Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2015 14:24 - ЕВРО
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 1703 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2015 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Еврейският парламент в ЕС и нещо за Украйна
ANONYMOUS BULGARIA / януари 26, 2014
Първият по рода си еврейски Парламент беше открит в Брюксел през 2012 година, а първото заседание на избраните 120 членове на първия по рода си европейски еврейски парламент (EJP), описан като нов и иновативен форум за изразяване на мисли, вярвания и идеи, както и тревогите на европейските евреи, се проведе в четвъртък 16-ти февруари 2012 год. в сградата на Европейския парламент в Брюксел.
   Украинските милиардери Игор Коломойски и Вадим Рабинович съдействаха за огранизирането на Европейският еврейски съюз (ЕЕС) началото на 2011 год. Игор Коломойски, който е начело на финансовата група “Приват” е сред привържениците на бившия украински президент Юшченко и на Тимошенко, които имат разнообразни финансови и търговски интереси, те предпочитат по-бързите икономически реформи и либерализацията.
Игор Коломойски, 44-годишен. Развива дейност в следните области: банково дело, рудодобив, енергетика, производство на стомана, на железни сплави и въглеводороди, както и в медиите. Състоянието му се оценява на 3,5 милиарда долара. Заедно с 45-годишния Геннадий Боголюбов е съсобственик на украинската бизнес група Приват. Приват има активи и извън Украйна, включително фабрики в Русия, Румъния, Полша и САЩ.

Досещате ли се за общото между днешните събития в Украйна и създаването на стратегически точки от ционистите в ЕС, четете ли между редовете?

Тези украински милиардери и ционисти до голяма степен подкрепят плановете за по-добри отношения с Европейския съюз тъй като Европа се превръща във водещ търговски партньор за Украйна, а те на свой ред все повече одобряват европейски ориентираната политика, която е изключително благоприятна за техния бизнес и ционистките планове за господство над гои.

“Те осъзнават, че трябва да си сложат костюмите, преди да се появят на световните пазари и да изчистят дейността си, да настояват за реформи в страната и в техните компании”, заяви политическият анализатор Кост Бондаренко.
     Членовете на еврейският парламент, които представляват 47 страни, са били избрани от повече от 400 000 души от Източна, Централна и Западна Европа, които гласували онлайн и показали безпрецедентен интерес в търсенето из целия континент за нова, свежа, актуална, прозрачна и демократично избрана организация в Европа, се казва в Европейският еврейски съюз (EJU), организацията, която инициира създаването на този парламент. Сред избраните са няколко добре известни водещи фигури на европейските евреи, като например Пиер Беснаину от Франция, Чефи Йосеф Камхи от Турция, Натан Гелбарт от Германия, Оливер Мисчон от Великобритания, Жоел Рибинфелт от Белгия, както и значителен брой млади нововъзникващи личности и лидери.

Антония Първанова, която е активен член на организацията Европейски приятели на Израел, която е изнасяла доклади и е участвала нееднократно в работата на Американско-израелския конгрес, както и на Американско-израелския комитет по обществени въпроси. Това са били двете най-големи организации, които обсъждат проблемите на еврейската общност и обединяват евреите от цял свят, които ги подкрепят.

Във встъпителното си обръщение към учредителното заседание от името на Европейския парламент Антония Първанова приветства „историческото“ събрание, което тя каза, „ще отбележи бъдещето на евреите в Европа и извън нея „.

image

„Аз съм горда и за мен е чест да бъда пред всички вас днес. За първи път сме събрани тук представители на организации, представляващи повече от 3,5 млн. еврейски граждани на територията на нашия континент „, заяви тя и продължи: „За първи път в историята на европейските евреи, еврейския народ идва днес като един човек или по-точно трябва да кажа като едно събрание стоящо за една кауза.“

image

European-Jewish-ParliamentПърванова подчерта, че новият установен Европейски еврейски парламент ще бъде „гласът представляващ овластяването на еврейската общност в Европа. Дебатите и дискусиите винаги са движещата сила в семейството и понякога ще има и различия в мненията, но съм убедена, че Европейският еврейски парламент ще бъде силен глас, който ще има положителен принос за европейското развитие.“ Завърши речта си с традиционна еврейска благословия.

Томер Орни, главен изпълнителен директор на Европейския еврейски съюз, организацията, която инициира създаването на новия парламент, заяви: „Визията на Европейския еврейски парламент е вече реалност. Това е историческо събитие, тъй като новият парламент е основен крайъгълен камък за еврейското представителство в Европа. Ние сме дълбоко убедени, че парламентът ще бъде положителна сила за посрещане на променящите се условия и големите предизвикателства, пред които са изправени Европейските евреи.“

Членовете на парламента са хора с различен произход, които са от различни еврейски общности. Техният общ знаменател е тяхната еврейска идентичност и страст за задълбочаване на еврейските интереси в международен мащаб, т.е. – ционизъм.

На тази среща тогава се подчерта анти-семитизма и легитимността на Израел, а също така насърчаването на еврейските ценности и отварянето към други общности сред тези предизвикателства. Идеята на Европейския еврейски парламент дойде директно от израелския бивш президент Шимон Перес, който прогнозира успеха на тази нова структура. Парламентът е със седалище в Брюксел, където ще се проведат годишните редовни общи събрания.

Обърнете внимание, че откриването на Европейския еврейски парламент съвпаднало с посещението в Брюксел на делегацията на 40 водещи членове на Конференцията на президентите на големите американски еврейски организации, водена от нейния изпълнителен заместник-председател – Малкълм Холенмейн.

Делегацията провела разговори с ЕС, НАТО и белгийски служители, и били обсъдени въпроси като антисемитизма в Европа, Иран и Сирия.

От едно интервю на Милена Вълкова:

- Г-жо Първанова, откога работите по идеята за учредяване на Европейския еврейски парламент?

-Всичко започна още от предишния ми мандат като евродепутат. Активно работех с Американско-израелския конгрес и с Американско-израелския комитет по обществени въпроси, също и с европейски еврейски организации. Постепенно в контактите си стигнахме до извода, че много трудно се работи, когато се говори през различни интереси и различни организации и когато няма възможност за обединяване на приоритетите и представителството. Във Великобритания има Британска еврейска комисия, която партнира на правителството и парламента по важни въпроси, но в Европа нямаше такава организация.

- Как бяха избрани депутатите?

- На демократичен принцип. Общностите имаха възможност да издигат кандидатури и да се запознаят с тях. После с електронно гласуване хората бяха посочени, разбира се, има представители и от България. Но сега не мога да ви кажа кои са.

- Какви правомощия ще има Европейският еврейски парламент?

- Ще работи на принципа на Съвета на Европа. В този парламент ще работят няколко комисии, които ще бъдат по основни въпроси – граждански права, въпроси, касаещи еврейските общности в отделни страни и т.н. Заседанията ще наподобяват тези на Съвета на Европа, а заключенията от тях ще имат характер на декларации и резолюции.

Европейският еврейски парламент ще може също да прави предложения към Европарламента. За пример могат да се посочат случая с холандския сайт, който насажда дискриминационни нагласи срещу българи, румънци и поляци. В ситуации с антисемитски настроения наличието на Европейски еврейски парламент прави възможността за реакция много по-глобална.

image

Знаете ли, че този парламент иска да направи така, че ксенофобията да бъде преследвана от закона. Тоест ксенофобията е състояние на човека свързана с възприемането на чуждите (непознатите) хора като непонятни, неизвестни и поради това опасни. Може да се определи като състояние на страх. Това, колкото и да ви е втълпено, че е нещо нередно и зло, съществува във всяка една държава и в нито една не е преследвано. Тези или по точно подобни на тях законни преследвания съществуват в днешно време и са известни с преследването на хората, които отричат Холокоста или някои детайли от него. Стотици са случаите на разрушаване живота на хора, само защото са имали различно мнение от това на ционистите.

Еврейската доминация в Европа е започнала много отдавна. Бог да ни пази.

anonybulgaria.wordpress.com/2014/01/26/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B2-%D0%B5%D1%81-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80/



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3257048
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930