Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2014 14:08 - РЕВОЛЮЦИИ И ВОЙНИ С ЦЕЛ - ЧОВЕШКИ ОРГАНИ
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 1480 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.10.2014 14:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

В източна Украйна са действали „черни трансплантолози“ – в откритите в Донбас масови погребения са намерени тела без вътрешни органи. Информацията е потвърдена от наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Украйна.

Няколко седмици след сключването на примирие между Киев и опълченците, в източна Украйна, там, където са се намирали поделения на армията и националната гвардия, са открити няколко масови погребения. Тела на мъже и жени, по облекло и съблечени, със завързани зад гърба ръце, просто хвърлени на купища и небрежно засипани със земя. До момента тези тела са над 400!
Когато властите на Донецката и Луганската народна република започнаха ексхумиране на телата, се разкриха още по-страшни подробности на престъпленията на украинските силови структури – намерени са трупове с отсъстващи вътрешни органи.
Специалният представител на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа по въпросите за борба с търговията с хора Мадина Джарбусинова потвърди тази информация в ефира на украинската телевизия и заяви, че се иска щателно разследване с привличане на международни експерти. Представители на авторитетната западна организация не изключват възможната дейност на „черни трансплантолози“ в Украйна.
Това не е първият скандал, свързан с търговията с хора в Украйна. През лятото, в разгара на наказателната операция, при препогребване на загинали в източна Украйна войници се изясни, че част от телата нямат вътрешни органи. А след това в интернет се появи кореспонденцията на Сергей Власенко (адвокат на Юлия Тимошенко) и германския лекар Олга Вибер. Ставаше дума за продажба на органи на млади новобранци за германски клиники. Имаше и конкретна поръчка – 17 сърца, 50 бъбрека, 5 леки дроба. Както и молба органите да се изземват от още живи, а не мъртви хора. Иначе „стоката ще е некачествена“.
Тогава Украйна беше залята от вълна възмущения. Киев отричаше дори самата възможност от подобни престъпления на фронта, но успокои всички с обещанието да проведе проверка, напомня политологът Владимир Брутер:
- От самото начало, когато едва се появиха такива сигнали, обществото поиска създаване на специална комисия в министерството на отбраната на Украйна. Делото отначало следваше да се разглежда вътре в страната, но, имайки предвид политическото положение, не беше направено.
За това, че конвейерът на черния пазар на трансплантологията в източна Украйна действа с пълен ход, говорят не само откритите разкъсани тела. В качеството на трофеи опълченците често взимаха мобилни полеви болници с хирургически инструменти и специфични медицински средства. И всеки път съвпадаше, че в окръга се фиксират голям брой изчезнали безследно жители. За много от тях сега не е известно нищо.

http://bulgarian.ruvr.ru/2014_10_01/OSSE-se-sblska-s-cherna-transplantologija-v-Ukrajna-4305/



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3258698
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930