Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2018 21:02 - Янките в ПАНИКА: Антируските санкции УДРЯТ ЗДРАВО по… САЩ! Вестник ЗОРА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 17708 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Янките в ПАНИКА: Антируските санкции УДРЯТ ЗДРАВО по… САЩ!       March 22, 2018

Пентагонът отново се паникьоса. Причината е проста. Заради това, че Доналд Тръмп обяви немалък комплекс от стари и нови антируски санкции, американският Военно-промишлен комплекс е на път да загуби изцяло и безвъзвратно целия огромен индийски пазар.

Припомняме, че съгласно Закона за неутрализиране противниците на Съединените щати, който бе приет през юли 2017 г., Държавният департамент на САЩ започна да въвежда санкции, които засегнаха много руски предприятия от отбранителната промишленост. Както и техните задгранични партньори.

Но когато започна обсъждането на този закон в Сената на САЩ, стана ясно, че той има много противници. Например сенаторът Томас Кътън, който е тясно свързан с Тръмп, заяви по време на дебатите, че има много опасения за възможни непредвидими последствия, които ще връхлетят страните, исторически свързани с Русия и руското въоръжение.

Никой, обаче, не чу тогава предупрежденията на този сенатор. Но, когато прословутият закон започна да действа, паниката в средите на Пентагона избухна с пълна сила. Високопоставен представител на щатското военно ведомство заяви: „Ние сме изключително заинтересувани от разширяване на военното сътрудничество с Индия, но не можем да очакваме, че индийците изведнъж ще спрат да ползват руската военна техника, която е 70% от техния военен арсенал“.

Нещо повече. Руско-индийското военно сътрудничество се задълбочава с всяка изминала година. То включва съвместно проектиране и разработка на нови оръжейни системи, обмен на технологии, включително и авиационно-космически разработки.

Наскоро Индия сключи договори с Русия за доставка на 4 огромни бомбардировача Ту-22М3, 6 самолета Ил-76, 80 вертолета „Нощен ловец“, 12 зенитно-ракетни системи С-400 „Триумф“, две атомни подводници „Акула 2“. И още, повече от 1000 руски танка, 200 от най-модерните вертолети, свръхзвукови противокорабни крилати ракети, изтребители от пето поколение Су-30МКИ и много други въоръжения и технологии.

Повече от 35 милиарда долара са общите договори на Москва и Делхи, предназначени за военни цели. И дори за момент да си представим, че Индия поиска да се подчини на санкционните ултиматуми на Тръмп, то това едва ли би било възможно. Понеже и такава страна като Индия, с развита промишленост, не би могла да заплати огромните неустойки по вече сключените междуправителствени договори в сферата на въоръженията.

С просто око, обаче, се вижда, че Индия не обръща голямо внимание на санкционните напъни на САЩ. И изобщо не смята да се отказва от сътрудничеството си с Русия. Като доказателство в това направление можем да приведем не само сключените оръжейни сделки. Но и планираните съвместни руско-индийски военни учения, които ще се провеждат в следващите месеци.

С други думи, САЩ безвъзвратно закъсняха, въпреки огромния си военен бюджет, да влязат на оръжейните пазари на такива огромни и бързо развиващи се страни като Индия и Китай.

Така Русия още един път победи САЩ. И постепенно, но решително и неотклонно изтиква янките не само от нефтогазовите, но и от оръжейните пазари в света.

Това стана възможно по две причини. Първо, защото в отбранителната промишленост на Русия работят мощни научни екипи, поддържани от държавата и лично от президента Владимир Путин. Които създават нови поколения модерни оръжия, непознати не само в САЩ, но и в целия свят. Малка част от тези въоръжения бяха демонстрирани в Сирия и убедиха световната военно-техническа мисъл в огромното превъзходство на руските оръжия, пред онези, произвеждани в САЩ.

А втората причина бе, че грамадният военен бюджет на янките се използва не толкова за създаване на нови оръжейни системи, колкото за поддръжка на стотиците, повече от 700 на брой, техни военни бази, разположени по целия свят. И докато американците не ликвидират тези бази, и не се приберат у дома си, те ще продължават да затъват в блатото на несъстоятелността.

А Русия ще продължава своя победен ход и на оръжейните, и на газовите, и на високотехнологичните пазари в целия свят. Защото мощният славянски Колос не иска да става военен хегемон. Иска просто в създаващият се многополярен свят, всеки, включително и САЩ, да зачита интересите на другите държави.

Свят без хегемони и без властелини. Това искат Владимир Путин и Русия. И, както се вижда, САЩ вече не може да ги спре. Защото светът е на тяхна страна.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696188
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031