Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2022 14:02 - БЕЗ НЕЗАБАВНА НАЦИОНАЛНА КРЪГЛА МАСА СМЕ ОБРЕЧЕНИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА ДА СЕ ХВАНЕ ЗА КОСАТА И ДА СЕ САМОИЗВАДИ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ ПОЛИТИЧЕСКО БЛАТО

Още в началото на първия му мандат изпратих няколко писма до сегашния президент да се организира нова Национална кръгла маса за смяна на стратегичското развитие и модела на управление на страната. Тогава той не ми отговори на нито  едно от писмата и се наложи да му напомня по един неконвенционален начин да спазва законите и да ми отговори на писмата. Той се срещна с мен пред президентството, където бях обявил гладна стачка с искане да изпълни законите и да ми отговори. Той слезе и ми каза, че не е необходимо да се сменя модела, а само играчите.
И ето до къде стигнахме.
Натрупаха се тежки проблеми във всички държавни и обществени области.
Така, че, драги читатели си дайте сметка кой от двама ни е бил прав.
Сега отново предлагам по най-бързия начин да се създаде Национална кръгла маса от експерти, необвързани партийно, и де се смени стратегията на развитиемодела на управление и да се дадат конституционни гаранции, че тази стратегия ще се изпълни, който и да е на власт.
Партиите не могат да на направят тази Национална кръгла маса по две причини:

На практика това не са политически партии, а търговски дружества, а някои от тях са откровено ОПГ. Те поставят груповите си интереси над националните и това се вижда с просто око.

Т. нар. "партии" имаха 32 години да използват Народното събрание като една постоянно действаща Национална кръгла маса, но не направиха нищо полезно за страната и нацията. Напротив! Няма сектор, било политически, било икономически, било обществен, било социален, била международен който да не натрупал огромни проблеми.

А Държавния глава се опитва като Дон Кихот да се хване за косите и да се измъкне от това блато, което  той и предишните му колеги сътвориха.
Измъкването му, обаче, не може да се състои, защото няма коса и само е хванал фуражката и я развява във въздуха, а не потъва съвсем, защото празната му глава играае ролята на шамандура




Гласувай:
6



1. dobrodan - Доктор Гийотен е дал решение.
13.06.2022 15:03
Обаче не става доброволно.
Кандидати за нея колкото си щеш.
Само оня с маската го няма. Няма да дойде.
Никога вече.
И нас ни няма.
Беше каквото беше.
Да заповяда който иска. След само 30 години.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Много точна диагноза, приятелю!
14.06.2022 08:45
Засегнатите от нея невежи няма как да осъзнаят Истината, която си им казал, но най-жалкото е, че те у нас винаги са мнозинство...
цитирай
3. kolevdobri - Ти опита сам, но не се получи. Нека да опитаме повече хора да реализираме тази идея. Става ли?
15.06.2022 23:03
Ти сам каза, че президентът "не потегля". Иска да сменя играчите, вместо системата. Ето, той ги смени няколко пъти и какво стана - новите играчи пак си правят каквото си знаят и му показаха среден пръст. Дай да направим друго - да съберем няколко стотици подписа или няколко хиляди подписа, в ПОДКРЕПА НА ИДЕЯТА ЗА КРЪГЛА МАСА, ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА, ЗАЩОТО ОТИВАМЕ НА ИЗУЙ ГАЩИ КАТО ГЛЕДАМ. Той може да не отговори и да пренебрегне Николай Колев - Босия, но когато Босия отиде при него с петиция, подписана от хиляди хора, може и друго да реши. Нека опитаме. Ето, аз съм за. Ще събирам подписи в името на тази идея. За един ден мога да събера 20 подписа. Ще се обадя на мои приятели от провинцията и там ще събера още поне толкова. Имаш поне 40 подписа, събрани от мои приятели, близки и познати. В блога ти влиза толкова много народ. Поискай подкрепа от хората. Ти живееш в жилищен блок, в който живеят минимум 50 семейства. Пред блока да застанеш, за един ден ще събереш 50 подписа. ПРАВИМ ЛИ ГО? НАВИТ ЛИ СИ?
цитирай
4. bosia - до колевдобри
16.06.2022 10:31
В моменто подготвям обиколко из страното1 за да се срещна лично с хора, които искат и могат да реализират на местно ниво тази идея. Ще се проведат оносително кратки регионални кръгли маси, за да можем да посочим регионалните проблеми, след което ще се образува една постояннодействаща Национална кръгла маса по създаден от нас интернет телевизионен канал. Така ще могат да участват и умни и патриотично настроени българи, които са в чужбина.
цитирай
5. kolevdobri - Притеснявам се, да не се загуби ценно време.
16.06.2022 11:48
bosia написа:
В моменто подготвям обиколко из страното1 за да се срещна лично с хора, които искат и могат да реализират на местно ниво тази идея. Ще се проведат оносително кратки регионални кръгли маси, за да можем да посочим регионалните проблеми, след което ще се образува една постояннодействаща Национална кръгла маса по създаден от нас интернет телевизионен канал. Така ще могат да участват и умни и патриотично настроени българи, които са в чужбина.


Каквито и да са регионалните проблеми, националните са по-важни. Демографски срив. Икономиката не работи както трябва. Един милион стоят без работа, а в същото време бизнесът търси 200 000 работници и служители. На никой не му се работи. Държавата изземва десетки милиарди и в замяна ни предлага калпаво здравеопазване, калпаво образование, калпава сигурност и калпава администрация като цяло. Не е лесно да се прави бизнес. Няма инвестиции. Структурни диспропорции. Моралът е паднал. Страната няма визия, накъде и с каква скорост да върви. Народът е зрител, а не участник в процеса на управление на държавата. Какво можеш да чуеш на регионално ниво, което е по-важно от това?
цитирай
6. kolevdobri - Събери 5000 подписа.
16.06.2022 11:51
Събери след това 1000 души, които да застанат пред президентството. Тогава онези могат и да чуят. Няма смисъл да обикаляш из страната. В провинцията ще ти кажат, че "София решава", както винаги.
цитирай
7. kolevdobri - Събери след това 1000 души, които да ...
16.06.2022 12:33
kolevdobri написа:
Събери след това 1000 души, които да застанат пред президентството. Ако за други хора не мога да гарантирам, поне за себе си мога - аз те бъда там. Тогава онези могат и да чуят. Няма смисъл да обикаляш из страната. В провинцията ще ти кажат, че "София решава", както винаги.

цитирай
8. bosia - до колевдобри
16.06.2022 12:35
Регионалните проблеми са необходими за решение, защото не винаги съвпадат с националните, а хората, които живеят там се интересуват повече от тях.
Ако бизнесът търсеше както трябва щеше да се възползва от работната ръка, която сама дойде тук от Украйна.
Защо розоварите не ги канят на розобер?
Проблемът само на пръв прочит е регионален.
цитирай
9. kolevdobri - Можеш да разбереш, че има проблем, само...
18.06.2022 17:47
bosia написа:
Регионалните проблеми са необходими за решение, защото не винаги съвпадат с националните, а хората, които живеят там се интересуват повече от тях.
Ако бизнесът търсеше както трябва щеше да се възползва от работната ръка, която сама дойде тук от Украйна.
Защо розоварите не ги канят на розобер?
Проблемът само на пръв прочит е регионален.


...ако си или работодател или служител или работник. Ти искаш да кажеш, че аз не търся както трябва и затова не мога да си намеря служители, такива, каквито ми трябват? В България се търсят 200 000 души персонал за различна работа. Също толкова са безработните. Още около 1 милион нито учат, нито работят. Искаш да кажеш, че 1 200 000 души безработни, на малко под 7 милиона население, нямат работа, защото БИЗНЕСЪТ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ТЪРСИ ПЕРСОНАЛ? Споменах в своите коментари, че при 14% безработица в Испания, не могат да намерят кухненски персонал за ресторантите в Белиндорм и по крайбрежните хотели, въпреки, че дават 2000 евро заплата. Това какво ти говори? Само това искам да кажа - от тези въпроси РАЗБИРАТ само търсещите и предлагащите работа. Аз съм и от двете страни - търся работа и предлагам работа. Има желаещи да получават заплати, но не и да работят. В България работната етика е на ниско ниво. Социалистите така ни научиха. Предишните и сегашните. В Америка затварят заведения и окачват надписи на входа: Съжаляваме, заведението не работи, защото нямаме персонал! А за украинците. Имам в моя блок украинец, тенекеджия. Оправял е коли в Украйна. Сам видях работата му. Добър е. Имам и приятел със сервиз. Питам го, иска ли да работи? Отговор - не. Имам си достатъчно пари. Та приятелю мой, от Украйна не е дошла работна ръка. С малки изключения, разбира се. Сега работодатели правят далавера с помощите. Наемаш на ужким украинец - бам, 710 лева получаваш веднага от държавата, че и данъците и вноските ти плаща. А той може да не ходи на работа. Просто си делят далаверата и толкова.
Тъпа социалистическа система. Това е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738543
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031