Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2013 10:16 - БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 15764 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 24.03.2017 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
О, неразумний юроде! Поради что се напъваш да копаеш в чуждата нива?
Тридесетте сребърника няма да измият срамъ от челото ти!
ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ се чудят с какви експедици и на къде да ни засилят в "истинската ни прародина" и как да омотат и извъртят историята, та да им е по лесно да ни отнемат земята под краката - РОДНАТА НИ МАЙКА КЪРМИЛНИЦА, а на това отгоре се намират и продажници, които да им помагат в това пъклено и омразно дело.


image

НИКОЛАЙ ПАНАЙОТОВ


Човешката цивилизация е на 7000 години. Вехтият Завет е пълен с грешни текстове. Евреите тръгват от нашите земи. Истинската Библия ще бъде открита някъде в България. Раят е бил "отвъд Стара планина".

Това са само част от "сензационните" ( кавичките са мои ) открития на варненския ( Небългарският - б. м.) учен Николай Панайотов. Той е доктор по история и ориенталист. И иска плодът на 30-годишните му изследвания да бъде публикуван най-напред в Тел Авив. "Това е жест към народа на Израел, тъй като моята книга е именно за праевреите, живели тук преди 7 хилядолетия", обяснява Панайтов.

Преобръщането на библейските представи не е първото нещо, с което Николай Панайотов ще потресе света. Варненският историк влезе в световните медии още на 6 февруари 1997 г., когато Ройтерс разпространи снимка как нашенецът постави в устата си открити при разкопки древни протези. Тогава дори СNN прати екип да го снима. "Целта ми беше да докажа, че месингът е съвместим с човешкия организъм и че тялото на човек умее да се адаптира", казва Панайотов, който не обича да говори много-много за прочулата го протеза. Щял да я махне на 6 февруари 2001 г.

През 1998 г. пък Николай Панайотов разбуни духовете у нас с книгата си "Арабаконашкият обир и обесването на Васил Левски - другата истина". В нея давал друг, вече правилен прочит на делото. Според Панайотов турците са осъдили Левски за въстанието, което е избухнало три години след неговата смърт през 1876 г. "Срещу Апостола са повдигнати 5 обвинения - едното е за подготвяне на въстание, което към 1873 г. не било още факт. В турския закон изрично било упоменато, че "въстанието трябва да е наченато", обяснява Панайотов.

Сега се е заел с генезиса на човешката цивилизация

Книгата му е разделена подобно на Вехтия Завет на 5 отделни книги.

"Аз не обръщам историята и теологията с главата надолу, а така, че да стъпят здраво на краката си", с неприкрита гордост обяснява Николай Панайотов.

"Всички справочници и енциклопедии твърдят, че Авраам се е родил в 1900-та г. пр.н.е. и че от него насам започват монотеистичните религии. В моята теория връщам историята на човешката цивилизация с още 3000 години, т.е. 5000 години преди Христа и още 2000 след него - ето ви 7000 години", изчислява Панайотов.

Панайотов твърди, че е разчел най-древната писменост - халколитската, която е комбинация между пиктограми и идиограми, т.е. рисунки и фигури. "Откритите от археолози из България халколитни паметници с писмени знаци датират към 5-тото хилядолетие преди Христа", твърди той. Според него те били съотворени именно на пиктограмна идиограмна писменост. "За да дешифрира тази писменост, човек трябва да се базира на твърда логика", обяснява Панайотов. Когато той дешифрирал няколко текста, открил, че в тях става дума за Бог, наричан Ел. "Оказа се, че това е най-старото име на Бога в единобожната религия на старозаветните евреи. По-късно Ел става бог на всички семитски народи. Ето така аз открих, че в 5-тото хилядолетие преди новата ера е възникнала първата човешка цивилизация, в която единственият бог на праевреите е бил бог Ел", обяснява Николай Панайотов.

Един от ключовете, който му помогнал да отключи тази ръждясала врата на хилядолетията, бил варненското халколитно съкровище. Според него писмеността и това съкровище са дело на праеврейската цивилизация. Той защитил с повече от сто факта теорията си, че носители на халколитната култура по нашите земи са били именно предбиблейските евреи.

Според неговата теория първата Библия, т.е. първата версия на Стария Завет, е била написана с пиктограмна идиограмна писменост. А през хилядолетията тя е била превеждана и редактирана на по-съвременен език много свободно. "Даже смятам, че до нас е стигнал съвсем самонадеян превод, тъй като в случаите, където преводачите са срещали текстове на пиктограмно писмо, са го превеждали, гледайки тавана", казва Панайотов. "Затова сега, ако интелигентен човек чете Библията, на всеки пет реда среща пълни безсмислия и глупости", твърди той.

Много сериозни били грешките в преводите на Библията

"Объркано е не само времето, където са омешани петото с второто хилядолетие, но основни неща в биографията на събитията", смята Николай Панайотов. Той си направил труда да прередактира част от най-трудните текстове от Вехтия Завет в светлината на собствената му теория за генезиса на човешката цивилизация. "Трябва да ви кажа, че се получи нещо фантастично. Оригиналите на Библията се отличават с поетичност, безупречна логика и освен това са послания за бъдещето", радва се откривателят, който се надява след време да издаде Вехтия Завет в оригиналния му вид. Той и негови съмишленици създали проекта "Авраам 7000" именно с цел издаването на оригиналната Библия. "Не можем да се уповаваме на грешни писания, когато навлизаме в Третото хилядолетие", заявява ученият.

Според Панайотов Раят се е намирал не в Едем, а в Ед-Хем, т.е. отвъд Хем /това е най-древното име на Стара планина/. Освен това край Рая тече най-голямата река, която преди да се влее в морето се разделя на 4 ръкава, но преводачите в Египет дори не са чували за Дунав, а пишат за реката, която те си знаят. "Няма нито една река, която тече на Изток, както е казано в Библията и преди да се влее в морето да се разклонява на четири. Никъде по света няма втора река като Дунав", твърди ученият.

Пълни глупости според него били и писанията за Вавилонската кула. Според Панайотов в сегашния вид на Библията Господ бил представен едва ли не като някакъв майтапчия, който като видял как хората правят кула, решил да им размени езиците. "Господ не си прави дюмбюш, нито пък скучае и се чуди какво да прави. Господ си е Господ. Вавилонската кула е отражение на развитието на писмеността. Аз доказвам, че коренът на египетското и шумерското писмо е тук. В България откривам идиограми, които са напълно еднакви с тези в Египет", твърди Николай Панайотов.

Историкът е абсолютно сигурен, че в българските земи ще бъде открит оригиналът на Библията. "Аз знам точните места, дори знам, че ще бъде написан на златни или медни плочи. Преди две години намерих гробница край с. Венчан и в нея открих текст в рамка. Той беше 80 на 60 см. Вътре беше изписан текстът, който започва 91 псалм! За съжаление турчин-иманяр явно, си бе написал името отгоре - Осман баши бозук или както там се наричаше. А скалата е варовикова и той просто бе унищожил надписа. Това е станало преди 5-6 години", не крие разочарованието си Панайотов.

Сега е предложил на учените в Израел да му изпратят най-добрите си експерти по Талмуда да му опонират. И се кълне: "Ако ме победят, ще си изгоря книгата".

Каре

Преселението на евреите
"Цялата официална теология се базира на Стария Завет за числеността на древните евреи и техните градове и села. Невъзможно е в пустинята Палестина да е имало 600 големи града, няколко хиляди села и там да са живели милиони хора. Още по-малко 3 млн. души да тръгнат да се преселват към Египет. Тези хора са живели в свои градове на Балканите и са прародители на днешните евреи.

Крепостта Овеч край Провадия е била военната столица на държавата Еврия. Тя е била крепост-еталон за халколитните градове. За щастие и сега има останки от порти, кули и стражници. В книгата на пророк Неемия в Глава Трета се споменава за Овеч. Не случайно в този текст се говори за общата порта, каквато порта има в крепостта Овеч.

Евреите не вървят 40 години от Египет към Израел, а в обратна посока от Балканите към Обетованата земя. Част от тях достигат до бреговете на Нил, където аристокрацията основава египетска държава в 3200 година пр. н.е. Те се отказват от единобожието и формират древноегипетския многобожен пантеон.

Протоеврейската държава Еврия е била унищожена от траките, които идват от север. През !!!3077 г. пр.н.е. край Варна се води най-решителната битка от Първата световна война в човешката история. В тази война коалицията на праевреите и местните племена удържа победа над траките. Убитите били погребани в т. нар. Варненски некропол. Това обаче не е обикновен некропол, а военен мемориал, тъй като всички са били погребани като по конец.

В 3763 г. преди новата ера започва Втората световна война, в която обаче траките удържат победа. Това е началото и на първия геноцид в човешката история, наложен над праевреите. Траките започват да изтласкват протоевреите от земите им, като ги насочват към Босфора. Това е истинския "изход", а не този описан в Библията. През 3761 г. праевреите пресичат Босфора при един от характерните за региона катаклизми - това е истината за отварянето на морето. През 3760 г. евреите стъпват в Мала Азия. Именно заради това тази е година е обявена за еврейското летоброене.

http://www.segabg.com/article.php?issueid=1764§ionid=8&id=00001

image

НЕ СМЕ УДОБНИ тук на тези за които работи гореспоменатия "учен" ( не искам да споменавам името - вечна му забрава ), които се напъват те да се издокарат за кореняци-балканджии.

ЕТО И ВИДЕО ФАЙЛ -
www.ziezi.net/evria/evria.aviwww.mediafire.com/download/i8ea60ffyayvzds/trash.avi

ОЩЕ ПО ВЪПРОСА -
www.facebook.com/notes/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-/263964010718905
Благоденственное и мирное житие,
здравье же и спасенние,
и во всем благое поспешение!

Подажд, Господи,
благочестивому и православному болгарскому народу
и сохрани его на многая лета!


Хор: Многая лета! Многая лета! Многая лета!

image


Гласувай:
61. podvodni - Подводни
09.02.2013 10:44
Нали по някакъв начин, чифутите, трябва да оправдаят бягството си от сегашното си местообитание.
цитирай
2. minavamottuk - Това
09.02.2013 18:51
фантастика ли е ,ненаучна
цитирай
3. maribori65 - Нали по някакъв начин, чифутите, ...
20.02.2013 18:30
podvodni написа:
Нали по някакъв начин, чифутите, трябва да оправдаят бягството си от сегашното си местообитание.

zivea v chuzbina i tam naposledak bez da davam povod tamo6nite otvarjt prikazka kak mnogo balgari steli da zaminat ot balgaria dogodina i tj 6tjla da ostane prazna.I vizdam njkakva skrita radost v ochite im ot tova polozenie.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3312247
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031