Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2014 11:23 - РУМЕЛИЯ - ВЪЗРОДЕНА
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 3166 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.10.2014 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Поради невъзможността скоро Турция да бъде присъединена към ЕС, най-вече заради проблемите по източната й граница, европейските и най-вече германските чиновници са измислили вариант за икономическо присъединяване на Турция.
За тази цел им е необходимо съдействието на българските власти.
Според документа, за който ни разказаха дипломатически източници, идеята е да се разшири икономическата зона в югоизтока на Европа, като се отвори границата за турски стоки без мито, които да преминават през България и да захранват европейските пазари на много по-ниски цени. За целта трябва да бъде създадена икономическа зона с общото име „Румелия“, която да включва България и европейската част на Турция. Голяма част от евросубсидиите за земеделски производители в тази зона ще бъдат пренасочвани към Турция, за да се подкрепи тамошното производство. В България тези стоки ще влизат без обмитяване и окончателно ще сринат и без това крехкия ни земеделски пазар.
Идеята е на Ангела Меркел, която се е съгласила на този ход под въздействието на силното турско икономическо лоби в Германия. Именно това се крие зад обявената от нея подкрепа на ГЕРБ, които ще прокарат закона в следващото НС. В това е и ключът за демонстрираната близост между Борисов и ДПС.
Този таен икономически план е и причината за внезапната визита на Местан при Ердоган. Това ще бъде ключовото икономическо събитие в Европа през следващите години, ако българското НС се съгласи да прокара подобен родоотстъпнически акт. 

www.silnabulgaria.com/%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87/


За неинформираните и късопаметните ще припомня бунтовното минало на малко познатите лица в еничарската делегация. Като депесарски депутат Хафъзов ще остане запомнен с тази пледоария: „Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган…“

Хафъзов е радикален ислямист, който още като говорител на Главно мюфтийство прокламира мисията на живота си – София да се сдобие с величествена джамия в Малинова долина, ислямът да стане втора официална религия в България. Ако кажа, че е опасен фанатик, изобщо няма да сгреша. Грешката е в контролираната от депесари ДАНС, която не смее да разработва връзките му с турските служби.
Рушен Риза е сред петимата основатели на създаденото през 1985 г. Турско национално-освободително движение в България - нелегална организация на протурски настроени български граждани.

Явно прокламираната й цел е да възстанови арабско-турските имена и да се признае турското малцинство, тайната – да оказва въоръжена съпротива на българските власти. На 4 май 2013 г., на предизборен митинг на ДПС в с. Пристое, Риза демонстративно говореше на турски език. Но завърши пледоарията си на български, размахвайки пръст: „Някога оттук почнахме борбата за сваляне на диктатора Тодор Живков, днес оттук тръгваме срещу новите диктатори…“

Наскоро пенсионирани кадри на ДАНС твърдят, че Шабанали Ахмет е булгаристанският аятолах, изживяващ се като османски месия. В средите на ДПС е приеман като личния избор на Ердоган за духовен водач на българските мюсюлмани, затова е с ранг на недосегаем. Взирам се в снимката на Ердоган и Местан и се убеждавам, че България е държава само на хартия, третирана като „Земя до поискване“. В нея властта се дава и се отнема от партия на мюсюлманското малцинство, подчинило християнското мнозинство и вменило му чувство на вина заради Възродителния процес.

Апропо, въпросният процес стартира през 80-те години на миналия век именно заради протурския национализъм, изродил се в кървав тероризъм срещу мирни граждани. Гледам ръкостискането на резидента и агента и се питам дали пък тези двамата вече не са се договорили кога България да стане турски вилает – първият вилает със статут на член на Европейския съюз.

„Изненадан съм от срещата на Местан с Ердоган. ДПС подготвя инвазия в Турция и иска да спечели вота с тамошните гласове. Такива срещи не се правят по време на избори“, заяви някогашният съратник на Доган Осман Октай. Прави чест на Октай, че изрича истини, които няма да чуем от лидерите на ГЕРБ, БСП и Реформаторския блок, очакващи дискретна парламентарна подкрепа от ДПС след 5 октомври.

Прав е Октай, когато казва, че всеки български гражданин трябва да има възможност да гласува, независимо къде се намира. Проблемът е как се осъществява това право и дали има контрол в изборните секции в Турция. След като на предишните избори над две хиляди изселници гласуваха в една секция в Бурса за един ден, ясно е, че българските власти не желаят да контролират този процес. В изборните секции не присъстват нито независими наблюдатели, нито представители на други партии и всичко е в ръцете на посолството, като удобно се забравя, че консулската ни служба в Турция е от хора, назначени от ДПС.

И най-важното: българските изселници в Турция притежават по два документа за самоличност – единият с българско име, другият – с турско, което позволява чудовищна манипулация. Така имат възможност в България да гласуват с личните си карти с български имена, а в контролираните секции в Турция – с личните карти с турски имена. Още повече, че 5 октомври е в разгара на Курбан байрама, когато турците имат пет почивни дни и за няколко часа автобусите ще ги телепортират от изборните секции в Одрин до изборните урни в Кърджалийско.

Звучи наивно, но е прелюбопитно дали в двореца „Чанкая“ Местан се е заинтересувал как се спазват верските права на шепата българи християни в Истанбул, Одрин и Бурса? Дали е обсъдил с Ердоган казуса с имотите на изкланите и прогонени преди сто години тракийски българи? Защото, ако ДПС е българско, лидерът му трябва да повдигне точно тези въпроси пред турския президент. Отказът му да го стори доказва, че Местан е турски, а не български политик, ДПС – турска, а не българска партия. Още по-любопитно е и друго: след като знаем, че в „Чанкая“ е бил посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче, защо не е присъствал и българският посланик в Анкара, което е задължително по дипломатическия протокол?

Анкарското фото с господарската поза на Ердоган и лакейското навеждане на Местан ме ужасява. И ако след 5 октомври тези двамата пак ще решават кой да управлява България, кой да разпределя порциите на властта и кой да командва ДАНС, дошло е Време разделно. Време, в което на пожар трябва да последваме американския опит след атентатите от 11 септември 2001-а и приемем своя Патриотичен закон.

Българският Патриотичен закон ще преследва измяната на Отечеството и служенето на чужди държави, ще контролира изкъсо неоосманизма и сепаратизма на ДПС, а ДАНС и Комисията по досиетата ще отварят досиетата на турски шпиони, а не на български разузнавачи в Турция.
Иначе скоро мнозинството ще бъде принудено да учи езика на малцинството.

www.mignews.info/dps-podgotvya-chudovishtna-manipulatsiya/



image




image





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3257179
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930