Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 14:28 - ЕВРОПА и ИЗРАЕЛ
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 3598 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Комисията на Европейските общности, която действа от името на Общността, и Израел,

СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЛЕДНОТО:

Член 1

Израел се допуска до участие във всички текущи и бъдещи програми на Общността, които са отворени за участие на Израел съгласно разпоредбите за приемане на тези програми.

Член 2

Израел участва финансово с вноски в общия бюджет на Европейския съюз в съответствие с конкретните програми, в които участва.

Член 3

Представители на Израел се допускат да участват като наблюдатели и по въпросите, които засягат Израел, в управителните комитети, отговарящи за мониторинг на програмите с финансово участие на Израел.

Член 4

Доколкото е възможно, за проектите и инициативите, представени от участници от Израел, важат същите условия, правила и процедури, които се отнасят до съответните програми и се прилагат спрямо държавите-членки.

Член 5

Конкретните параметри и условия на участие на Израел във всяка програма, и по-конкретно дължимата финансова вноска и процедурите за отчитане и оценка, се определят чрез споразумение между Комисията, която действа от името на Общността, и компетентните власти на Израел (меморандум за разбирателство).

Ако Израел кандидатства за външна помощ от Общността, за да участва в дадена програма на Общността въз основа на Регламент (ЕО) № 1638/2006 на Европейския парламент и на Съвета от 24 октомври 2006 г. за определяне на общи разпоредби относно установяване на Европейски инструмент за съседство и партньорство или съгласно друг, подобен регламент, предвиждащ външна помощ за Израел от Общността, който може да бъде приет в бъдеще, условията, свързани с ползването на помощта на Общността от страна на Израел се определят чрез финансово споразумение.

Член 6

В съответствие с Финансовия регламент на Общността всеки меморандум за разбирателство посочва, че финансовият контрол или одитите се извършват от или под ръководството на Европейската комисия, Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и Сметната палата.

Изготвят се подробни разпоредби за финансовия контрол и одита, административните мерки, санкциите и възстановяването на суми, които позволяват на Европейската комисия, ОЛАФ и Сметната палата да получат правомощия, еквивалентни на тези, които имат по отношение на бенефициерите или изпълнителите, установени в Общността.

Член 7

Настоящото рамково споразумение (наричано по-нататък ,,споразумението“) се прилага за периода, по време на който е в сила Евро-средиземноморското споразумение за асоцииране между Европейските общности и техните държави-членки, от една страна, и държавата Израел, от друга страна.

Настоящият протокол се подписва и одобрява от Общността и от Израел в съответствие с техните процедури.

Всяка договаряща страна може да денонсира настоящото споразумение чрез писмено уведомление на другата страна. Настоящото споразумение се прекратява шест месеца след датата на това уведомление.

Член 8

Не по-късно от три години след датата на влизане в сила на настоящото споразумение и на всеки три години след това двете договарящи страни могат да преразгледат изпълнението на настоящото споразумение въз основа на действителното участие на Израел в една или повече програми на Общността.

Член 9

Настоящото споразумение се прилага в териториите, в които се прилага Договорът за създаване на Европейската общност (или договорът, който го заменя) и според условията, предвидени в този договор, от една страна, и от друга страна – в територията на Израел.

Член 10

Настоящият протокол влиза в сила в първия ден от месеца, следващ датата, на която страните се уведомяват взаимно по дипломатически път, че необходимите процедури за влизането му в сила са изпълнени.

Страните се договарят, че до влизането му в сила, независимо от изпълнението на вътрешните за страните процедури, разпоредбите на настоящия протокол се прилагат временно от датата на неговото подписване, при условие, че бъде сключен на по-късна дата.

Член 11

Настоящото споразумение е съставено в два еднообразни екземпляра на всеки от официалните езици на договарящите страни.

Текстовете на всички езици са еднакво автентични.

Член 12

Настоящото споразумение съставлява неразделна част от Евро-средиземноморското споразумение за асоцииране между Европейските общности и техните държави-членки, от една страна, и държавата Израел, от друга страна.

Съставено в Брюксел на […] година.

За правителството на Израел:

За Европейската общност:

[1] СОМ (2006) 724 окончателен от 4 декември 2006 г.

[2] Заключения на Съвета по общите въпроси и външните отношения (GAERC) от 5 март 2007 г.

[3] Решение на Съвета (restricted), с което Комисията се упълномощава да договаря протоколи […], Doc 10412/07.

[4] Заключения на Председателството – Брюксел, 21-22 юни 2007 г., Doc 11177/07.

[5] Доклад на Председателството за постигнатия напредък в ,,Укрепване на европейската политика за съседство“, Doc 10874/07.

[6] Заключения относно укрепването на европейската политика за съседство, приети от Съвета (по общи въпроси и външни отношения) на 18 юни 2007 г., Doc 11016/07.

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do


Тагове:   Европа,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. audan - Естествени стъпки
03.11.2013 09:38
Аз не се учудвам вече, защото преди доста време се запитах - в коя ли част на Европа се намира Израел, след като участва в европейските първенства?

Да, Турция също участва, макар столицата й да е в Азия, както и по-голямата част на територията й. Обаче има и своята европейска част. Но Израел?
Интересното е, че Сирия, която се наиира м/у двете държави, би трябвало също да участва, но не е така. :)

Странно, нали? :)
цитирай
2. demokrat63 - Какво ли не правят парите с прода...
11.11.2013 21:53
Какво ли не правят парите с продажници и сребролюбци
цитирай
3. dimat - Много пъти съм изтъквал,
29.11.2013 14:52
че основният "виновник" за това състояние на нещата СА САМИТЕ НАРОДИ И НИКОЙ ДРУГ!Щом народът,като стадо овце се оставя да бъде манипулиран,значи заслужава участта си.На такъв народ му е все едно,кой ще го язди.Така е било при падането ни под Турско робство.Така е и сега,под евр(ЕЙ)опейско робство.НЕКА СИ СПОМНИМ ЗА ТОВА,КОЕТО НИ Е ЗАВЕЩАЛ КАТО ПРЕДВИЖДАНЕ,В СТИХОТВОРЕНИЕТО СИ, "В МЕХАНАТА".дАЛИ СМЕ МРЪДНАЛИ И НА КРАЧКА ОТ ТОГАВА,ИЛИ,ВСИЧКО СИ СТОИ В СЪЩОТО БЛАТО!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3247063
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031