Молът в Пловдив трябва да бъде готов през последното тримесечие на 2008 г. Строителството на обекта започна през декември миналата година. Тогава инвеститорите обявиха намеренията си да инвестират над 40 млн. евро в комплекса, който ще има разгъната застроена площ от над 45 хил. кв. м.

 

По-късно в официално изявление GE Real Estate и Quinlan Private потвърдиха, че са подписали договор за придобиването на Mall of Plovdiv с Ocif и CCI. Съгласно споразумението инвеститорите ще придобият първоначално дял от 50% в центъра, като останалите 50% ще бъдат платени след завършване на проекта. 

 

„Пазарът на търговски площи в Пловдив изпитва недостиг на модерни помещения. Това представлява идеална възможност за GE Real Estate да увеличи присъствието си в България след успеха на Mall of Sofia. Съдейки по опита ни в Полша и Чехия вярваме, че секторът тук има голям потенциал за растеж“, коментира решението Карим Хабра.

 

 

Проект за пловдивски мол получава сертификат първи клас

15.10.2007

 

Утре ще бъде връчен сертификат за инвестиция първи клас на проекта за изграждане на търговско-административен център Central Mall Марково тепе в Пловдив, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

 

В мола с обща разгъната застроена площ над 64 хил. кв. м ще бъдат вложени над 45 млн. евро.

 

===

 

Вдигат нов мол за 50 млн. евро в Пловдив

 

Българо-израелската компания Мелина ООД планира да построи нов търговски комплекс от типа „мол“ в Пловдив на стойност над 50 млн. евро, съобщиха от компанията. 

 

Комплексът, който ще се нарича Central Mall Марково тепе, ще бъде разположен на терен от 8 500 кв. м между ул. „Никола Петков”, бул. „Руски” и ул. Драган Цанков”.

 

Проектът се очаква да бъде готов до края на 2008 г.

 

В момента на терена текат изкопни работи, казаха от фирмата за Investor.bg. Подравнителните работи включват и взривяването на скала, която се намира на терена, като екипът се ръководи от взривен инженер Евгени Кераджийски, участвал във взривяването на мавзолея в София.

 

Очаква се подготвителните работи да приключат до 2-3 месеца, когато ще може да стартира строителството. 

 

За компания изпълнител се планира провеждането на конкурс. Предстои и представяне на идеен проект пред общината. Архитекти са Зафрир Ганани от израелската компания Пелег архитекс, която има над 25 години международен опит в изграждането на търговски центрове, и арх. Веселин Русев от българската фирма Арджи проджектс.

 

Молът ще има разгънатата застроена площ (РЗП) от над 64 хил. кв. м, а търговските обекти ще заемат около 22 хил. кв. м на шест етажа. 

На първите два етажа ще бъдат разположени основните търговски площи, а на третия ще се намират различни места за забавления като детски кът, киносалони и зона за хранене. От четвъртия до шестия етаж ще се помещават офиси, към които ще има отделен вход. На подземния етаж ще има и супермаркет. 

 

Central Mall Марково тепе ще разполага с паркинг на 4 нива за приблизително 650 автомобила. 

 

Центърът се очаква да открие над 1000 работни места.

 

Според плановете на централния вход на Central Mall Марково тепе ще се издига екран с размери около 60 кв. м, на който ще се излъчват рекламни съобщения и клипове, съобщават от компанията.

 

Това не е единственият съвместен инвестиционен проект на българо-израелската група. В най-скоро време ще започне строежът на голям магазин за разпродажба на маркови стоки в Пловдив, разположен на терен с площ 140 хил. кв. м и застроена площ от над 40 хил. кв. м. 

Израелските инвеститори имат опит в изграждането на големи търговски и офис сгради в Европа, САЩ, Канада и Израел. Това е първата им инвестиция в България. 

 

Според електронния регистър АПИС Мелина ООД е собственост се управлява от бизнесмените Димитрина Джостова и Яков Нив, които притежават няколко на брой компании, развиващи дейност в сектора на имотите, търговия и реклама.

 

В края на миналата година бе направена първа копка на Mall Plovdiv – проект на инвеститорите в Mall of Sofia Aviv Group и Cinema City International (CCI).

 

Изкопните работи за строежа започнаха през февруари тази година.

 

Теренът с площ 8 500 кв. м е придобит през 2006 г. и е на стойност 23,317 млн. лв.

 

Българо-израелската компания Мелина ООД предвижда от края на 2007 г. до април 2009 г. в проекта да бъдат вложени около 71 млн. лв., като 97% от стойността за изпълнението на сградата са финансирани с кредит от Инвесткредит Банк АГ.

 

Plaza Centers навлиза на пазара на имоти у нас до шест месеца

 

Базираната в Холандия строително-инвестиционна компания Plaza Centers N.V., която развива дейност главно на нововъзникващи пазари, планира да навлезе на пазара на имоти у нас в рамките на шест месеца. Това каза за Investor.bg изпълнителният директор на компанията Ран Щаркман.

 

По думите му компанията в момента води преговори за покупката на парцел в български град, върху който ще бъде изграден търговски център от типа “мол”.

 

На въпрос има ли място за още търговски центрове у нас, които да функционират успешно, той отговори: “Шегувате ли се? Българският пазар е много обещаващ.”

 

Наскоро от инвестиционния фонд Absolute Capital Management коментираха, че на този сегмент в средносрочен план може да се очаква пренасищане.

 

Щаркман каза, че докато в София действително има голям брой проекти за търговски центрове, компанията проучва различни възможности и в други градове, дори и такива с население от 100 хил. души.

 

“В момента проучваме редица градове в България, включително Пловдив, Варна, Бургас. Не е казано, че непременно ще се спрем на Варна например, където има вече доста търговски центрове. В момента просто изучаваме възможностите и всичко зависи от самия парцел и от проекта, който може да се реализира на него”, каза Щаркман.

 

Той отказа да коментира евентуален размер на инвестицията, защото големината на проекта може да варира в зависимост от големината на парцела и локацията. Според него компанията се интересува от проекти с големина от минимум 15 хил. кв м застроена площ, като няма максимални ограничения за размера на обекта.

 

Plaza Centers не изключва възможността за съвместен проект с местен партньор при наличието на подходящи условия, но това не е задължително.

 

Щаркман каза, че компанията има 16 проекта за изграждане на молове в Унгария, а в Румъния – 5. Един от тези в Румъния е Casa Radio – комплекс със смесено предназначение, който ще бъде един от най-големите в Източна Европа. Стойността на инвестицията е около 1 млрд. долара, а брутната отдаваема площ – 100 хил. кв. м. Той ще включва жилища, хотел казино, хипермаркет, както и две офис кули, всяка с 53 хил. кв. м. 

 

Запитан дали на българския пазар може да бъде реализиран такъв мащабен проект Щаркман каза, че въпреки че пазарът у нас е с по-малък размер и в страната има по-малко жители, всичко зависи от търсенето. “Ако в даден момент се прецени, че има интерес и капацитет за такъв проект, той би могъл да бъде осъществен и тук”, добави той.

 

Днес компанията обяви, че ще реализира първия си проект в Сърбия, който предвижда изграждане на смесена схема с обща застроена площ от 100 хил. кв. м в Белград. Брутният бюджет за развитие на проекта се оценява на 150 млн. евро. Комплексът ще бъде изграден съвместно с местен партньор, който ще притежава 15% от проекта.

 

Един от проектите в портфолиото на компанията предвижда изграждането на мащабен развлекателен комплекс на унгарския остров Обуда на стойност 1,06 млрд. евро. Комплексът, който ще се нарича Dream Island, ще се простира на терен от 347 хил. кв. м и ще включва петзвезден хотел, четири апартаментни хотели, експо център, казино, опера, театър, пристанище, търговски център и музей. Компанията има дял от 30% в проекта.

 

Наред с Румъния, Унгария и Сърбия, тя реализира проекти и в Полша, Чехия, Латвия, Гърция и Индия. 

 

Plaza Centers, която е част от израелската холдингова компания Europe Israel Group, е регистрирана на официалния сегмент на Лондонската борса. Тя осъществи първично публично предлагане в края на миналия октомври, при което привлече 154,2 млн. паунда. Компанията направи първата си инвестиция в Централна и Източна Европа през 1996 г. в Унгария.

 

===

 

На българския пазар на търговски площи има вероятност за пренасищане в средносрочен план, каза за Investor.bg Робърт Провайн, един от мениджърите на инвестиционния фонд Absolute Capital Management, бившият North Real Estate Opportunities Fund Limited.

 

 

Преди година фондът набра 100 млн. евро за инвестиции в Централна и Източна Европа. Тогава Провайн беше казал, че компанията смята да се фокусира предимно върху България и Румъния, но въпреки това тя все още няма проект у нас.

 

Сега той коментира, че за момента предпочитат да се концентрират върху Румъния и Украйна.

 

„Ние се занимаваме с развитието главно на търговски имоти, а в големите български градове има вече достатъчно схеми. Считаме, че в близко бъдеще на този сегмент може да се стигне до свръхпредлагане“, коментира той.

 

Наскоро от консултантската компания Colliers също коментираха, че в някои големи градове има доста проекти за молове и е много важно какво и как ще предложат те, за да функционират успешно.

 

От Absolute Capital казаха, че по отношение на прозрачност и риск пазарите на имоти в Румъния и България са сравними и по-големият размер на единия е причината често той да предлага по-добри възможности.

 

„Това не значи, че ще престанем да наблюдаваме българския пазар“, каза Провайн. „Както от работата си на пазара в Румъния, така и на този в България имаме много добри впечатления, но за момента Украйна и Румъния предлагат по-добри възможности“.

 

Компанията направи първата си сделка в Украйна в средата на юли, когато придоби парцел с площ 185 хил. кв. м. На него тя ще изгради търговския център Riviera Shopping City, който ще бъде със застроена площ от 100 хил. кв. м. Стойността на проекта се очаква да достигне 75 млн. евро.

 

Израелската Asim с нов терен в Румъния, продължава с инвестициите у нас    

Израелската компания за недвижими имоти Asim Investments Ltd. придоби поредния си терен в Румъния, съобщи изданието Globes. 

 

Компанията е купила 148 хил. кв. м земя в град Брашов в централната част на страната за 4,15 млн. евро.

 

По думите на изпълнителния директор на Asim Зви Карми компанията смята да продължи стратегията си за инвестиции у нас и в Румъния, като планира инвестиции и в други източноевропейски страни.

 

Според изданието Asim е третата израелска компания с подобна инвестиция в Брашов. В момента в града има два мащабни проекта, реализирани от израелски компании. Rantech Ltd. и Kamin Real Estate Ltd. съвместно ще изградят жилищен комплекс в Брашов. Aura Investments Ltd. и Baron-Adam имат жилищен проект с 1 550 единици, от който те очакват приходи от продажби на стойност 198 млн. евро.

 

У нас Asim стартира дейността си през ноември 2006 г., когато сключи три договора с три компании, собственост на Tidhar Group Ltd. за дял в проектите им в София, Велико Търново и Разлог. 

 

В средата на май Asim купи терен в София за изграждането на офис комплекс. В началото на юни тя сключи договор с Liberty Properties Ltd. и с неназована българска компания за придобиването на терени в София и Стара Загора, върху които ще бъдат построени жилищни и бизнес проекти. Общата стойност на проектите се очаква да възлиза на 4,85 млн. евро. Asim притежава 40% от проектите, а Liberty Properties – 50%, останалите 10% са собственост на българската компания. Теренът в София е разположен в кв. „Малинова долина“ и е с големина 7,5 дка. Той е бил придобит за 1,65 млн. евро. Компаниите имат за цел да продължат да придобиват терени в столицата, докато притежават общо 25 дка. Теренът в Стара Загора е с големина 18,5 дка.

 

Проектът в Разлог предвижда изграждането на жилища, туристически и търговски съоръжения с обща застроена площ от 148 хил. кв. м.

 

В Румъния, наред с терена в Брашов, компанията има проект в Гюргево, както и няколко в Букурещ.

 

===

 

Израелски компании ще строят жилища в София, Велико Търново и Разлог

 

Израелската компания Asim Real Estate и българското подразделения на израелската Tidhar Construction Ltd планират да осъществят съвместно три проекта за строеж на жилищни комплекси в София, Велико Търново и Разлог, научи Investor.bg от Tidhar Bulgaria. 

 

Участието на Asim е на обща стойност 9,7 млн. евро, срещу които тя ще получи 25% от проекта във Велико Търново и по 50% от тези в Разлог и в София. Asim ще инвестира 1,3 млн. евро в проекта във Велико Търново, който включва изграждането на 700 апартамента с площ от 106 хил. кв. м. Проектът в Разлог е с площ от 148 хил. кв. м, а този в София – 67 500 кв. м, като инвестицията на Asim е съответно 6 млн. и 2,4 млн. евро.

 

По информация на Tidhar терените и за трите проекта са закупени. Двете компании ще основат съвместно дружество за изпълнение на проектите, като все още не са уточнени срокове за старта и приключване на строителните работи. 

 

Tidhar Group е създадена през 1990 г. с цел инвестиции в строителни проекти в различни държави, които включват жилищното строителство, изграждане на бизнес, административни и търговски сгради, както и паркове. 

 

У нас компанията навлезе през 2005 г. Тя има няколко жилищни проекта в столицата и в страната. Проектите й до момента в София са „Люлин Гардън“ и „Ай Би Резидънс“ в центъра. Освен тях по-рано тази година компанията обяви и проект за строителство на жилищен комплекс от затворен тип във Велико Търново. Той предвижда изграждането на 14 еднофамилни къщи тип "близнак" и 31 редови еднофамилни къщи, както и блокове с над 500 апартамента. Комплексът трябва да бъде завършен през 2009 г., а инвестицията в него е 40 млн. евро. 

 

Наред с няколко проекта в Израел компанията изгражда съвместно с Africa Israel Group мащабен бизнес парк с обща площ от 126 хил. кв. м, разположен до летището в Белград.

 

Израелската ILD готви експанзия на пазара на имоти в Източна Европа   

 

Израелската холдингова компания ILD Group направи поредната си инвестиция в рамките на стратегията си за експанзия на пазара на имоти в Източна Европа, съобщи Globes. 

 

Тя е закупила парцел от 35 410 кв. м в столицата на Молдова Кишинев за 8,6 млн. евро. Теренът е бил придобит чрез дъщерното дружество на компанията ILD Insurance, като върху него ще бъде изграден проект от смесен тип с офис и жилищна част.

 

Парцелът има разрешително за строеж на офиси, търговски и жилищни сгради с обща площ от 100 хил. кв м. Сделката е била финансирана изцяло със собствен капитал.

 

Това е поредната сделка на компанията на пазара в Източна Европа. В момента групата има няколко проекта в Полша, Румъния и Грузия. Водят се предварителни разговори и за евентуални сделки в Киев и Москва.

 

ILD Group има дейност основно в секторите на недвижимите имоти, медиите, рекламата и хотелиерството. Компанията развива и управлява редица индустриални обекти, офиси, търговски центрове, жилищни комплекси и паркинги в Израел, Полша и Канада и е на различен стадий от реализацията на проекти и в Украйна и други държави.

 

Групата е собственик на издателя на израелския ежедневник Maariv, както и на други местни вестници и списания, включително израелското издание на списанието National Geographic и модното месечно списание At, което се издава на руски език.

 

Компанията управлява и шест хотела с общо 845 стаи, като четири от хотелите са изцяло нейна собственост.

 

В портфолиото й влиза също и Rapid – публична компания, регистрирана на борсата в Тел Авив, която притежава редица рекламни съоръжения като печатни и електронни билбордове.

 

Africa Israel ще реализира проекти в Румъния* за 1 млрд. евро

 

Израелската компания за имоти Africa Israel планира да осъществи проекти на пазара в Румъния на обща стойност над 1 млрд. евро, съобщава Ziarul Financiar. 

 

По думите на директора на компанията за Румъния Рувен Хавар доходността, която пазарът предлага, все още е задоволителна въпреки огромния ръст на цените на земята през последните няколко години.

 

Наскоро Africa Israel купи два парцела в Букурещ с обща площ от 155 хил. кв. м за 77,5 млн. евро. Терените имат разрешително за строеж на жилищни, търговски и офис сгради с площ от 700 хил. кв. м. На въпросните парцели е разположена сградата на завода за медни елементи Laromet, собственост на швейцарската Trim Materials, като сделката за терените не включва самия завод.

 

Според изданието това може да се превърне в най-съществения проект на компанията в страната предвид площта на парцела и цената, която е платена за него. Развитието само на този проект може да достигне стойност от 500 млн. евро.

 

В предишно съобщение на Ziarul Financiar се споменаваше, че върху терена ще бъде изграден комплекс от смесен тип с жилищна и офис част с площ от около 700 хил. кв. м.

 

“Всички наши проекти в Румъния са мащабни и всички придобивания на земя са били реализирани, за да осигурим подходящи терени за бъдещите си проекти. Ние не сме брокери на земя”, коментира Хавар. “Смятам, че през следващите години ще осъществим инвестиции на обща стойност 1 млрд. евро.”

 

В момента компанията има шест проекта в Румъния, които са на различни фази на реализация, сред които и търговският център Cotroceni Park – инвестиция на стойност 200 млн. евро, която се реализира съвместно с инвестиционния фонд New Century Holding.

 

Наскоро дъщерното дружество на Africa Israel AFI Europe придоби неназована компания във Варна за 104,4 млн. долара, която притежава терен, върху който AFI Europe смята да изгради индустриален парк.

https://www.facebook.com/notes/stanimir-dinev/%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD-%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%B1-%D1%8A-%D0%BB-%D0%B3-%D0%B0-%D1%80-%D0%B8-%D1%8F-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%8E%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F6/206133556081921Тагове:   комунисти,


Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3050911
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1241
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031