Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2018 15:49 - НОВИЯТ ВЪЗХОД ЛИ?
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 4084 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 07.05.2018 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Кольо Парамов

         Няма нов възход, има цялостно деградирал нравствено-морален и стопански упадък, има елементарен, простоват и прогнил упадачен капитализъм от най-първично ниво. Съградилият българския капитализъм – марксистът Иван Йорданов Костов, бе злият теоритик и реализатор на новите устои на българската държава. Така се родиха новите капиталисти, новите псевдо буржоа, отначало с парите на начеващата червена олигархия. А после – с парите на цялата държава заради уродливите закони, подарената собственост и заграбеното богатство на цялата България.

       Какво искам да им кажа днес на тези от "знатната среда" на новоизлюпените богаташи на България, които не си знаят парите. Парите у нас, по офшорките, парите в десетки имоти и в уникални богатства по света:

        Вие, богаташите, живеете в утопично посткомунистическо общество. Мислите, че сте най-умните, най-прогресивните, най-успешните и най-печелившите. Жестоко се лъжете! Там, долу в бездната на мъртвия дом към глупостта и тъмата на нисшия българин се е настанила голяма и тежка беднотия. Тя е пословична с уникалната си неграмотност и е съпроводена с безкрайната ви нагласт.

        Вие, богаташите, смятате, че само вие трябва да живеете добре, богато, пищно и неконтролируемо. Вие не отчитате, не разбирате, не осъзнавате, че България не е в Латинска Америка. Там характерът на индивида е с презумция за оцеляване без омраза, а тук омразата и завистта са пословични. Тя ще бъде определяща и коригираща мечтите ви занапред. Тя от сега нататък ежедневно ще ви притиска до "другата" истина на разслоената държава. Изборите в ж.к. „Младост“ ви показаха началото на нетърпението и твърде многото нелогични действия.

        Днес вие, богаташите, се правите, че не виждате скрития заряд на недоволството на бедния и унижения българин. Живеете разточително в дворците си в Симеоново, Драгалевци, Бояна и Банкя, заграбени заради липсата на силна държава. Онази България, която гарантираше екзистенц минимума я няма и няма да се повтори вече. Но и прекалената бедност и унижения за българите, сътворени от вас, им идват вече в повече. И утре, когато предизвикате едно гражданско неподчинение, за да не кажа въстание, няма да си намерите мястото. Замислете се!! 
Огледайте се какво става в Румъния!

         За разлика от там, където съществува внезапният зов и се практикува романската етика, тук, в България, всичко е непрогнозируемо. Вижте историята ни от 1300 години. 
Вие, богаташите, ще оберете линча и негодуванието на поддържаната ви политическа класа. Вие я създадохте, вие я насочвате, за да печелите и богатствате, но тя – политическата ви класа, ще ви строполи директно!



 http://www.budnaera.com/201701f/17010260.html#ixzz5EorrKc9I 




Гласувай:
5



1. barin - Не вярвам в България скоро да има нов ...
09.05.2018 14:28
Не вярвам в България скоро да има нов възход, balkan1. Народът като цяло изпростява, много млади отиват в чужбина и цари безхаберие.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3258111
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930