Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2013 12:41 - ДАЛАВЕРИ
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 1806 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.04.2014 14:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Една от актуалните теми в обществено-политическото внимание напоследък е енергийната мафия в България. Начините и методите, по които тя действа. Разработването на доста умели и външно законни процедури за източване на национален ресурс, чрез посредничество на подставени фирми в големи енергийни сделки от международен мащаб. В продължение на много години тази паразитна система, подържана от хора и структури във висшите етажи на властта е обезкървявала системно държавния бюджет, като е отклонявала милиарди от обществената хазна, към частни сметки и фондове. Биволъ предлага едно разследване на една конкретна схема от стотиците такива през годините на прехода, с които е крайно време най-после да се занимаят разследващите институции. Това обаче не се случва, защото както е индикирано според международните проучвания, България е деградирала до първо място по корупция в ЕС и твърдо пази едно от челните места на континента. Общественият натиск е този коректив, който единствено е призван да принуди съдебната и политическа каста да си свърши работата, за която е призвана от народа.. Или да бъде пратена в небитието на историята, като един вреден и смъртоносен за държавата и нацията ни паразит.

https://www.bivol.bg/nek-eft-ipn.html

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Румянка Таулова, по-известна като майката на Симеон Дянков – вицето, довело българския народ до просешка тояга и масови самозапалвания, е преназначена с граждански договор в Министерството на образованието, младежта и науката. Договорът при това е подновен против всякакви правни норми предсрочно. Въпреки че изтича през май, още преди да застъпи служебното правителство като мамата на вицепремиер в миналия кабинет тя си е издействала уреждането.

Не е тайна, че майката на Дянков действа посредством своята приятелка Лидия Данева. По времето на Сергей Игнатов жената, която при Фандъкова сервираше кафе и чай стана шеф на кабинета на министъра. Малка подробност е, че по закон тя не би могла да изпълнява тази функция, понеже няма ... ОБРАЗОВАТЕЛЕН ценз за целта. А той се изисква от държавните служители с подобен сан.
Нещо повече, сервитьорката на напитки се вземала и второ възнаграждение от ведомството, чиято администрация управлява. Тя се е писала и главен експерт по протокол. Това естествено не е редно, както всички отлично знаем. Но продължава и то повече от всички възможни срокове за временно съвместяване на длъжности.
И това не е всичко. В последните дни госпожата е на обучение в Америка, неоторизирано според хора от министерството, въпреки че не знае бъкел английски. Като как стават тези работи и докога данъкоплатецът ще покрива екскуризиите на чиновници е въпрос без отговор. Всъщност, милата Лидия – дясната ръка на майката на Дянков, не може изобщо да се оплаче от липса на пари. Говори се, че тя има общо с гръмналия миналата седмица скандал около отпускането на няколко проекта на обща стойност 2,5 млн. лв. на 20-и нещо годишен младеж. Той пък бил близък до Евелина Христова – де юре пиарка, а де факто приятелка на фаворизирания от Дянков министър на просветата Сергей Игнатов.
Апропо, калинката, която е двойничка на Мая Илиева, се е върнала на предишната си месторабота в Нов български университет след уволнението на любимия й министър две седмици преди падането на кабинета на ГЕРБ. Дамата стана доктор на науките, без да е магистър, което е невероятно, но факт!


http://19min.bg/news/8/43901.html
www.blitz.bg/article/5847


 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3264646
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930