Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2015 19:18 - Единствен от всички патриарси, само главата на Йерусалимския патриархат - Ириней се противопоставяше открито на икуменизма. buditeli.info Автор: grigorsimov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1146 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2015 19:19


Единствен от всички патриарси, само главата на Йерусалимския патриархат - Ириней се противопоставяше открито на икуменизма. 

 

Той анатемосваше безбожниците и техните сборища. През 2005г. патриарх Ириней беше незаконно низвергнат след масонски икуменически заговор. Безобразията на слугите на антихриста не спряха до тук. Владиката отказа да напусне жилището си и бе заключен от неговите противници, и отделен от паството му.

 

Верният Христов служител продължава да бъде затворен там и сега!!!

 

Забележете колко символично, превърналото се в затвор жилище се намира точно над гроба Господен. Духовните деца на патриарх Ириней му подават храна и вода през прозореца.

image

Православният свят мълчи и пред едно друго беззаконие. В момента в нашата “цивилизована” Европа един Светогорски манастир се намира под обсада. Гръцкото правителство е забранило доставката на храни, лекарства и гориво за монасите от Есфигмен. Причината е, че тези христови воини отказват да се присъединят към икуменическите действия на константинополския патриарх Вартоломей. Завършил източния институт към Григорианския университет в Рим (университет на Римокатолическата църква, контролиран от йезуитите), специализирал в Икуменическия институт в Босей (Швейцария) (подобно на нашите “митрополити”) и в Мюнхенския университет, Вартоломей е водеща фигура в икуменичеката ерес. През 1991 г. при интронизацията на новия патриарх Вартоломей I във Фенер присъствуваха римокатолици, протестанти и монофизити. Върлият икуменист не храни братска обич към българите. Той искаше да се премахне паметника на екзарх Антим I в Одрин и притиска нашия синод да въведе литургии на гръцки в някои църкви по черноморието. (в-к”Труд” 09. 10. 2013г.)

 

 

Превърнати в заложници на слугите на сатана, монасите от Есфигмен и патриарх Ириней видяха как никоя от останалите поместни църкви и патриарси не се застъпи за тях. Не ги защити и родната им Гърция и техните сънародници духовници.

 

И Господ не след дълго прояви волята си – кризата в южната ни съседка още не е приключила. Вижте какво става и с останалите православни страни – наводнения, криза, недоимък, беззаконие, граждански конфликти, войни и т.н.

 

Нашият Отец не един път е проявявал своето отношение към предалите вярата в него. Такъв е случаят с главния виновник за приемането на новия стил в БПЦ – изявения инуменист, ленинградски митрополит Никодим (генерал-майор от КГБ), чийто послушен изпълнител е бил тогавашния ни патриарх Кирил. Ето какво говори за него, и за отношението на московския патриархат тогавашния глава на БПЦ: ...“Но Московският патриарх е напълно съгласен с мене. Също и Ленинградският митр. Никодим. Той дойде по Коледа не на нас да помогне, а заради Княжевската обител, която се обяви против реформата. Аз не съм го викал, защото миналото лято бях там. Митр. Никодим, трябва да ти кажа, е много разочарован от Княжевските монахини, поради тяхната абсолютна неподатливост и даже ми каза: „На Ваше място аз не бих ги търпял.” (“ЛЕТОПИС НА НЯКОИ СЪБИТИЯ ОКОЛО НАС, СТАРОСТИЛНИЦИТЕ, И НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ СЛЕД ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИЯ СТИЛ В БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА” стр.3 – Архимандрит Серафим (Алексиев) )

 

ПРЕЗ 1978г., В МОМЕНТА КОГАТО НИКОДИМ СЕ ПОКЛАНЯ НА НОВОИЗБРАНИЯ ЙОАН ПАВЕЛ I, ТОЙ ПАДА В КРАКАТА НА ПАПАТА ЕРЕТИК, И УМИРА.

 

Освен откритите връзки с еретици, езичници, масони и т.н., ние сме свидетели на нагло демонстриран супер лукс от страна на част от висшия клир, докато голяма част от българските семейства се чудят как да оцелеят. В храмовете има обявени твърди тарифи за извършване на Божествени тайнства, като венчаване и кръщене и в много от тях те се отказват на миряни, които нямат средства. Излиза, че който няма пари, не може да стане християнин!

 

Длъжни сме да подчертаем, че тази нагла търговия с вярата надминава многократно греха на търговците в храма изгонени от Христос!

 

Чрез въведените такси висшият икуменически клир на официалната ни църква се конфронтира изцяло със заповедите на Христос: “Даром получихте, даром давайте. Недейте има ни злато, ни сребро, нито мед в поясите си”... (Мат. 10:8-9)

 

Но и с това не се свършва.

 

ОСНОВНОТО ОТСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО В МОМЕНТА СЕ ИЗВЪРШВА ПО МНОГО ОТ НАШИТЕ ОФИЦИАЛНИ ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВЕ Е - ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО СЪКРАЩАВАНЕ НА ЛИТУРГИИТЕ И ТАЙНСТВАТА!

 

ТОВА Е ПРЕДНАМЕРЕНО ЛИШАВАНЕ НА ИЗВЪРШЕНОТО ДЕЙСТВИЕ ОТ БОЖИЯТА БЛАГОДАТ!

 

Показателен пример е драстичното осакатяване на тайнството кръщение. Там целенасочено например се пропускат две от трите запретителни молитви, с които се прогонва бяс. Защо точно тези молитви се пропускат?!


 


 

 

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ (на долния адрес)...

 

(Спасителен път има, защото сам Господ е казал ...”ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят"... (Мат. 16:18). За алтернативата на цялото това безумие, което се случва около нас, ще поговорим в края на материала.)


 

 

buditeli.info/index.php/patriotizam/tradicii/1232-otstyplenieto-ot-vqrata-iii.html





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707643
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031