Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2015 07:23 - КОЙ???
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 3480 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.04.2016 16:03


image

Защо Израел не споделят загрижеността на палестинци, иранци, сирийци и ливанци за Ал Нусра, ISIS и Ал-Кайда? Защо тези групи водят джихад срещу враговете на Израел, но не и срещу самия Израел? В действителност, този любопитен факт също беше повдигнат от Набил Наем, бившият командир на Ал Кайда, който наскоро даде интервю за Ал-Майдийн, където той заяви, че тези ислямски терористични организации са в действителност контролирани от ЦРУ. Наем заяви това по отношение на Исам Хатито, който е ръководителя на Мюсюлманското братство, отговорен за битките срещу Башар Асад. И къде пребивава той? Дали е в Бейрут, Рияд или Кайро? Не, той е в Тел Авив.

image

Така например, на 30 октомври 2013 г. Израел нападна и унищожи напълно сирийската противовъздушна база в Снобар Яблех, Сирия, която се намира близо до Латакия, пристанищен град на брега на Средиземно море. Твърдеше се за базата, че имала противовъздушни ракети.

Разбира се, това не е единственият път, когато Израел причинява травма сна враговете на ислямските екстремисти по време на сирийския конфликт. Известно е, че Израел е правил атаки срещу сирийските сили и военни конвои най-малко четири пъти преди атаката на 30 октомври.

Съвсем наскоро, през месец юни, 2014 г., Израел стартира поредица от въздушни удари срещу сирийски военни позиции под предлог за отмъщение за трансграничната атака, която бе почти сигурно, че беше инициирана от бойците на Ескадрата на смъртта, чиито логистична неадекватност се пренесе на окупирана от Израел територия в Голанските възвишения. Като се има предвид съмнителните обстоятелства около инцидента, обосноваваща – убийството на един израелски тийнейджър от предполагаеми анти-танкови ракети – този един ще бъде оправданието на това да се съмнява някой в израелската история.

Въпреки че от време на време атаките над сирийската територия са достатъчно лоши, но е факт, че Израел очевидно ги извършва координирано с директорите на Ескадрата на смъртта, така че да се осигури покритие на огъня и отклоненията за Ескадрата, „роене“ и джихадистки нашествия.

Например през май 2013 г., WABC, домакин и най-продаваният автор Аарон Клайн заяви, че израелския въздушен удар в Сирия е тясно координиран с този на Турция, която, от своя страна, помогна да координира атаките на Ескадрата на смъртта за да се появят по едно и също време с израелските въздушни удари. Източниците на Клайн идват от йордански и египетски разузнавателни агенции.

Клайн написа:

Въздушният удар на Израел в Сирия днес бе координиран с този на Турция, която от своя страна се координира с бунтовническите атаки в цяла Сирия за да съвпадне точно по време на израелската атака, според египетските и йорданските разузнавателни източници, които говорят за КлайнОнлайн. Източниците заявиха, че бунтовниците не са знаели за израелските удари по-рано, но вместо това били дадени конкретни указания за това кога да започнат днешните големи нападения срещу режима на президента Башар ал-Асад. „Момента в който военновъздушните сили на Израел нападнаха беше моментът, когато бунтовническият аванс започна“, добави египетски източник. Множество доклади отбелязват, как сирийските бунтовници се състоят в голямата си част от Ал-Кайда и свързани с тях джихадистки групи. Египетските и йорданските източници описват как веднага след израелския въздушен удар, джихадистките бунтовници започнали да използват пътищата за достъп, за да преминат към Дамаск, където започнаха тежки сблъсъци със сирийските военни сили в цялата страна.

Дори е документирано още през 2011 г., че Израел е приемник и ръководител на терористичен наемнически тренировъчен лагер във вътрешността на страната, за да се произвеждат наемници, които да се използват специално в арабския свят.

Нещо повече, израелското „заведение“ не изглежда да чувства необходимостта да прикрива своята подкрепа за тероризма, която, в този конкретен случай, е склонна да приеме формата на наемници. Всъщност израелските терористични „учители“ изглеждат доста отворени за техните усилия.

В доклада от 2011 г., проведен от „The Media Line“, международна новинарска организация, която се фокусира върху Близкия изток, Арие О’Съливан бе в състояние да заснеме израелско управлявания терористичен наемнически тренировъчен лагер, пълен с интервюта и разкази от сцената, и видео записи от действията от мястото за обучение.

Както се посочва в доклада, може да се види една мултикултурална група мъже – араби, африканци, европейци и т.н. – облечени в типични арабски дрехи да яздят камили и да участват в тактическа подготовка.

„Мъжете върху тези камили са били обучавани през последните седмици да оперират в арабския свят“, казва О’Съливан. „Те се обличат като араби, дори и се возят на пустинни Ферарита [камили] и научават елементарни фрази, които да им позволят да си вършат работата. Те са дошли в Израел, за да се учат от бивши членове на тайните служби на страната.“

anonybulgaria.wordpress.com/2014/08/08/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-isis-%D0%B8-%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB/


ПЛЕНЕН Е ИЗРАЕЛСКИ ОФИЦЕР -
bultimes.com/plenen-e-izraelski-visshestoyasht-kojto-e-bil-komandvasht-v-islyamska-darzhava/








Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3246982
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031